Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR kasa hakkında yardım lazım ??

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR kasa hakkında yardım lazım ?? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
starcom321

25 Haziran 2008; 1:25:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850113

yukardaki kasayı alıcam ama
INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz 6MB CACHE 1333MHZ LGA775 İŞLEMCİ

Seagate 1 TB 7200 RPM 32MB SATA2 NCQ !!!!!!! 4 adet !!!!!!!!!!

GIGABYTE EP35-DS3R 1600 MHz DDR2 16x LGA775

OCZ 4 GB (2*2) 1000 MHz Kit Reaper X DDR2 CL5

THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR ATX KASA ( SİYAH - PENCERELİ - ALÜMİNYUM

Zotac 8800GT 512 MB 256Bit GDDR3 SLI 16X

DVD-RW : SAMSUNG SH-S202N 20X LIGHTSCRIBE KUTULU DVD YAZICI ( 2 adet )

sistemi takıcam benim için hdd ler çok önemli 4 adet 1 tb lık seagate takıcam ön hdd soğutma fanı iyi değil diye okudum öne takmak için yeni bir fan almalımıyım hdd fanı ???????

hdd leri soğutmak için içine fan koyabilirmiyim başka bir bölgeye 12 saat açık olucak bilgisayar günde hiç durmadan hdd soğutma çok önemli ve ses çıkarması önemli değil tavsiyelerini bekliyorum arkadaşlar bu kadar masraf yapıp hdd lerimin buz gibi olmasını istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starcom321 -- 25 Haziran 2008; 18:40:12 >

Vipracing

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 3:03:46 

Merhaba,
DH forumlarında başlık açmadan önce konu ile ilgili yerlerlerde bir parça göz gezdirmek her zaman hem sistem hem'de kullanıcılar için daha verimli olur.Sorunuzun cevabına gelince :
-En doğru cevapları 3 ayrı başlık altında alabilirsiniz.
DH THERMALTAKE VH6000BWS ARMOR + video incelemesi ve THERMALTAKE Armor + club.
Her iki (hatta eski başlıkla 3) konuda sayfada aylardır mevcut.

- Kasaya 6-7 tane hdd zaten default olarak takılabiliyor.Aparatlar ile daha da fazlası.Sizin 4 !!! bir problem yaratmaz ya'da bu kasa için ekstra bir zorluk değil.
- Monitörün kasa ile ilgisini kuramadım
- Diğer bütün bileşenlerdede sorun yok
- Öne fan gerek yok.Beraberinde gelen aparat ile HDD cage nin (Hardisklerin takıldığı alttaki siyah kutu) iç kısmında öne ikinci bir fan daha takabiliyorunuz.İçerideki hava akımını ciddi bir biçimde arttırıyor.Benim HDD ler genelde bu havada 28-30c civarında çok yoğun hdd ler arası kopyalamalarda vb bazen 32c olabiliyor ilave her hangi bir kızaklı hdd soğutucusu vb de takmadım sadece beraberinde gelen aparat ile bahsettiğim yere ilave fanı koydum.
Not: Gri olan full aleminyumdur ve bir parça daha iç kısmı serin kalıyor + ciddi biçimde daha hafif.
Bu fotoda iç kısımda sonradan eklenen fan görülebilir (Kasa ile beraber siyah aparat geliyor fanı takmak için)
Foto&ürünün fabrika sayfası : Buraya tık.

Web sitem
Fotoğraf sitemi görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
starcom321

25 Haziran 2008; 10:43:49 

cevap için teşekkürler sizin alt tarafa taktığınız ekstra fanın markasını verebilirmisiniz

ve üstte yazdığım işlemcinin kutudan çıkan fanı yeterli olurmu ekstra bir fan almaya gerek yok diye düşünüyorum overclock falan da yapmıycam için

starcom321

25 Haziran 2008; 14:22:33 

arkadaşlar yokmu yardım eden

Vipracing

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 18:25:06 

Merhaba,
Tabiki : Scythe kullanıyorum tavsiye ederim.Kendi ayar düğmeside var debiside yüksek orta ayarda sessiz bir fan.Ultra sessizlik arıyorsanız da Noctua kullanın (Ben tepeyede 2 inci ekzost olarak Noctua yı taktım tam devirde dahi kulağınızı dayamassanız kasaya anlayamıyorsunuz tam güç çalıştığını)Alttaki 2hdd yuvasını çıkartıp en altada 2 fan taktım.Fotolarını upload ederim.
Normalde yeterli olur stok fan ama yinede öyle bir kasa ve set-up ta eğer bütçe müsait ise : OCZ Vendetta 2 (85 ytl civarı) oldukça iyi performans veren (ve stok fana görede ciddi sessiz) bir soğutucudur tavsiye ederim.İleride alıcağınız işlemcidede kullanbilme şansınız da olur.

Web sitem
Mert
starcom321

25 Haziran 2008; 18:36:57 

yukarıya nasıl koydunuz kasanın fan yeri yok diye okudum sadece havalandırma

alt tabana siz 2 tane koymussunuz ben kaç tane koyabilirim acaba 4 hdd bağlıycam birde satın aldınız sitenin adresini verebilirmisiniz fanın benim tercihim fan çok pahalı olmasın sessorun değil bütün güm müzik açık olucak benim için kasa sesi önemli değil ucuz ve soğutsun

starcom321

25 Haziran 2008; 18:42:15 

birde en alta fan taktığınız kaç mm boyutları ben pek ilgili değilim parçaları alıcam bilgisayarcıya toplatıcamda o yüzden şuan bir tek kasanın altına fanlar sorun kaldı birde siz üstte nasıl taktınız bu ikisine çözüm bulmam lazım yardımcı olursanız minnettar kalırım

Vipracing

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 22:50:24 

Yukarıda yer var En üst paneli kaldırıp oraya plastik ses önleyici ayaklar ile monte edebilirsiniz.En üst paneli kaldırmak içinde kasa içinde psu nun olduğu yerin 15-20 cm önünde (ancak kasa içinden aşağıdan yukarıya bakarak görebilirsiniz) yıldız başlı vidayı söküp daha sonra üst (açılıp kapanan panel) i söküceksiniz altında atkı şeklinde bir aparat var onuda söküceksiniz daha sonra arkadan öne doğru tüm üst paneli iteceksiniz böylece üst panel çıkıyor.Daha sonra psu 15-20 cm ötesinde ızgaranın olduğu yere egzost fanını takabilirsiniz.

O zaman size fan tavsiyem AC Ryan olucak.Performansları iyi.Hem ufak mavi ledleri var hamde uv duyarlı fanlar.Ekstra uv ışığı alırsanızda güzel görünüyorlar.

Ben hep Firebal dan alışveriş yapıyorum gayet memnunum tavsiye ederim :

http://www.firebal.net/asp/index.asp

(120mm fanlara bakın)

http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?brand=A.C%20Ryan&group=OVERCLOCK_KASAS

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=ACR-BF50657

Web sitem
Mert
Vipracing

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 0:59:00 

Forumun bu sayfasında fotolar var : http://forum.donanimhaber.com/m_21095774/mpage_3/tm.htm
Orada daha iyi&ayrıntılı biçimde görebilirsiniz detayları.

Bunlarda benim bir kaç ay önce çektiğim fotolar yenilerinide ekliyeceğim :

[Öne ikinci fan için yer yaparken :

Ön kısım açık/kablo toparlaması yapılmış :

Yan panel kapalı :

Ana kart tepsinin arkası (Tepsiyi bir kaç yerden anlaşılmıyacak biçimde kestim/modifiye ettim) :

Yan görünüş dikey :

Yatay :

Ön :

Yan kapak (henüz ayarlama aşamasında selobant ile alttan tutturdum ölçü/fikir ve canlandırma olsun diye)

Web sitem
Mert
starcom321

26 Haziran 2008; 1:04:08 

cevap için çok saolun

üst tarafa bir adet bu fandan
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96236#tablnk

eğer üstteki kötüyse alttakini takabilirim

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd96234#tablnk

birde alt kısım nasıl olucak kaç tane fan takabilirim hdd lerimi taktıktan sonra ve kaç cm lik fanlar sığar

Vipracing

Sisteme Gözat

26 Haziran 2008; 1:14:49 

Şahsi tercih meselesi ben olsam o markayı asla tercih etmem

Web sitem
Mert
selim321
Uzaklaştırılmış

Cezası bitmiş fakat kullanıcı giriş yapmamıştır

26 Haziran 2008; 1:30:09 

fan sesi falan önemli değil soğutsun yeterli olur benim için kasa