Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
melih06

25 Haziran 2008; 11:07:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 20’lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 10:30 TSİ 25 Haziran 2008 Çarşamba

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz’dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

SATIŞLAR ARTTI, KAPSAMA GİRDİ
Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, “Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi” dedi.

Söz konusu yasa, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla benzine litre başına 1,5 YKr, motorin türlerine de litre başına 1 YKr zam yapılması, otomobil satışlarında asgari ÖTV uygulaması ve bunun yanı sıra vergilerde bir çok alanda yeni düzenlemeleri de

bipekkan

25 Haziran 2008; 11:12:28 

Hiç şaşırmıyorum, Kullandığın su kadar ÇİŞ parası alan bir Ülke de yaşıyoruz. Yakında, bunları yapanlara yol-su elektrik olarak geri gelecekte bari iş işten geçmeden PAPAZI bulsalar......
quote:

Orjinalden alıntı: melih06

Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz�dan itibaren yüzde 20�lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete�de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz�dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, �Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi� dedi.

Söz konusu yasa, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla benzine litre başına 1,5 YKr, motorin türlerine de litre başına 1 YKr zam yapılması, otomobil satışlarında asgari ÖTV uygulaması ve bunun yanı sıra vergilerde bir çok alanda yeni düzenlemeleri de

Giannizzero

25 Haziran 2008; 11:49:14 

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Hiç şaşırmıyorum, Kullandığın su kadar ÇİŞ parası alan bir Ülke de yaşıyoruz. Yakında, bunları yapanlara yol-su elektrik olarak geri gelecekte bari iş işten geçmeden PAPAZI bulsalar......
quote:

Orjinalden alıntı: melih06

Dijital kameralar da, 1 Temmuz�dan itibaren yüzde 20�lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete�de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz�dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, �Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi� dedi.

Amin

PSN : GiannizzeroTR
emrcan

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Haziran 2008; 11:52:31 

Spot ürünlerinde fiyatları artar şimdi

Nikon D300 | Tamron 17-50 | Sigma 70-300 | Sandisk Extreme III 2gb | Lowepro Micro Trekker 200 | Nikkor 50 mm 1.8 | Manfrotto 190XPROB | Manfrotto 804RC2
Flickr Fotoğraflarım

iPhone Turkey | iPhone Türkiye Destek Ve Fan Sitesi
hasan_hzl

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 11:55:56 

Zaten hergün yeni bir süprizle uyanıyoruz. Bakalım yarın ne gibi bir süprizleri olacak

Dual Opteron Dual Core 2218s | Tyan 2915 | Quad SLI (2) 7950 XFX 570/1550 | 16GB Ram DDR-2 ecc reg
6 terabytes (8x750GB drives) Raid ex8350 pci-e controller | Dual linked 750W power supplies | Suse 10.1 64-bit
Apple 30" Cinema LCD at 2560x1600 | Windows Enterprise Server 2003 64-bit
Stacker CM server case | Deck Legend Keyboard
-->Satılık Vatan Bilgisayar İndirim Kuponları<--
toraman78

25 Haziran 2008; 12:05:37 

Yakında aldığımız havadan da vergi alınacak, artık hızlı yürüyenler ve koşanlardan çok alırlar heralde hiç birşey üretmeyen ve sadece elde edilmiş kazanımları satan zihin, vatandaşın sırtından hiç inmeyecek galiba , dünyanın en pahalı benzini, dünyanın en pahalı iletişimi (cep), dünyanın en pahalı interneti veeee demekki dünyanın en pahalı Fotoğraf makinaları bizim olacak, yaşasın, yola devam !!!!!!!!!!!!!!

fenerlix07

25 Haziran 2008; 12:38:23 

slr alacak makineyi zaten zar zor bulabilecekken üstüne kaymak oldu bu haber

Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız.
Dost isterseniz bırakın onlar sizi geçsin.
Yer gök inlesin. Bu sesi dinlesin, Hep seninleyiz Türkiye
B Rh(+)
theraptorx

25 Haziran 2008; 12:50:06 

Parası olana yaşamak helal.Yazıklar olsun

kingss

25 Haziran 2008; 13:18:14 

Hela vergisi ne zaman cikacak acaba

Intel® Core 2 Duo E6750 @ 2,66GHz │ Gigabyte GA-P35 DS3│ CellShock 2*1 GB PC 6400 4-4-4-12│Seagate 7200.10 500GB Sata + Seagate 7200.10 250GB│ Sparkle 8800GT│ LG DVD RW │ Tagan 430w PSU│ Raidmax Sagita Kasa │A4Tech X750 Bf Lazer Maus │LG 225WT 22 inc LCD│
Canon A710is+Pentax K10D
elektron38

25 Haziran 2008; 13:29:52 

saçma. bi o kalmıştı almadıkları vergi. yakında don vergiside alınacak. herkes şimdiden donunu alsın yoksa donsuz kalacaz

Nikon D80--Nikkor AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6G ED
Flickr Portfolyo--Fotokritik Portfolyo--Nikoncular
bipekkan

25 Haziran 2008; 13:57:18