Merhaba, Lian-Li yeni bir bilgisayar kasası çıkartıyor..Engadget'te gezinirken gödrdüm.(Kaynakta Engadget dolayısı ile)Tyr X2000 HTPC / gaming kasa diye geçiyor.Yani hem ev sineması bilgisayarı hem'de oyunculara yönelik bir kasa olduğu ifade ediliyor.Oldukça geniş bir iç mekanı var.Fiyatı ise şu an için belli değil.1.5mm ve 2mm aluminum malzeme yuvarlatılmış uçlar(Diamond cut),çoklu sıcaklık bölgeleri(multi heat zone)
Kasanın özgün özellikleri arasında :
- Optik ve hard disk drivelara kasanın yanından erişilmesi - 6 adet hot-swappale (çalışma esnasında değiştirilebilinen)RAID Sata yuvası - 8 tane PCI kart için yeterli alan - Su soğutma sistemi dahil her şeyi soğutmaya yetecek kadar fana sahip olması (3x140mm sessiz hava girişi için fan ayrıca fanlar özel bölümden ayarlanabiliyor,2 tane HDD fanı,bir adet 140 ve 80mm egzost fanı ) - Anti vibrasyon ve sessizlik için özel tasarım&ses emici malzeme
Evet benimde aklıma HTPC denildiğinde bu tip gelmiyor ama yurt dışında ekstreme sistem toplayıp bir kabinde gizleyen vb high end kullanıcıları da bu tipte ürünleri tercih edebiliyorlar .Ben de HIFI deck tasarımı nı daha çok seviyorum. Kasa biraz darmış gibi görünsede bir fotosunda 2 tane full ölçek kartada yer verilmiş daha iyi anlaşılıyor büyük kartlarında sığmakta zorlanmayacağı.
Estahafurullah birde satın alsak neler yazıcağız kim bilir Kasayı çok beğendim eğer ütopik bir fiyatı olmaz ise satın almak istiyorum.Gerçekten(Daha önceki LianLi deneyimlerime dayanarak)hem yapım kalitesi olsun,hem'de değişik formu ile bana göre ciddi avantajları&değişik yaklaşımı ile harika bir kasa diye düşünüyorum.Umarım fiyatı 1000 ytl ya'da üzeri bir şey olmaz.(Şahsi beklentim 600-700 ytl civarı ülkemizde satılması)
Aynen bende. Armor+ alalı henüz bir kaç ay oldu ama dayanamadım bu kasayı görünce Uzun zamandır bu kadar sadece,fonksiyonel kasa görmemiştim bayıldım .Eğer bunu alırsam Armor+ da oğluma hediye olur artık
lian li bu işi biliyor güzel kasa olmuş tabi bunu kullabilmek içinde iyi bir sisteme ihtiyacımız olacaktır düşünize kasayı açıyosunuz ve içinde celeron 1.7 li bir sistem çıkıyor vatandaşın sistemi toplamaya parası kalmamış
intel Q6600 2400@3400 coolermaster tx gigabayt p35ds3r ocz 800mhz 5-5-5-16@ 890 4-4-4-12 zotac 9600gt @ 780/2150/1900 (bazen resetliyor) 2*160gb seagate hd highpower 560w plus 2 adet dual 6w hoparlör 1 adet kenwood s3000 s. woofer sony 260g 1ohm amfi
foreverkobe
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 3 günü kaldı.
1 Temmuz 2008; 18:35:52
Lian Li kasa konusunda gerçekten çok güzel işler yapıyor.
Şık tasarım,güzel soğutma,alüminyum malzeme derken süper kasalar meydana çıkıyor.
Server kasası zaten bu.Görüldüğü üzere alt taraf çoklu disk kullanımında kolaylık sağlayacak şekilde, aynı şekilde anakart ve güç kaynağı için olan yerler de yeterli büyüklükte bıraklılmış.Ayrıca zone(alan) lara ayrılmasının sebebi böyle sistemler soğutma için ayrı bir desteğe ihtiyaç duyacaktır.Çünkü sürekli açık kalacak bir sistem düşünülürse harddiskler,anakart ve bileşenleri ve güç kaynağı ısınmaya başladığında kapalı alanda biribirilerine de ısı yayacak ve bileşenlerin ısısını arttıracaktır.LIAN-LI de alanlara ayırıp her bölümü ayrı soğutarak gerçekten çok mantıklı bir iş yapmış.