Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı

melih06 -> Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 11:07:33)

Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 20’lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 10:30 TSİ 25 Haziran 2008 Çarşamba

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz’dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

SATIŞLAR ARTTI, KAPSAMA GİRDİ
Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, “Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi” dedi.

Söz konusu yasa, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla benzine litre başına 1,5 YKr, motorin türlerine de litre başına 1 YKr zam yapılması, otomobil satışlarında asgari ÖTV uygulaması ve bunun yanı sıra vergilerde bir çok alanda yeni düzenlemeleri de

bipekkan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 11:12:28)

Hiç şaşırmıyorum, Kullandığın su kadar ÇİŞ parası alan bir Ülke de yaşıyoruz. Yakında, bunları yapanlara yol-su elektrik olarak geri gelecekte bari iş işten geçmeden PAPAZI bulsalar......[8D]
quote:

Orjinalden alıntı: melih06

Fotoğraf makinesi alacaklar acele etsin. Aşağıdaki haberi sizinle paylaşmak istedim...

Dijital kameralar da, 1 Temmuz�dan itibaren yüzde 20�lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete�de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz�dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, hareketli unsurları kaydeden kameralı fotoğraf makinaları da bu kapsamda değerlendirilecek.

Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, �Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi� dedi.

Söz konusu yasa, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalara kaynak sağlamak amacıyla benzine litre başına 1,5 YKr, motorin türlerine de litre başına 1 YKr zam yapılması, otomobil satışlarında asgari ÖTV uygulaması ve bunun yanı sıra vergilerde bir çok alanda yeni düzenlemeleri de

Giannizzero -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 11:49:14)

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Hiç şaşırmıyorum, Kullandığın su kadar ÇİŞ parası alan bir Ülke de yaşıyoruz. Yakında, bunları yapanlara yol-su elektrik olarak geri gelecekte bari iş işten geçmeden PAPAZI bulsalar......[8D]
quote:

Orjinalden alıntı: melih06

Dijital kameralar da, 1 Temmuz�dan itibaren yüzde 20�lik özel tüketim vergisi kapsamına alınacak.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR

ANKARA - Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete�de yayımlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile özel tüketim vergisinde (ÖTV) 4 sayılı listede değişikliğe gidildi.
Yeni düzenlemeyle beyaz eşya, elektronik eşya, kozmetik ürünleri, hayvar ve tabancanın da aralarında bulunduğu ürünler arasına dijital kameralar da eklendi. Buna göre, 1 Temmuz�dan itibaren parfümler, kıymetli taşlar, televizyon kameraları ve görüntü kaydedici kameraların yanı sıra dijital kameralardan da yüzde 20 oranında ÖTV alınacak.

Son dönemde dijital kamera satışlarında büyük bir artış görüldüğünü kaydeden bir yetkili, �Bu tarzdaki diğer ürünler zaten ÖTV kapsamındaydı. Kanun değişikliği sırasında, dijital kameralar da ÖTV listesine dahil edildi� dedi.

Amin [8D]

emrcan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 11:52:31)

Spot ürünlerinde fiyatları artar şimdi[X(]

hasan_hzl -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 11:55:56)

Zaten hergün yeni bir süprizle uyanıyoruz. Bakalım yarın ne gibi bir süprizleri olacak[sm=s15.gif]

toraman78 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 12:05:37)

Yakında aldığımız havadan da vergi alınacak, artık hızlı yürüyenler ve koşanlardan çok alırlar heralde[:D] hiç birşey üretmeyen ve sadece elde edilmiş kazanımları satan zihin, vatandaşın sırtından hiç inmeyecek galiba [:-] [:-] [:-] , dünyanın en pahalı benzini, dünyanın en pahalı iletişimi (cep), dünyanın en pahalı interneti veeee demekki dünyanın en pahalı Fotoğraf makinaları bizim olacak, yaşasın, yola devam !!!!!!!!!!!!!!

fenerlix07 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 12:38:23)

slr alacak makineyi zaten zar zor bulabilecekken üstüne kaymak oldu bu haber [sm=evillol.gif]

[sm=bandit.gif]

theraptorx -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 12:50:06)

Parası olana yaşamak helal.Yazıklar olsun [:-]

kingss -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 13:18:14)

Hela vergisi ne zaman cikacak acaba [:-][:-][:-][:-][:-][:-][8|][8|][8|][8|][8|]

elektron38 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 13:29:52)

saçma. bi o kalmıştı almadıkları vergi. yakında don vergiside alınacak. herkes şimdiden donunu alsın yoksa donsuz kalacaz

bipekkan -> Cevap: Dijital Foto�raf Makinelerinde �TV Sürprizi (25 Haziran 2008; 13:57:18)

Yok mu zannettiniz? Kullanılan belediye suyu bedeli kadar ATIK SU altında ÇİŞ vergisi vermiyormuyuz? Ankara Adliye Sarayı' nda bile Hela, JETON' la, Bastır mangırı, yap çişini.[8D] Hela işletmeciliği sosyal sigortalarda iş kolu numarası var. İnsan B...Çişinden para kazanıp iş kolu haline getiren bana Bir AB ülkesi gösterene bir sıkım İPANA BEDAVA.....[8D]
quote:

Orjinalden alıntı: kingss

Hela vergisi ne zaman cikacak acaba [:-][:-][:-][:-][:-][:-][8|][8|][8|][8|][8|]

mboyaci -> Cevap: Dijital Foto�raf Makinelerinde �TV Sürprizi (25 Haziran 2008; 17:59:33)

[8D] Bipekkan abi Yunanistan'da sokaklarda tek kişilik kulube gibi tuvaletler var. Parayi atiyon ,ding ediyo kapi aciliyo [8D]
hatta fotosunu cekmiştim

[image]http://img169.imageshack.us/img169/9903/p1020608iw4.jpg[/image]
[:D]

Bu vergi olayi harbien tam komedi ulkemizde.
http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=15979687846
Burada gsm ,benzin ,araba fiyatlarindaki vergileri yazmiştim.

Hirotaro -> Cevap: Dijital Foto�raf Makinelerinde �TV Sürprizi (25 Haziran 2008; 18:52:14)

quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

[8D] Bipekkan abi Yunanistan'da sokaklarda tek kişilik kulube gibi tuvaletler var. Parayi atiyon ,ding ediyo kapi aciliyo [8D]
hatta fotosunu cekmiştim

parayı attın kapı açıldı,içeri girdin,ihtiyacını giderdin.ya çıkmak istediğinde kapı açılmazsa ne yapıcan...Kaldın helada [sm=biggrinking.gif][sm=muha.gif][sm=evillol.gif]

mcebi001 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (25 Haziran 2008; 19:09:13)

hiçbirşey üretemeyen bi montaj ülkesi için herşey lüx tüketim malıdır...............bizde ne yazıkki iş adamı yok (üretici)....tüccarlar var(para için çalışan)....en kolay nasıl para kazanılır onu düşünüyorlar üretmek, bir şeyleri var etmek, en güzeli ürettigi şeyin üstüne ismini yazmak kadar güzel birşey varmıdırki şu dünyada ...yazık çok yazık...

emrcan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde %20 ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 10:10:54)

quote:

Orjinalden alıntı: mcebi001

hiçbirşey üretemeyen bi montaj ülkesi için herşey lüx tüketim malıdır...............bizde ne yazıkki iş adamı yok (üretici)....tüccarlar var(para için çalışan)....en kolay nasıl para kazanılır onu düşünüyorlar üretmek, bir şeyleri var etmek, en güzeli ürettigi şeyin üstüne ismini yazmak kadar güzel birşey varmıdırki şu dünyada ...yazık çok yazık...

Üretici olsa bile herkez almaktan çekiniyor adam gibi yapmıyorlarki birşeyi ben şahsen türk malı birşey almamaya dikkat ediyorum.

bipekkan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 13:06:41)

Arkadaşlar,
Bu gün Vatan Gazetesinde bu konu ile ilgili çok detaylı bir haber var. Nikon ve Canon'un Tr distribitörleri bazı açıklamaları var var ama satışların düşeceği konusu hariç hiçbir düşüncelerine de katılmıyorum. Neden? Bu konu yaklaşık 1.5 aydır biliniyordu. Gerek fısıltı gazetesi, gerekse Bakanlık içindeki PİYON' ları yoluyla, Benzine yapılacak 1-1.5 Ykrş' luk zam paketinin içine her zaman olduğu gibi artık olağan hale getirilmiş alakalı alakasız binbir nesnenin sokulacağını firmalar ÇOK İYİ biliyorlardı ve ellerinde kalması muhtemel ya eski model yada satılamıyacağını, gidemiyeceği düşündükleri modeller için fiyat kırmak suretiyle, hem de mevsimsiz kampanyalara başlanmıştı. Ne zaman ki depoları iyi kötü temizlediler, kanunun yürürlüğe gireceğine son 4 gün kala feryadı bastılar. Utanmadan, sıkılmadan bu adamlar Başbakan' lığa gerekirse gideceklermiş, Leasing olayı gibi bir olay olmasın diyeceklermiş. Yoksa devlette KDV' den zarar edermiş, satışlar %30-40 düşecekmiş vs. vs. Utanmaz arlanmazlar zaten yurt dışına göre makineleri millete %80-%120 fazlasına satıyorlar. Ne fark eder %100-%140 fazlasına satarsınız. Nasıl olsa depo raflarını temizlediniz. Birde bu arada utanmadan devletin koyduğu KDV nedeniyle şu an zaten %14-15 gibi bir fazla fiyata sattıklarını iddia ediyorlar. Sanki başka ülkelerde KDV benzeri VAT-Mwt-Steuer-TAX gibi vergiler YOK. Nasıl olsa hepsi biliyor ve farkındalar, canım ülkemde koşa koşa bu fahiş fiyatlara alanlar var, Ne demişti fiziği TIFIL, kendi BÖYÜK rahmetli bir devlet adamımız, "ALIŞIRLAR, ALIŞIRLAR BUNA DA ALIŞIRLAR ! ! !" Bende biliyorum ALIŞACAKLAR....
Haberin Linki:
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=26.06.2008&Newsid=186130&Categoryid=2
Kısaca. Ben olsam, KESİNLİKLE bu son 4 günde hiç bir şey almaz ve bunu yıl sonuna kadar da UYGULARDIM, Bu arada satışların SIFIRA inmesine yardımcı olacak herşeyi de yapardım. Ama tek başına da olmaz bu işler. Bu yaştan sonra da DON KISCHOT(Quichote)' luğa da soyunamam....[8D] Sancho Pansa' lığa da alışamadık bir türlü.....[:'(]

mallorn -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 15:07:12)

http://resim.donanimhaber.com/m_23992191/mpage_1/key_//tm.htm#23992191
bundan bir 10 gün kadar önce ben bu konuyu açmıştım [8D]

shimoda -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 16:06:02)

Peki arkadaşlar bu durumda mevcut fiyatların üzerine %20 zam mı gelecek yani ?[sm=s15.gif]

avocado -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 16:20:26)

quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

Peki arkadaşlar bu durumda mevcut fiyatların üzerine %20 zam mı gelecek yani ?[sm=s15.gif]

Doğal olarak artacak, faturalı alırsanız tabiki.

bipekkan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 16:34:17)

Kişisel olarak dışarıdan getirilenlerde o kadar büyük bir artış olacağını hiç düşünmüyorum. Aradaki fark dahada artacağımdan daha çok tercih edilecek hale gelecel. Gazetedeki haberde bizzat distribitörler rakkamsal olarak ne olacağını zaten açıklamışlar. Hangi aklıevel 100 Dolarlık makineye 360 YTL öder ki? Üstelik doğru dürüst işlemeyen 2 yıllık garanti içinde değeceğini hiç düşünmnüyorum....
quote:

Orjinalden alıntı: shimoda

bipekkan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 16:40:14)

Bende epey serenad da bulunmuşum ...... [8D][8D][8D] 15. Haziran' da unutmuşuk olayı [8D] İşte prbl. de burada. Biraz Balık Hafızalıyız.. Unutuveriyoruz, Takî cancağımız acıyana kadar....[8D]
Aslında konu tam 1.5 aylık Hürriyette üstü kapalı Prf. Şükrü Kızılot konu etmişti
quote:

Orjinalden alıntı: mallorn

mallorn -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 16:50:45)

quote:

Bende epey serenad da bulunmuşum ...... [8D][8D][8D] 15. Haziran' da unutmuşuk olayı [8D] İşte prbl. de burada. Biraz Balık Hafızalıyız.. Unutuveriyoruz, Takî cancağımız acıyana kadar....[8D]
Aslında konu tam 1.5 aylık Hürriyette üstü kapalı Prf. Şükrü Kızılot konu etmişti
quote:

tam ben yazacaktım hocam siz yazmışsınız. 10 gün önce bu haberi yazdığımda okuyanların çoğu tepkisini dile getirmedi ama yumurta kapıya dayandı 4 gün kaldı herkesi bir telaş aldı konu üstüne konu açmaya başladı millet.. biz hep böyleyiz ve o yüzden bu hallere düştük...
az önce NTV de asgari ücrete %5, 21 temmuz itibariylede elektiriğe %21 zam olacağı haberi geçti.
ama hiç bir yerde ne bir tepki var ne bir açıklama. koyun gibi bir millet olduk çıktık. işimiz gücümüz ya futbol oldu yada kadın programları.
bu vergiler istanbulun kültür başkenti olması yüzünden yapılcak harcamaların finansmanın için konuluyormuş. hükümet bu açıklamayı yapmış. böyle bir saçmalık dünyada nerde var acaba. devlet zaten bu organizasyonun finansmanı için birleşmiş milletlerden ve avrupa birliğinden bir sürü fon alıyor. ama bizim açık göz ampulcü abilerimiz fırsatı bulup milleti sömürmeye devam ediyorlar.
ben denizlide oturuyorum, belki doğru bir söylem olmayacak ama bana ne istanbulun kültür başkentliğinden. bana ne faydası var bununda vergisi benim cebimden çıkıyor. benim şehrimin bi dünya sorunu varken gram ödenek yollamayan devlet istanbulu güzelleştirmek için hangi hakla benden vergi isteyebiliyor!!

kanalın birinde alişan ın sünnet videosuyla yurtdışındaki bi okulda zenci baletlerle maceralarına bir sürü göbekli ablamız yarıla yarıla gülüyordu. hep beraber göbekler atıp eğleniyorlar. hiç birinin umurunda diil memleketin hali. ama pazarda yada sokakta birine mikrofon uzatılsa açız öldük bittik nerde bu devlet diye ağlarlar.
işimize gelmediği sürece hiç bir şeye tepkimiz yok. o yüzden biraz müstehak bize bu vergiler...

çok sinirlendim gene bu sıcakta...[8D]

bipekkan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 17:18:58)

Deprem için harcasalar canım yanmaz....Seve seve ama Bol bol lale diker, kaldırımları Çin graniti ile kaplar hatta boğazın üzerinden teleferik yaparsak hiç şaşmayacağım 3 yıl için diyorlar, Turfanda Salatalığın biri gelir 3 sene sonra 1.Temmuz.2011' de , "bunlar zaten kalıcı amaçlıydı" der, kalıcı olur. Bir örnek millet daha var mı bu dünya'da bilmiyorum ama olduğunu da hiç düşünmüyorum.
quote:

quote:

quote:

tam ben yazacaktım hocam siz yazmışsınız. 10 gün önce bu haberi yazdığımda okuyanların çoğu tepkisini dile getirmedi ama yumurta kapıya dayandı 4 gün kaldı herkesi bir telaş aldı konu üstüne konu açmaya başladı millet.. biz hep böyleyiz ve o yüzden bu hallere düştük...
az önce NTV de asgari ücrete %5, 21 temmuz itibariylede elektiriğe %21 zam olacağı haberi geçti.
ama hiç bir yerde ne bir tepki var ne bir açıklama. koyun gibi bir millet olduk çıktık. işimiz gücümüz ya futbol oldu yada kadın programları.
bu vergiler istanbulun kültür başkenti olması yüzünden yapılcak harcamaların finansmanın için konuluyormuş. hükümet bu açıklamayı yapmış. böyle bir saçmalık dünyada nerde var acaba. devlet zaten bu organizasyonun finansmanı için birleşmiş milletlerden ve avrupa birliğinden bir sürü fon alıyor. ama bizim açık göz ampulcü abilerimiz fırsatı bulup milleti sömürmeye devam ediyorlar.
ben denizlide oturuyorum, belki doğru bir söylem olmayacak ama bana ne istanbulun kültür başkentliğinden. bana ne faydası var bununda vergisi benim cebimden çıkıyor. benim şehrimin bi dünya sorunu varken gram ödenek yollamayan devlet istanbulu güzelleştirmek için hangi hakla benden vergi isteyebiliyor!!

kanalın birinde alişan ın sünnet videosuyla yurtdışındaki bi okulda zenci baletlerle maceralarına bir sürü göbekli ablamız yarıla yarıla gülüyordu. hep beraber göbekler atıp eğleniyorlar. hiç birinin umurunda diil memleketin hali. ama pazarda yada sokakta birine mikrofon uzatılsa açız öldük bittik nerde bu devlet diye ağlarlar.
işimize gelmediği sürece hiç bir şeye tepkimiz yok. o yüzden biraz müstehak bize bu vergiler...

çok sinirlendim gene bu sıcakta...[8D]

MP4 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 17:26:32)

satacak bir kurum kalmadı, ondan zam yoluna devam ediyorlar

..Oğuz -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (26 Haziran 2008; 17:28:31)

Bi bu eksikti ; bunada zam geldi tam oldu.[:-]

Odysseyy -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (27 Haziran 2008; 9:11:40)

ya ne bu zamlar ya bıktık artık yeter be

imkanım olsa bi adım durmucam şu ülkede. bıktık gerçektende.

diğer ülkelerde en ufak bir zamnda millet sokağa dökülüyor bizim insanımızın tınında bile değil. anlamıyorum

D-SLR -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (27 Haziran 2008; 10:32:40)

Bir tek bu sektör kaldıydı zam almayan.Şimdi bakalım neler olacak.1000 ytl'lik fotoğraf makinası 200ytl daha vergi ile uçacak.[sm=s15.gif]

Rapator -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (27 Haziran 2008; 13:04:21)

Maşallah başka bir sitenin dediği gibi zaruri ihtiyaç sayılan elmas, pırlanta gibi şeylere ötv konmuyor ama fotoğraf makinasına abuk bir vergi konuyor...Bravo...[sm=claps.gif]

photographer86 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (27 Haziran 2008; 16:16:03)

Asgari ücrete %5 , elektriğe, elektronik eşyaya, arabalara, ona buna herşeye %20 üzeri zam. Adalet mi bu[sm=bansign.gif] Kaşıkla verip kepçe ile alıyolar. Asgari ücretle ev geçindirmeye çalışan insanlara Allah kolaylık versin valla[sm=dontknow.gif]

crackerJack -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (29 Haziran 2008; 16:44:30)

çok saçma bi olay ve basında ses yok [:-][:-][:-]

cengaver029 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (29 Haziran 2008; 19:32:18)

alfabede harf bırakmadılar vergi olarak şimdide buna şaşmamalı..tam gaz (yol)a devam.buradaki yol YOLMAK FİİLİNDEN GELİYOR.HALK YOLUNACAK KAZ YOLMAYA DEVAM[8D]

bilsisco -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (29 Haziran 2008; 19:53:29)

Doğru söze ne hacet hepiniz haklısınız
Kötünün iyisi diye veriyor millet

Hirotaro -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (29 Haziran 2008; 19:55:15)

Nikon ve Canon olacakları anladılar daha şimdiden...İşimiz bıçak gibi kesilecek ,kaçak satış artacak dediler . Aslında kaçak demek de yanlış.Sonuçta yurtdışından gelip satılan ürünlerde de fatura var...

bipekkan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (29 Haziran 2008; 22:25:05)

"Kötünün iyisi diye veriyor millet"...........?
Beterinde beteri vardır elbet ama, bu lafla değer vermişsiniz. Bir şeyi tarif ederken En-Boy-Yülseklik gibi bir takım kavramlar kullanılır. Ama bunları tarifleyecek tek sıfat var ÇUKUR ![:)]
quote:

Orjinalden alıntı: bilsisco

^Biotech^ -> Cevap: Dijital Foto�raf Makinelerinde �TV Sürprizi (29 Haziran 2008; 22:37:17)

baslikla alakasi olmuyor ama bunlardan taksime falanda kurmuslardi, sonra kaldirdilar haliyle kimse kullan(a)mayinca.

yakinda firmalarda ÖTVnizi biz oduyoruz diye kampanya yapmaya da baslarlar artik.

quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

hatta fotosunu cekmiştim

parayı attın kapı açıldı,içeri girdin,ihtiyacını giderdin.ya çıkmak istediğinde kapı açılmazsa ne yapıcan...Kaldın helada [sm=biggrinking.gif][sm=muha.gif][sm=evillol.gif]

bilsisco -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 1:03:05)

"En-Boy-Yülseklik " en iyi ölçüt millet.

quote:

"Kötünün iyisi diye veriyor millet"...........?
Beterinde beteri vardır elbet ama, bu lafla değer vermişsiniz. Bir şeyi tarif ederken En-Boy-Yülseklik gibi bir takım kavramlar kullanılır. Ama bunları tarifleyecek tek sıfat var ÇUKUR ![:)]
quote:

Orjinalden alıntı: bilsisco

teknikkonular -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 6:53:46)

Arkadaşlar zaten şu anda Dubai'de falan 100 olan makina Türkiye'de 350'ye satılıyor. Daha hala vergi peşindeler.[8|]

Hadi bunu geçtim elektiriğe yüzde 22 zam yapıyorla kimse sesini çıkarmıyor.
Memurunu işçinin maaşınada o zammı yap.

Kimse kusura bakmasın Her ulus hak ettiği şekilde yönetilir!!!

En iyi yaptığımız örgütlenme türü milli maçlardan sonra toplanıp göbek atmak. [:)]

xanty -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 9:52:48)

quote:

Orjinalden alıntı: crackerJack

çok saçma bi olay ve basında ses yok [:-][:-][:-]

o basını başbakan adamlarına satın aldı.rahat ol [&:]

kalamar2007 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 11:27:35)

Kardeşim çok güzel cümlelerle özetlemişşin halimizi daha doğrusu Türkiye'nin halini.

İsmi belirsiz %40 lık bir vergide alsa devlet bizden gene kimsenin örgütlenip bu işe dur diyeceği yok...

Bende senin milli maç benzetmene ek olarak, birde şehit haberleri aldığımızda birlik olup kenetleniyoruz 3 gün sonra onuda unutuyoruz malesef....

..Oğuz -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 11:29:41)

Bugün son gün arkadaşlar ; makine alacaklar ellerini biraz daha çabuk tutmalılar.[:'(]

10_ur -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 11:32:19)

quote:

Orjinalden alıntı: ..Oğuz

Bugün son gün arkadaşlar ; makine alacaklar ellerini biraz daha çabuk tutmalılar.[:'(]

+1

emrcan -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 11:41:11)

Spot ürünlerdede fiyat farkı olurmu arkadaşlar?

özer0334 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 21:35:32)

aslında bu konuyu hükümet yanlışı vatandaşlara sormak lazım.

NE EKTİN , NE BİÇTİN....

tas7035 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 21:53:59)

quote:

Orjinalden alıntı: emrcan

Spot ürünlerdede fiyat farkı olurmu arkadaşlar?

Olmaması mümkün mü, garantilinin fiyatı artarken uyanıklar spotları da arttıracaklar muhakkak, olan gene biz vatandaşlara olacak[:-][:-][:-]

HighVoltage -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 22:14:31)

Vergi (Doğrudan vergiler) her zaman devletin en sevdiği gelir aracıdır. Ancak yüksek vergi oranları her zaman kanundışılığı arttırır. Bunun adı kimi zaman karaborsa kimi zaman tezgah altı ürünler kimi zaman da spot olarak karşımıza geliyor. İktisat tarihiydi para politikalarıydı şöyle bir bakıldığında cevap her zaman aynıdır. Kısacası kaçak olarak bu ürünlerin satışını yapanların kar marjı artacak.
Televole iktisatçıları hariç bu hükümetin her iki dönemde uyguladığı para politikalarının Türkiye tarihindeki en yanlış ve tehlikelisi olduğunda zaten birleşiyor. (Zamanında "büyük" iktisatçı tansu hanım vardı böyle sakat politikalar güden o da ikinci sıradadır) Hatta öyle kallavi iktisatçı olmaya da gerek yok. Üniversitede biraz iktisat gördüyseniz her şey ortada.

41gokhan41 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (30 Haziran 2008; 23:32:19)

tamda makine alacakken [:-]

gby -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 9:27:38)

Fiyatlarda bir değişiklik yok

SignalProcces -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 10:56:32)

Arkadaşlar sırf bu haber üzerine ( bir kaç gazetede de1-2 hafta önce okumuştum) dün hemen makinamı aldım.

Türk işini son güne bırakırmış[8D]

Sony w120

Brain Wave -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 11:05:46)

Arkadaşlar cidden fiyatlarda bir değişiklik yok neden? [sm=alala.gif]

asa65 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 11:06:25)

Aldıkta ne oldu sitelere bakın fiyatlar aynı

muratacuner -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 11:54:25)

ö.t.v ye hayır...[:-]

D-SLR -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 12:12:28)

Adamlar hemen koymazlar yada zam gelmiştir satıcı firmalar zammı yansıtmamışlardır kesin.

Father Torque -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 13:08:12)

Stoklardaki mallar ÖTV'siz alındığı için ÖTV'li satılamaz, bu nedenle stoklar bittikten sonra piyasaya girecek ürünler ÖTV fiyat farkını taşıyacak. Hala vakit var . . .

aLper_iLeri -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 14:15:09)

[:'(]

quote:

Orjinalden alıntı: Father Torque

Stoklardaki mallar ÖTV'siz alındığı için ÖTV'li satılamaz, bu nedenle stoklar bittikten sonra piyasaya girecek ürünler ÖTV fiyat farkını taşıyacak. Hala vakit var . . .

asa65 -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (1 Temmuz 2008; 15:31:07)

üstelik indirime bile gidilmiş zam felen yok arkadaşlar boşa beklemeyin. Bu işide pirinç işine benzettiler
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd50940

Father Torque -> Cevap: Dijital Fotoğraf Makinelerinde ÖTV Sürprizi (8 Temmuz 2008; 21:56:12)

Arkadaşlar, ÖTV ile son gelişmelerden haberi olan var mı? Sadece gövdelerle mi sınırlı kaldı yoksa objektifler, flaşlar dahil tüm fotoğraf ekipmanları ÖTV'ye tabi mi?

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.953125