Önce Küçük Bir Not: Yeri Neresi Bilmiyorum Başka Yer Bulamadım Açacak Konuyu Oyüzden Gereken Yere Taşınır İnşallah ! Önce indirmeniz için Link
Soldat Nedir? Soldat, 2 Boyutlu Multiplayer(Çok Oyunculu) aksiyon oyunudur. Bu Worms, CS, Quake karışımı oyunda oyuncular arenada birbirlerini öldürmeye çalışırlar. Çeşitli oyun modları ve bu modlar için ayrı ayrı haritaları bulunan, ister akıllı botlarla, ister internet üzerinden veya yerel ağ üzerinden diğer oyuncular ile oynayabileceğiniz ve gerçekten zevk alabileceğiniz bir oyundur.
En önemli özellikleri; # Ücretsizdir # Oyun ortamı gerçekçi fizik kurallarına dayalıdır # 18 farklı silah seçeneği bulunur # Internet ve LAN üzerinden oynanabilir # Akıllı botlar # 7 farklı oyun modu: - DeathMatch - PointMatch - TeamMatch - RamboMatch - Capture the Flag - Infiltration - Hold the Flag # 63 farklı harita # Harita ve interface editörü # Lobby sunucusu ve hem Windows hem Linux için Dedicated server. Oyuna Giriş
Eğer botlarla oynamak istiyorsanız bunun en basit yolu önce Haritalar kısmından istediğiniz bir haritayı, daha sonra en sağdaki Botlar kısmından birkaç botu seçerek Oyunu Başlat düğmesine tıklamanız.
Multiplayer oynamak için öncelikle siz mi server olacaksınız yoksa başkasının açtığı bir servera mı gireceksiniz ona karar vermeniz gerekiyor. İyi bir bağlantınız varsa her an oynayabilecek hızlı ve boş bir server bulmak mümkün. Ama yok ben kendi Server'ımı kendim kurarım derseniz Seçenekler menüsüne gidip, Ağ kısmından bağlantı çeşidini seçmelisiniz(LAN veya internet). En Fazla Oyuncu seçeneğiyle maksimum oyuncu limitini belirleyebilirsiniz (Internet üzerinden kuracaksanız ve 1mbit bağlantınız varsa maximum 5 oyuncu lagsız oynayabilir). İsteyen herkesin sizin serverınızı görebilmesini istiyorsanız Lobby Sunucusuna Kaydet seçeneğine tıklamanız yeterli.
Kendi serverınızı kurmak istemezseniz 24 saat açık Soldat Türkiye serverlarında oynayabilirsiniz. Detaylı bilgi için siteden serverlar bölümüne bakın. Server açmak hakkında daha detaylı bilgi için "Server Kurulumu ve Yönetimi" bölümüne bakın.
Server açmak yerine tabii ki açılmış başka bir servera da girebilirsiniz. Bunun için Oyuna Gir menüsüne girmelisiniz. Eğer serverin IP'sini biliyorsanız bu IP'yi Oyun Sunucusu IP bölümüne giriyorsunuz. Eğer elinizde bir IP yoksa Sunucuları İste seçeneğine tıklayarak server listesine ulaşabilir ve istediğiniz bir Server'a çift tıklayarak oyuna girebilirsiniz. Hızlı bir oyun olduğu için en düşük pingli Server'ı seçmeniz oyunda sinir krizlerine girmenizi engelleyecektir.
Kontroller
[A]: Sola koşmak. [D]: Sağa koşmak. [W]: Zıplamak. [S]: Çömelmek. [Sol Mouse]: Ateş etmek. [Sag mouse]: Uçmak. [E]: El bombası atmak. (Basılı tutun) [F]: Elindeki silahı atmak. [X]: Sürünmek (sürünme pozisyonuna geçmek). [Q]: İkincil silaha geciş. [R]: Silah doldurmak. [T]: Diğer oyuncularla konuşmak. [Y]: Takımınla konuşmak.
Bu tuş tanımlarını Oyuncu menüsünden değiştirebilirsiniz. Diğer tuşlar ise şöyle:
[/]: Komut girmek. [F1]: Oyuncu listesi ve fragları. [F2]: Minimap (Sadece register'lı oyuncular için) [Alt + F2]: Nişan Çizgisi modu. [Alt + F3]: Takim arkadaslarinin nicklerinin ekranda görünmesi. [F3]: Oyun istatistikleri (FPS vs.) [F4]: Ekran görüntüsü almak (ekran görüntüleri Screens adli klasöre kaydediliyor) [F5]: Müziği açmak/kapamak. [F6]: Bir önceki müzik parçası. [F7]: Bir sonraki müzik parçası. [F8]: Video kaydı yapmak. (Demos adlı klasöre kaydeder, izlemek için dosyalar bölümünden demo player adlı programı indirin) [F9]: Windowsa dönmek (oyunu kapatmadan). [F10]: Oyunu durdur/başlat. [ALT] - + a,b,c... ya da 1,2,3...0: Hazır mesajlar (bunlar taunts.txt dosyasından düzenlenebilir) [ESC]: Oyunu durdurmak, oyun menüsunu görmek. Silahlar
Combat Knife Bıçak. Düşman hemen yanınızdaysa bıçağı sallayarak tek hamlede öldürebilirsiniz düşmanı. Ayrıca F tuşuna basılı tutarak bıçağı fırlatabilirsiniz. Eğer isabet ettirirseniz düşman ölür. Sadece bıçak ile oynarak bile çok iyi bir oyun çıkartabilirsiniz. Tabi iyi kullanıyor olmanız lazım.
Eğer elinizde silah yoksa yumruklar iş başına :)
Fragmentation Grenades El bombalari. Atildigi anda patlamiyorlar, ama iyi bir zamanlamayla birkac kisiyi birden oldurmeniz mumkun. Yerdeki yesil kutulari toplayarak elinizdeki el bombasi sayisini artirabilirsiniz.
Özel Silahlar:
Rambo Bow Bu silah Rambomatch modunda var sadece. Oyuncuyu tek vuruşta öldürür. İyi isabetliyor olmanız lazım. Ayrıca bu silah elinizdeyken silah değiştirme tuşuna bastığınızda oklar alevli oka dönüşür. Deydiği yerde patlar.
Flamethrower Yerden Flame God bonusunu aldıktan sonra bu silahla diger oyuncuları yakabilirsiniz. Bonuslar
Bunlar haritada belli aralıklarla ortaya çıkan ve üzerinden geçerek toplayabileceğiniz bonuslar.
Medikit Canınızı maksimum levela getirir.
Grenades El bombaları. E tuşuna bir sure basılı tuttuktan sonra bırakarak bomba atabilirsiniz.
Cluster grenades Yere değer değmez patlayan ve parcaları etrafa dağılan el bombaları. Normal grenadelerden çok daha etkili.
Vest Kurşun geçirmez yelek.
Flame God Süre: 15 saniye Flamethrower adlı silahı alıyorsunuz bu bonusla, bunun yanında bir de ölumsüz oluyorsunuz.
Berserker Süre: 15 saniye Elinizdeki silah 4 kat daha güçlu hale geliyor bu bonus sayesinde.
Predator Süre: 25 saniye Görünmez mod. Ayrica silahınızın sesini de kimse duyamıyor. Yalnızca uçarken jetpackınızın alevi görünür. Oyun Modları
1. Deathmatch Bu modda herkes tek, birbirlerini öldürmeye çalışır. Oyun sonunda en çok frag oyunu yapan kazanıyor.
2. Pointmatch Deathmatch haritalarında olduğu gibi amaç yine en yüksek fraga sahip olmak. Yalnız bu haritalarda sarı bir bayrak var ve bu bayrak elinizdeyken yaptığınız fragler ikiyle çarpılıyor. Multikiller için de ekstradan fragler kazanıyorsunuz (arka arkaya 2 kişi 2 kat fazla, arka arkaya 3 kisi 4 kat fazla puan) Eğer coşar, sarı bayrak elinizdeyken 6 kişiyi arka arkaya öldurürseniz 64 puan alıyorsunuz.
3. Rambomatch Haritada bir Rambo yayı var (John Rambo's Bow). Bu yayı kapan diğer oyunculara göre daha güçlü oluyor ve bunun da üstune canı azalsa bile zamanla yeniden eski haline dönüyor. Sadece Rambo (yani elinde yay olan) puan alabiliyor yaptığı fragler için. Diğer oyuncular da tabii ki Rambo�nun yayını alabilmek için onu öldürmeye çalışıyorlar.
4. Teammatch Bu haritalarda 4�e kadar takım olabiliyor (Alpha Team, Bravo Team, Charlie Team, Delta Team). Deathmatch�ten tek farkı bir takımdaki tüm oyuncuların fraglerinin toplanması ve en cok fragi yapan takımın kazanması.
5. Capture the Flag Puan almak için karşi takımın bayrağını alıp kendi base�inize getirmeniz gerekiyor. Tabii ki bu sırada kendi bayrağınızın da base�de olması lazım.
6. Infiltration Yine iki takım arasında geçen bu mücadelede sadece mavi takımda bayrak var ve diger kırmızı takımın amacı bu bayrağı çalıp beyaz bayrağın olduğu yere getirmek. Yani kırmızı takım atak, mavi takım defans yapıyor bu modda.
7. Hold The Flag Bu modda 2 takım var ve 1 sarı bayrak var. Amaç, bu bayrağı almak ve korumak. Bu bayrağı taşıyan takım her 5 saniyede bir sayı kazanır. KOMUTLAR
Klavyeden "/" tuşuna bastıktan sonra aşağıdaki komutlardan birini girebilirsiniz.
Kullanıcı Komutları:
KILL: Harakiri. BRUTALKILL: Harakiri otesi. PISS: İşeme SMOKE: Sigara yakma veya söndürme. TABAC: Tütün çiğneme. TAKEOFF: Başlığınızı çıkarın. VICTORY: Sevinç gösterisi. PAUSE: Oyunu durdurur. UNPAUSE: Oyunu başlatır. PWN: Ne yaptığını bende tam anlamadım :P göbek atıyor heralde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4EveRULtrAsLaN -- 27 Haziran 2008; 19:52:31 >
|| [DA] / _xGaNqsTax_ \ [DA] || Bu lanet konuşmayı burda bitirirken, (ben) Taksi durmuşken ve siz giderken, Dokunuşlar hissiz sevgisiz bu ten, Ağlamaklı suratlara maske fondoten. Gözlerin önümde rüyalarımda ama yoksun uyandığımda yanımda sen, Özlerim kokunu ve birlikte geçen o günler şimdilerde birer hayal..
|| [DA] / _xGaNqsTax_ \ [DA] || Bu lanet konuşmayı burda bitirirken, (ben) Taksi durmuşken ve siz giderken, Dokunuşlar hissiz sevgisiz bu ten, Ağlamaklı suratlara maske fondoten. Gözlerin önümde rüyalarımda ama yoksun uyandığımda yanımda sen, Özlerim kokunu ve birlikte geçen o günler şimdilerde birer hayal..
Yoktur, 600 Server'i oLan bi oyunda virus yoktur herhaLde.
"Soldat Nedir? Soldat, 2 Boyutlu Multiplayer(Çok Oyunculu) aksiyon oyunudur. Bu Worms, CS, Quake karışımı oyunda oyuncular arenada birbirlerini öldürmeye çalışırlar. Çeşitli oyun modları ve bu modlar için ayrı ayrı haritaları bulunan, ister akıllı botlarla, ister internet üzerinden veya yerel ağ üzerinden diğer oyuncular ile oynayabileceğiniz ve gerçekten zevk alabileceğiniz bir oyundur. "
Mario ' yLa hiçbir aLakası yok .Üye oLma işini bende anLamadım .. soLdat cLientten mi üye oLdun?Ben ordan oLdum banada admin vs vs dedi ama üye oLmuş gibi girebiLiyorum cLient'ten oyuna.
Oyna bak çok seveceksin..
Mario'yLa aLakası yok dedim ama bi düşününce şunLar var ;
[list]
2 Boyut
Minik karakter
HopLama zıpLama xD[/list]
Sonunda üye oLmayı başardım
ya üye oldum clentte şifrem fln yazıor sonra bir oyun şekli seçiyorum(deathmatch,capturflag (?)) sonra bir şey çıkıyor varsayılan ekle sil gibi birine tıkladığımda kayıt olduğunuzzaman aktif olacaktır uyarısı çıkıyor :(
edit:sorun çözüldü be de oynuyorum artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oviedo -- 28 Haziran 2008; 9:32:55 >