arkadaslar sıteye yenı uyeyım ekran kartıyla ılgılı olduğunu dusunduğum bı problemım war
ılk once sıstemımı acıklayayım daha sonra sorunu soylerım sıstemım su:
Anakart: Asus A7V400-MX CPU: AMD Sempron, 1800 MHz Ram: 1.25 gb Ekran kartı: Asus a9550ge/td 128mb - 128bit
Simdi gelelim sorunuma : Oyunlara gırdıgımde oyun bellı bır sure sonra donuyor ve daha sonra ekran kararıyor ve de monıtorun ısıgı yanıp sonuyor sızce bunun nedenı ne olabılır yardım edersenız sevınırım
ekran kartına oc yapmaya çalıştınmı .riva turner vb.programlarıyla.ayarlarıyla oynadıysan bozulma yapabilir. everest ultimate edetion programıyla bilgisayarın işlemci ekran kartı chipset sıcaklarını kontrol edebilirsin. ekran kartının sürücüsünü güncelleyebilirsin sadece tek oyundamı yoksa her oyundamı yapıyor? bunları yaptıktan sonra düzelmiyorsa format bir çözüm olabilir. yine olmadı ekran kartını başka bir pc de deneyebilme şansın varsa denemen gerekir
güç kaynagın kaçlık? kartında ısınma sorunu var mı(benim x1300 pasif soğutma ısınma yaptığında aynısını yapardı da)
guc kaynagım 200w bıde karta dokanınca elımı yakmıcak kadar olmasada ısınıyo uzerınde bı fan war ama fazla bı etkı ettıqını zannetmıyorum bır de kasanın yan kapaqında da fan war onu da zaten ekran kartının uzerıne doğrulttum... ama deısen bır sey yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarender -- 25 Haziran 2008; 0:03:44 >
ekran kartına oc yapmaya çalıştınmı .riva turner vb.programlarıyla.ayarlarıyla oynadıysan bozulma yapabilir. everest ultimate edetion programıyla bilgisayarın işlemci ekran kartı chipset sıcaklarını kontrol edebilirsin. ekran kartının sürücüsünü güncelleyebilirsin sadece tek oyundamı yoksa her oyundamı yapıyor? bunları yaptıktan sonra düzelmiyorsa format bir çözüm olabilir. yine olmadı ekran kartını başka bir pc de deneyebilme şansın varsa denemen gerekir
ekran yenıleme sıklığını 60Hz ye getırınce fıfa 07 de uzun surelı bır sey olmuyor fakat bellı bır sure sonra aynı hatayı yıne yasıyorum dığer oyunlarda ıse oyun gırdıkten hemen sonra oluyor....
everest programı ıle sadece anakart, cpu ve de harddısk ısısını qorebılıyorum..