Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Mpeg4 & mp4 mevzusu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Mpeg4 & mp4 mevzusu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
zeus_1907

24 Haziran 2008; 17:04:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

desteklediği formatlarda mpeg4 yazan bir player mp4 uzantılı dosyaları oynatırmı demek oluyor

mpeg4 ile kodlanmış *.avi yada *.divx flmeri açan bir cihaz *.mp4 formatını açamayabilirmi?

yani bu ikisi arasındaki fark tam olarak nedir

Siyah saç ak defterle geldin
Ak saç siyah defterle gidiyosun..
akay635

24 Haziran 2008; 19:43:04 

Video formatları hakkında çok detaylı bilgim yok. Çok fazlaca video formatı var. Bir de kendi içlerinde farklılıkları var. Mesela avi formatının kendi içinde farklılıkları, çeşitleri var.

Mpeg4, avi ve divx sanırım aynı şeyler. Mp4, avi' den farklı bir format. Yanılıyor da olabilirim.

Bir kaç ay önce dvd oynatıcı piyasasını baya bir araştırmıştım. 7-8 farklı modeli incelemiştim. Bu modellerin hepsi avi-divx filmleri oynatıyordu fakat hiçbiri mp4 formatlı filmleri oynatmamıştı. Yani divx filmleri gösteren bir oynatıcı mp4' leri de gösterir diye bir durum yok. Belki vardır ama mp4 formatını destekleyen dvd oynatıcıya hiç rastlamadım ben.

Eten X500 WM 6.1
bariton

25 Haziran 2008; 14:20:08 

mpg4 ün uzantısı .avi (divx)
mp4 ün uzantısı .mp4 tür

mpg4 oynatan bir cihaz mp4 oynatmaz ancak mp4 te oynatır yazıyorsa o zaman oynatır..

.ZeuS.

25 Haziran 2008; 16:20:17 

mp4 Nero'nun kendi video çeşidi olması lazım. Ancak bazı DivX Player'larda DivX XviD muhabbetinni kısaltması olarak da mp4 yazıyorlar. Yanıltıcı bir bilgi.

Xbox 360 Elite, Playstation 3 80GB, Nintendo Wii, PSB Synchrony One Speaker System, PSP, Samsung LE52A656 LCD TV, 100Mbit QuikNet
Hi-def-man

25 Haziran 2008; 17:29:01 

Bu kodekler konusunda çok iyi değilimdir ama MPEG4 ile mp4 çok farklı şeyler. MPEG4 (Divx) sıkıştırma formatı daha çok net üzerinden aktarılmak üzere MPEG2 formatlı görüntülerin (ki orjinal DVD 'lerin formatı) daha az yer kaplayarak ve görüntü kaybı en az olacak şekilde decode edilmiş şekli.

MP4 ise daha düşük çözünürlüklü 320x240 gibi küçük MP3 medya playerlarda kullanılan bir video formatı olduğunu biliyorum.

Hi-Def-Man
Panasonic PT-AE1000-DA-LİTE 106inch 16:9 perde-Yamaha RX-V2700
Samsung SP50L7HX-JBL Ti5000-Def Tech.CLR2000-Def Tech.BP2x-Def Tech. PF18TL Sub.-PS3-Toshiba HD1E HDDVD-Pioneer DVR434 HDD DVD recorder-DSMART-DIGITURK-Def Tech. Pro Sub 80 (center sub)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Mpeg4 & mp4 mevzusu Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
IDEMARK İnteraktif yazı tahtas
Eğitim teknolojilerinin ulaştığı son noktalardan biri
Zen Vision:W PMP video
Creative in gelismis tasinabilir medya oynaticisi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç