Arkadaslar sorum yukarıda ben e2160 alıp o.c etmek ıstıyorum yanı anlıycanız f / p odaklı bır sıstem toplıycam.Anakart ıcın max 100 dolar cıkıyo :S oda kdv ıcınde ne yazıkkı bana bu fıyat aralıgında e2160 ı 3.00 ghz den yukarıda kullanabılecegım bır anakart tavsiye ederseniz sevinirim.Örnegin p35 miş p 45 miş hiç önemli diil ucuz olsun o.c kapasıtesıde bıraz ıyı olsun birde dual ram desteklerse cok guzel olur Şimdiden tesekkurler
örneğin su mb ile istediğim degerlerı alabılırmıyım acaba ?
fiyat/performans demişsin yani ucuza performans sen intel işlemciyi 1,6ghz işlemciyi 3ghz e çıkartıcan da bunu nasıl bi fanla yapıcan intelle birlikte gelen fanı unut o fanla yapamazsın sen şimdi 2160ı 3,0yapacaksan ortalama 60-65dolarlık bi anakart bi o kadar fiyatlı da bi fan alman lazım yani şööle kısa bi hesapla anakart+işlemci+fan 200dolar+kdv ben çok sistem sattım amd 4000 +orta halli bi board yani gene kısa bi hesapla 120usd+kdv ye 2,8 2,9 hatta 3,0ı görürsün ve fan almana da gerek kalmaz hemde 2160gibi tek çekirdek işlemci kullanmammış olursun sence hangisi f/p 120dolara çift çekirdek mi 200dolara tek çekirdek mi
zaten intelin gerçeği bu 200e 120 iki katı fiyata yerı performans
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hodebabe -- 26 Haziran 2008; 9:57:28 >
fiyat/performans demişsin yani ucuza performans sen intel işlemciyi 1,6ghz işlemciyi 3ghz e çıkartıcan da bunu nasıl bi fanla yapıcan intelle birlikte gelen fanı unut o fanla yapamazsın sen şimdi 2160ı 3,0yapacaksan ortalama 60-65dolarlık bi anakart bi o kadar fiyatlı da bi fan alman lazım yani şööle kısa bi hesapla anakart+işlemci+fan 200dolar+kdv ben çok sistem sattım amd 4000 +orta halli bi board yani gene kısa bi hesapla 120usd+kdv ye 2,8 2,9 hatta 3,0ı görürsün ve fan almana da gerek kalmaz hemde 2160gibi tek çekirdek işlemci kullanmammış olursun sence hangisi f/p 120dolara çift çekirdek mi 200dolara tek çekirdek mi
zaten intelin gerçeği bu 200e 120 iki katı fiyata yerı performans
e2... serisi de gerçek çift çekirdektir.fakat komut sistemi ve ön bellek değeri e4... serisine göre daha düşüktür. fakat pentium D serisi tek çekirdektir.
Arkadaslar yorumlarınızdan dolayı tesekkurler fakat butcem el verdi ve p35-ds3l rev 2.0 aldım f7 biosu yuklu ve cpu bosta 33 derece yukte en fazla 52 gordum.Fakat anakart bıraz sıcak gıbı geldı bana 47 derece :SAcaba sizlerde kac derece Sımdı bu durumda ben oc ıslerıne baslıyımı yoksa kışa mı bırakalım ?
Evet ARkadasım ıslemcım e2160 kutudan cıkan fan ınce 4 pim li ancak cok sessiz bir fan 2000 rpm de bıle ses yok zaten auto olarak ayarlıyo sıcaklıga gore kendını. Anakartım masaustunde 47 derece falan fakat oyunlarda 50 yı gectıgıne eminim.Acaba ne yapmam gerekir
Evet ARkadasım ıslemcım e2160 kutudan cıkan fan ınce 4 pim li ancak cok sessiz bir fan 2000 rpm de bıle ses yok zaten auto olarak ayarlıyo sıcaklıga gore kendını. Anakartım masaustunde 47 derece falan fakat oyunlarda 50 yı gectıgıne eminim.Acaba ne yapmam gerekir
cevap yazdığın için teşekkürler bende yukarıda sana onu anlatmaya çalıştım.biosa gir hangi menüde olduğunu bilmiyorum ama biyerde speed step diye bir seçenek var. o seçeneği disable yapınca otomatik fan hızını ortadan kalkıyor fan hep %100 de çalışıyor.oyunlarda 50 yi geçmesi normal.birşey daha söyliyeyim o anakartla işlemci tam oc için bence şöyle bir 2.8 falan yap(oc yaparsan kesinlikle speed step i devre dışı bırak)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgys -- 26 Haziran 2008; 12:13:42 >
işlemciyi e2160 mı aldın?eğer aldıysan fan kalınlardanmı incelerden mi? değerler normal. biosu karıştır biraz speed-step diye bir seçenek olacak onu disable yap bide öyle sıcaklıklara bak
cevap yazdığın için teşekkürler bende yukarıda sana onu anlatmaya çalıştım.biosa gir hangi menüde olduğunu bilmiyorum ama biyerde speed step diye bir seçenek var. o seçeneği disable yapınca otomatik fan hızını ortadan kalkıyor fan hep %100 de çalışıyor.oyunlarda 50 yi geçmesi normal.birşey daha söyliyeyim o anakartla işlemci tam oc için bence şöyle bir 2.8 falan yap(oc yaparsan kesinlikle speed step i devre dışı bırak)
Asıl ben tesekkur ederım dostum Overclok calısmalarına gırısıcem zaten ıslemcı ısınmıyo ama ben extreme bıseyler yapıyım dıyorum sanırsam zalman cnp-9500 olur buna b