arkadaşlar bende western digital'in external hdd'si war. şimdiye kadar usb'den kullanıyodum. daha sonra gördüm we de bir e-sata kablosu ile, pci'dan bağlanan bi kart aldım. o da sata'yı e-sataya çeviriyomuş.
bu aldığım kart üzerinde, 2 adet sata bi tanede ide girişi war. ben kartla birlikten çıkan sata kablosunun bi ucunu, sata 2 girişine taktım bilgisayarımdaki. çünkü ilkine internal hdd'dem takılı. neyse bu kart üzerindeki girişlerden birinede, sata'Nın diğer ucunu taktım. daha sonra e-sata ile birbirine bağladım pc we hdd'yi fakat görmüyor hdd'yi bilgisayarım. ne iş anlamadım we de yapmayı çok istiyorum. bu durumu yaşamış arkadaşlar bi yardım ederlerse çok makbule geçer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Bah -- 28 Haziran 2008; 20:08:28 >
WDnin extarnal disklerindeki e-sata çıkışı kasanın biraz daha içinde olduğundan piyasada bulunan çoğu kablo ile sorun yaşanıyor, çözümüyle kablonun ucundaki plastiği biraz kesmek. Altta verdiğim adreslerde konu hakkında daha detaylı bilgi bulabilirsin.
ya beyler açıkçası utanarak söylüyorumda ikinci arkadaşın dediği gibi sakata geldim. güç değilde e-sata kablosunu pc'ye takmamışım. her şeyi bi daha baştan taktım. bilgisayarada olduğunca az kablo taktım ki, eğer yine sorun warsa bi daha çalıştırmiyim diye ama e-satayıda takmamışım. kusura bakmayın . yinede ilgilendiğiniz için çok teşekkürler.