Öncelikle inceleme için teşekkürler heralde son zamanların Donanımhaber'de en fazla beklenen videosuydu, Benim sorum fazla ısınıyor ama benim gibi gürültüyü sorun etmeyenler fan hızını ayarlayabiliyormu riva tuner ile yani fanı auto değilde %70/100 civarında yapsak ısınma sorunu kalkarmı?
madem ekran kartlarının alev alev yanması karta zarar vermiyorsa özel soğutmalı çözümler satış aldatmacasımı
Biraz öyle sanki, çünkü benim XFX 7900GS açılışı 75dereceyle yapıyor ve yük altında üstündeki standart soğutucusuyla 105 dereceyi gördüm, ama ne bir yavaşlama ne de bir artifact görmedim. Nvidia'nın dediğine göre 120'ye kadar da yolu var. :) üstelik bendeki hız aşırtılmış versiyonu. ha sadece çok ısındığı zaman biraz ses yapıyor, o da fanın tasarımından kaynaklanıyor. 4850de bu da yokmuş, çok sevindim. Yeni sistemime tek slotluk versiyonlarından alacağım...
Yani cidden bazı yorumlar insanı nvidia fanatiği yapmak için var... Anlamıyorum tokat manyağı tarzı tabirleri de bir türlü... tamamen f/p a bakarım! bir üstteki yoruma kesinlikle katılıyorum bu kartlarda yenilik yok 2009 a geçişte ( kişisel tahminim fallout 3 çıktığı sırada ) inanılmaz kartlar gelicek gibi çünkü hep bu böyle olmuştur... 8800 gts 320 mb var 22 inç monitörde de canavar gibi çalışıyo hani 4850 ile kıyaslamıyorum ama yeterli kesinlikle bundan sonraki serileri de aklımagelip bu fiyata alabileceimi düşününce zaten değiştirmenin de mantıklı olduğunu düşünmüyorum. 8800 ,3870, 9800, 9600 e sahip olanlar için kart değiştirmek son derece gerksiz BENİM düşünceme göre...
Şimdi bazı arkadaşlar diyor ki ATİ ucuz veiyo ... oooo ati kulanıcı dost oley oley oley nvidia artık para kazanamayacak süper hoppala hedeee hödöööö tarzı yorumları atanlar gidin napıyosanız yapın ölümüne ati alabilirsiniz... bu site burada bizim paramızı en iyi şekilde değerlendirmemiz için elinden geleni yapıyor sizden gelen yorumlar ne
şuna da bi açıklık getirelim ATİ nin kullanıcı dostu olduğu falan yok ya da ati az kar etmek gibi amaçlarla bu fiyatları kullanmadı... çoğunuz mantıklı insanlarsınız ve satış stratejisi mantığını şöyle böyle anlamanızı beklerdim! bu adamlar bu kartları bu fiyata verip 8800 gt olanlara bile elindeki kartları değiştirtiyorsa bu adamların yaptığı karı ne ben düşüneyim ne de siz düşünün herkese satıp sürümden kazanma diye bişey vardır di mi... bunu başarıyolar! nvidia yı da o kadar küçümsüyorsunuz ki bazen diyorum ki bizim çapraz binanın 2.katında bi firma vardı o nvidia mı acaba yani gülmekten başka çarem yok hani şu an nvidia bizden kazandığı paralarla yaptığı argelerle GPU yu CPU işlevi yapabilecek konuma getirmeye çalışıyor! anakartla onla bunla uğraşıyor adamlar tabi ki de güzel cevaplar verecektir... Hiç bir zmn da tarihte aşırı fiyat düşürme yapmamışlardır... ( yeni çıkacak gtx 260 280 gibi kartlarda ) bi yere kadar indirir memnun değilsen almazsın bu kadar ne gerek var kötülemeye ATİ sana para veriyo mu anlamıyorum...
Bizler paramızın karşılığını en iyi şekilde alabilecek kartları almak isteriz ve almalıyız! bu durumda kesinlikle 4850 alınır diyorum da demiyorum da... direk yorumlar yapıp insanları kötü etkilemek mantıklı değil... 4850 aldım ben diyelim ya nvidia bu arada bişeyler yapar 9800gtx 55nm yi ucuz ve ii çıkarırsa napıcaz
yine söylüyorum piyasa kızıştı idare edebilecekler bu sıra beklesin... ne de olsa oligopol piyasa bu ati ve nvidia nın elinde ( kışı bekleme sebebim intelinde bu piyasaya girmeye hazırlanması bu arada ) ... 2 firmanın arasında ne kadar gizli anlaşma oluyordur bir tahmininiz var mı? nvidia bu kartların ( 4850-4870 )bu performansta olacağını bilmiyo muydu yani? ati sağ gösterip sol mu vurdu? nvidia elinde milyarlarca doları acaba kart ın crysis fps si diyerek ve bekleyip merak ederek riske mi attı? gözünüzü seveyim mantıklı olun ya... şurda 14 yıldır her ay ve her gün bu piyasadayım! dünyada 2 firmanın tekelinde olan bi piyasada süpriz mi olurmuş...
fanatiklik yapmayın 8800 3870 9600 9800 olup da kart değiştirmenize hiç gerek yok bi süre durun en azından dinsin piyasa... elinde kart olmayan için de 1-2 hafta bekleyip soğumuş modellerden almak mantıklı... bakalım neler göstericek zaman...
en sondaki soğumuş model lafını değiştiricektim ama sanırım literatüre yeni bi şey kattım ... heyecanla öyle yazmışım kusura bakmayın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi just4steel -- 25 Haziran 2008; 15:09:11 >
Birde olaya soyle bakmak lazım dunya uzerınde bır ekran kartına degıl 1 mılyar 2 3 mılyar verebılecek durumu ıyı vatandaslar var onların tercıhı herzaman Nvidia dır cunku Nvidia hala pıyasanın en hızlı kartlarını uretıyor yanı hala lıder NVİDİA.. ATI neden en hızlısını yapmıyor Bır tane yapsın kardesım 100tane uretsın satılsın veya satılmasın ama adı en hızlısı olsun YAPAMIYOR ATI bunun baska bır acıklaması yok.
Birde olaya soyle bakmak lazım dunya uzerınde bır ekran kartına degıl 1 mılyar 2 3 mılyar verebılecek durumu ıyı vatandaslar var onların tercıhı herzaman Nvidia dır cunku Nvidia hala pıyasanın en hızlı kartlarını uretıyor yanı hala lıder NVİDİA.. ATI neden en hızlısını yapmıyor Bır tane yapsın kardesım 100tane uretsın satılsın veya satılmasın ama adı en hızlısı olsun YAPAMIYOR ATI bunun baska bır acıklaması yok.
Atinin satış politikası en hızlıyı üretmek değil. Atinin hedefleri 200 dolar altı, 400dolar altı ve highend kullanıcılar için de crossfire sistemleri öneriyor. Yani tepe modeli hiçbir zaman tek gpulu kart olmıyacak.
Guzel bir inceleme olmus, sitelerde sayfalarca mimari incelemeleri ve benchmark sonuclari okumaktan gina gelmisti, video inceleme guzel bir degisiklik oldu.
Yalniz o "först persın" diye okunmaz bunu da belirtmek isterim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annihilator -- 25 Haziran 2008; 15:40:36 >
ATI hala satın alındıktan sonraki dönemlerini yaşıyor.Biraz daha sabrederseniz high-end modlleri birkaç sene içerisinde çok güzel işlere imza atabilir.Görüyorsunuz ki fiyatıyla duman eden HD4850 hala giriş-orta seviyede anılıyor ama performansı üst seviyeye yakın kartları zorluyor hatta geçiyor bazen.
Birde şu var unutmayın dünyada ekran akrtına 3milyar verecek kişi sayısı 1 milyonsa. Ekran kartına 300$ verecek kişi sayısı 10milyondur.Bunuda fiyatlara ve dünya nüfusuna göre uyarlayın bakalım hangi sınıfta daha fazla ekran kartı satılıyor.
Birde fark yok diyenlere elden geçirilmiş bir mimari olabilir ama en büyük yenilik Havok fiziği barındırması.Bu konudada ayrı bir video yapılmalı bence Havok mu? Physx mi? diye.
valla çok şaşırdım.crys**** 3870 x2 geçtiğine göre; bi sitede ati 4800 ile turnayı gözünden vuracak ati bu işi çözdü gibilerinden bi haber okumuştum ama gerçekten bu kadarını beklemiyordum valla helal olsun bayağı mesafe almışlar.belki 4870x2 ile gtx 280i geçemez bi ihtimal (ki bence kesin geçer görünüyo;4850 böyleyse .... ) ama bence yinede ati devrim yapmış demekki driverlerdede sorun yokmuş ki herkes cry sis için nvidia oyunu diyodu ama çalışınca oluyomuş bu işler tebrikler.şu işlemcilerin fiyatını da kırsalar biraz özellikle x3 ler çok hoş olur 45 nmye kadar toparlanırdı amd.herkesin emeğine sağlık çok teeşekkürler..
Yani cidden bazı yorumlar insanı nvidia fanatiği yapmak için var... Anlamıyorum tokat manyağı tarzı tabirleri de bir türlü... tamamen f/p a bakarım! bir üstteki yoruma kesinlikle katılıyorum bu kartlarda yenilik yok 2009 a geçişte ( kişisel tahminim fallout 3 çıktığı sırada ) inanılmaz kartlar gelicek gibi çünkü hep bu böyle olmuştur... 8800 gts 320 mb var 22 inç monitörde de canavar gibi çalışıyo hani 4850 ile kıyaslamıyorum ama yeterli kesinlikle bundan sonraki serileri de aklımagelip bu fiyata alabileceimi düşününce zaten değiştirmenin de mantıklı olduğunu düşünmüyorum. 8800 ,3870, 9800, 9600 e sahip olanlar için kart değiştirmek son derece gerksiz BENİM düşünceme göre...
Şimdi bazı arkadaşlar diyor ki ATİ ucuz veiyo ... oooo ati kulanıcı dost oley oley oley nvidia artık para kazanamayacak süper hoppala hedeee hödöööö tarzı yorumları atanlar gidin napıyosanız yapın ölümüne ati alabilirsiniz... bu site burada bizim paramızı en iyi şekilde değerlendirmemiz için elinden geleni yapıyor sizden gelen yorumlar ne
şuna da bi açıklık getirelim ATİ nin kullanıcı dostu olduğu falan yok ya da ati az kar etmek gibi amaçlarla bu fiyatları kullanmadı... çoğunuz mantıklı insanlarsınız ve satış stratejisi mantığını şöyle böyle anlamanızı beklerdim! bu adamlar bu kartları