Elimde e8400 işlemci gigabyte p35-ds3l anakart war işlmeci fanı OCZ Vanquisher ramlerde OCZ Platinum 2 GB 800 MHz CL4 DDR2 Kit (2x1GB) güç kaynağı 600wat
işlemcyi bu soğutma sistemiyle kaç mhz a kadar oc edebilirim stabilite testi ve oc hangi programları kullanmalıyım bide sistem bileşenlerinin ısılarını takipedebilmem için hangi programı önerirsiniz
Hayalle yaşarken gerçek dünyada Zamanı içmişiz haberimiz yok Ömürle yüz yüze geldik aynada Harcanıp gitmişiz haberimiz yok Eriyip bitmeşiz haberimiz yok Tükenip gitmişiz haberimiz yok
Hayalle yaşarken gerçek dünyada Zamanı içmişiz haberimiz yok Ömürle yüz yüze geldik aynada Harcanıp gitmişiz haberimiz yok Eriyip bitmeşiz haberimiz yok Tükenip gitmişiz haberimiz yok
4000 Mhz yi geçebilmen lazım ben E8200 ile 4000 de super pi alıyorum sen günlük kullanabilirsin. Vcore 1.4v a kadar sorunsuz. Ama 1.35v da tutabilirsen daha iyi. Hatta ne kadar aşağıda tutarsan o kadar iyi.
oh ne güzel çarpanında yüksek o remlerle rahat rahat yap overclok..
Remlere rahatça 2.0v verebilirsin senin remler platinum bendede var standart 2.0 la çalışıyor. Ama 2.1v a kadar zorlayabiliyorsun. Ben denedim 2.1v ile 2.0 v arasında bir değişiklik göstermedi... Sanırsam 2.0v dan sonra voltaj fazla geliyor ve remde aşırı ısınma yapıp daha yüksek hızlara çıkmasını engelliyor. Yani sınırı bu kadar
4000 Mhz yi geçebilmen lazım ben E8200 ile 4000 de super pi alıyorum sen günlük kullanabilirsin. Vcore 1.4v a kadar sorunsuz. Ama 1.35v da tutabilirsen daha iyi. Hatta ne kadar aşağıda tutarsan o kadar iyi.
oh ne güzel çarpanında yüksek o remlerle rahat rahat yap overclok..
Remlere rahatça 2.0v verebilirsin senin remler platinum bendede var standart 2.0 la çalışıyor. Ama 2.1v a kadar zorlayabiliyorsun. Ben denedim 2.1v ile 2.0 v arasında bir değişiklik göstermedi... Sanırsam 2.0v dan sonra voltaj fazla geliyor ve remde aşırı ısınma yapıp daha yüksek hızlara çıkmasını engelliyor. Yani sınırı bu kadar
Kolay gelsin
sistemi yeni topladım bende sınırlarını ölçmeye çalşıyom 4000 geçioda voltaj ayarlarıyla fazla oynamadım daha cpu fanını kontrol edebiilceğeim bi program biliyomusn yukarda yazdığım fanı kullanıyorum fanı max sa getirip köklicem sistemi bide işlemciyi oc edince ramlerdemi hızlanıyo?
edit:bide oc yi EasyTune5 Pro ile yapiyorum hiç kullandınmı bunu nasıl produr bana uyarı sistemi zayıf gibi geldi ben istediğim kadar yukseltiyim mhz yi hiç sesini çıkarmıyo pro direk topu kullanıcaya atıo...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemis_KaSTeL -- 25 Haziran 2008; 2:11:27 >
Kesinlikel işletim sistemi içinde overclok yapmanı önermem. Yapacağını biostan yap. İşlemci overclok olunca remde olur. İşlemci voltajını sakına autoda bırakma. Overclok sonrası anakart otomatik voltaj yükseltir ama çok yüksek değerlere çıkartır aşırı ısınma yapar işlemciye zarar verirsin.
Ben bi kere voltajı autoda unuttum 3600 mhz de 1.7v a çıkardı. Öylesine bir sıcaklık ölçer kullandım bi baktım 75 derecede beklemede ve ben o şekilde test yapmışım ama helal olsun işlemciye reset atmadı. AMa yük altında kesin 85 i falan gördü ve bu çok tehlikeli bir ısı değeri.
O nedenle elle voltajı düşürmelisin. Biostan v.cor u 1.4v yap en fazla. gerisine gerek yok. Bu işlemciler voltajı fazla sevmiyor.
Fan önemli değil, tabi daha soğuk işlemcin çalışır ve daha yüksek voltaj verebilrsin ama bence 1.4v dan sonrasına çıkma ömrünü kısaltma işlemcinin. En fazla 1.5v yap. Kullandığın işlemcinin 45nm teknolojisiyle üretilmiş olup fabrika çıkışı voltaj değerinin E6XXX serisinden daha düşük olduğunu unutma...
8400 için sınırları zorlamiyacak ama daha iyi performasn wermesini sağlayacak bi ayar söylermisiniz voltajı *fsb yi ne yapayim sizce(anakartıda dikkate alın)