arkadaşlar elimde 5110 ceptelefonuna ait ekran var ve ben bunu kullanmak istiyorum fakat data clr reset vs uçlarının hangisi olduunu bilmiyorum ayrca bu tür ekranlar sanırım graphic ekran trüne giriyo picle bu ekranı nasıl çalıştırabilirim yardımcı olursanız sevinirim....
renklilerde her ekranın kendine has bağlantı şeması ve sürücü kartı olur.. telefon için tasarlanmış ekranların sürücü kartlarını bulmak neredeyse imkânsızdır.. bu kartlar ya da şemaları bulunsa bile yine nokia olsun farklı markalar olsun her ekran için farklı haberleşme sistemi koyarlar.. bunların hepsini bulup bi de program yazabilmek bence çok karışık.. ama siyahbeyaz bi çok nokia ekranı aynı sistemi kullandığından biraz daha basit bir sistem ortaya çıkıyor ben lpt porttan aynı o yukardaki şemayla pc ye bağladım mesela 5210 ekranını.. http://forum.donanimhaber.com/m_17265869/mpage_1/key_//tm.htm#17265869
renkli ekranların monocolor ekranlardan pek farkı yok. örneğin nokia 6610 renkli ekranını kullanmak için ayrı bir sürücü kartına ihtiyaç yoktur. SPI dan haberleşirler. bağlantı şeması ve içinde kullanılan chip'in datasheet'i internette mevcuttur. mesela 6610 için PCF8833. rahatlıkla kullanabilirsiniz.
BİLÂL85 arkadaşım teşekkür ederim ama koyduun şemadan pek bişey anlamadım paralel port şeması koymuşsun ama paralel portla bi işim yok sadece ekrann uçlarını yada bu ekranı nasıl kullanacağıma dair bilgiler arıyorum