Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Ölü pixel testi nasıl yapılır?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Ölü pixel testi nasıl yapılır? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
HiGHWAYMOUSE

25 Haziran 2008; 11:25:23 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Ölü pixel testi nasıl yapılır?

İlk önce bize gerekli olacak alet çantamızı hazırlamalıyız.

Alet çantası:

1-Notebook veya Masaüstü PC
2-Monitör kablosu (vga-vga, hdmi-hdmi, dvi-hdmi hangisi Tv ve pc'imizin giriş çıkışlarına uygunsa o tercih edilebilir.)
3-Dead Pixel Buddy programı. İndir

Yapılması gerekenler:

1-Pc ile Tv'imiz arasında gerekli olan bağlantı sağlanır. Tv, bilgisayar monitörü olarak kullanılır hale geldikten sonra...
2-Dead Pixel Buddy programı çalıştırılır.

Programın sol tarafındaki black, white, red, green şeklinde devam eden düğmelerde tıklama yaparak, tv'nin ekranını farklı arka plan renkleri ile dolduruyoruz. Bunu yapmamızda ki sebep; ölü pixel farklı renklerde olabileceği için, değişik arka plan renklerinde tespit etmenin daha kolay olmasıdır.
Örneğin: Beyaz bir ölü pixeli, beyaz bir arkaplan'da görmeniz imkansızdır. Ama siyah bir arka plan'da çok rahatlıkla kendini belli eder.

Yukarıdaki anlatımdan da anlaşılacağı üzere bu işin bir kısmını program yaparken, bize de bazı işler düşmekte...O da her arka plan değişikliğinde dikkatlice ekranı gözlemlemekten ibarettir. Eğer var ise bize göz kırpacaktır zaten...

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 25 Haziran 2008; 11:46:27 >

mehmetsary

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Haziran 2008; 19:15:53 

teşekkürler dostum güzel anlatım.

Türk Telekom'un her ay hiç bir hizmet vermeden 14,17 YTL almasına karşıysanız tıklayın
HiGHWAYMOUSE

25 Haziran 2008; 19:19:52 

quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary

teşekkürler dostum güzel anlatım.

Sağolasın...

Çok sorulan bir soruydu. Ben en az 5-6 kez farklı zamanda, farklı arkadaşlara anlatmaya çalışmışımdır. Bugün bir arkadaş daha sorunca böyle kısa da olsa bir bilgi kaynağının olmasının faydalı olacağını düşündüm. Bir daha soran olursa en azından sadece linki veririz.

TWiST_oF_FaCe

25 Haziran 2008; 22:48:52 

harika bir anlatım teşekkürler.. resmen aranan bir şey.
bu arada birde bu servis saatine girme olayı marka marka bir konuda toplansa süper olurdu. giriyorum panasonic konusuna 133 sayfa kimbilir neresinde yazıyor bu 42px80e' nin kullanılma saatine nasıl bakıldığı.
tekrar eline sağlık.

Mitsubishi Colt 1.3 Invite AMT arıyorum.
HiGHWAYMOUSE

25 Haziran 2008; 22:51:55 

Aslında bir arkadaş marka, marka servis menüsü adı altında bir topik açmıştı evvel zamanında. Pek ilgi görmedi arkalara düştü.

@TWiST_oF_FaCe
Teşvik edici sözlerin için de teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 25 Haziran 2008; 22:57:20 >

Atl@s

26 Haziran 2008; 0:07:24 

eline sağlık plazmayı alırsak ilk yapıcağım işlem olucak tabi kurulumdan sonra

koko69

26 Haziran 2008; 8:38:47 

Eksikliği çok duyulan ve benimde aslında yazmayı düşündüğüm bir konuydu. Gerçi senin yazın kadar güzel yazamazdım.Çok açıklayıcı şık bir yazı olmuş.Bu topiği canlı tutmakda fayda var. Panel alacakların olmazsa olmazı "ölü piksel testi" olayını okuması ve de yaptırmaları lazım. Bir kaç defa bu konudaki piyasadaki uygulamaları bir kaç yerde yazmıştım.

Panel alacak arkadaşlarımızın mümkünse almadan önce bu testi mağazada yaptırmalarını tavsiye ederim. Aksi takdir de kurulumda servislerin bu hizmeti verdiklerini görmedim talep ettiğiniz halde dahi. Benimki bu şekilde olmuştu maalesef. En fazla size mavi ekranı gösterip geçiveriyorlar.

Bu servis menüsü konusu da önemli olmakla beraber öncelik ölü piksel testinde. Belki internetten panel alımları çoğaldığı için de servis menüsü ve ölü piksel testi daha da önem kazanmıştır.Servisler bu konularda yardımcı olmamaktadır kurulumda. En azından benim yaşadığım servis deneyimi de buydu.

Saygılarımla
HiGHWAYMOUSE

26 Haziran 2008; 18:49:50 

Alım aşamasında iken telefonla aradığım "ismi lazım değil" bayilerine ölü pixel çıkarsa ne yaparız? diye sorduğumda genelde işte dünya standartları 3-5'e kadar normal sayılır, bişey yapamayız flan filan diyorlar. Belki kendi açılarından haklı olabilirler ama oldukça yüksek meblağlar ödenen bir ürünün de daha ilk günden can sıkmasını biz istemeyiz.

Satıcılara akıl vermek gibi olacak ama ben olsam şöyle yapardım. Atıyorum zaten bir üründe ölü pixel çıkma ihtimali 1/20 dir. Onuda belli bir fiyat indirimi ile alıcıya durumu anlatarak satardım. Böylece hem potansiyel alıcıları rahatlatmış, hemde sorunlu ürün elimde kalmamış olurdu. Tabi bu yukarıda atıyorum dediğim oran çok yüksek ise bayileri aşan bir sorun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 26 Haziran 2008; 18:52:49 >

hakansnet

27 Haziran 2008; 22:41:54 

sağol dostum faydalı ve net anlatım olmuş...

TOSHIBA A200-1LA CORE2 DUOT7300 2.0GHZ-2048MB
llUlisisll

1 Temmuz 2008; 15:46:42 

Ara ara mesaj atıp bu konuyu canlı tutalım arkadaşlar çok önemli bir konu...

panasonica

1 Temmuz 2008; 16:11:13 

ölü pixel zaman içinde renk değişimi gösterir.. en iyi yakalıyan renk nar çiçeği rengi yada florasan yeşilidir. mavi-sarı-kırmızı-beyaz örter sen yok sanırsın. benim bir arkadaş bende 1 adet var demişti tv de ben 8 adet buldum

Yaşamdaki asıl Trajedi; Yetişkinlerin Aydınlıktan Korkmasıdır -Eflatun
HiGHWAYMOUSE

2 Temmuz 2008; 0:09:37 

Bir program liki daha vereceğim. DPB programına çok benziyor. Ama ölü pixel veya pixelleri diriltebilecek bir seçenek daha sunuyor. İşe yarar mı bilemeyeceğim ama çaresiz beklemekten ise denemenin ne zararı olabilir ki?

http://udpix.free.fr/

Ekteki dosya (1)

mert2004

2 Temmuz 2008; 12:06:04 

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bir program liki daha vereceğim. DPB programına çok benziyor. Ama ölü pixel veya pixelleri diriltebilecek bir seçenek daha sunuyor. İşe yarar mı bilemeyeceğim ama çaresiz beklemekten ise denemenin ne zararı olabilir ki?

http://udpix.free.fr/

ölü pixeller kesinlikle dirilmez.ama stuck pixel dediğimiz yarı ölü pixeller için belki.bu tür proğramların uzun süre kullanılması da ölü pixellere sebep olabilir.

HiGHWAYMOUSE

2 Temmuz 2008; 12:17:03 

quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

ölü pixeller kesinlikle dirilmez.ama stuck pixel dediğimiz yarı ölü pixeller için belki.bu tür proğramların uzun süre kullanılması da ölü pixellere sebep olabilir.

Benim de bilgim ve tahminim o yönde. Ama alternatif bir çare olarak denenebilir.