AMD-ATi yarın RV770 tabanlı Radeon HD 4800 serisini resmen duyuracak ve geçtiğimiz hafta kullanıma sunulan HD 4850 modelinden sonra GDDR5 bellekli HD 4870 modelinin de pazara giriş yapması için ilgili onayı verecek. Bu hafta ve önümüzdeki hafta içerisinde ATi ekran kartları hazırlayan pek çok üretici Radeon HD 4870 tabanlı yeni modellerini kullanıma sunacak. Donanım dünyasının en büyüklerinden biri olan Gigabyte'ın Radeon HD 4870 modeli de hazır. Firmanın yeni ekran kartı diğer üreticilerin ilk HD 4870 modelleri gibi AMD-ATi'nin referans tasarımını baz alıyor ve sadece soğutucu üzerinde kullanılan çıkartması ile ayrılıyor. 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV770XT gpu'sunu kullanan kart 256-bit bellek veri yolu, 512MB GDDR5 bellek ve 800x paralel işlem birimiyle birlikte geliyor. 750MHz gpu ve 900MHz (GDDR5) bellek saat hızlarına sahip olan kart 1.2TeraFLOP'luk işlem gücüyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Çift slot tasarıma sahip olan yeni model DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 uyumluluğunun yanı sıra yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma sağlayan UVD teknolojisinin 2. jenerasyonuyla birlikte geliyor. Çoklu ekran kartı kullanımına da olanak tanımak için Crossfire X teknolojini de beraberinde getiren Gigabyte Radeon HD 4870'in yakında ülkemizde de kullanıma sunulması beklenirken fiyatı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
her seferinde acaba bu referans tasarım değil mi diye bakıyorum ama hep aynı
�Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.� M.Kemal Atatürk
simdi birsey sorucam bende powercolor hd3870 x2 var diyelim ki gittim 4870 aldim bu iki kartim ile yani 3870 x2 +4870 ile crossfire yapabilir miyim? mumkun mudur?
GECUBE 1 temmuzda nova bilgisayara geliyormuş şu anki fiyatı 299 dolar eğer 280 gtx'e yakın performans veriyorsa iyi, güzel satışlar bekliyorum ati adına. Hayırlısı bakalım
Kimse bahsetmemiş 1900 mhz düşük değilmi ddr 5 için? Yoksa zamanlamalardanmı kazanıyor ?
ramleri 4 le carpıyorsun. 900x4= 3600 :)
quote:
simdi birsey sorucam bende powercolor hd3870 x2 var diyelim ki gittim 4870 aldim bu iki kartim ile yani 3870 x2 +4870 ile crossfire yapabilir miyim? mumkun mudur?
Su cigabayt ekran kartlarından tiskiniyorum, tiskiniyorum, tiskiniyorum[ses azalır] Resmen renklerin en uygunsuzlarını alıp koyuyorlar kartlarına üzgünüm ama olmuyor GigaBytE
Su cigabayt ekran kartlarından tiskiniyorum, tiskiniyorum, tiskiniyorum[ses azalır] Resmen renklerin en uygunsuzlarını alıp koyuyorlar kartlarına üzgünüm ama olmuyor GigaBytE
Giga da bi' üzüldü , bi' üzüldü şimdi...
Be seviyorum walla Giga'yı. 4850 ve 4870 için de özel soğutmalıları bekliyorum.
AMD'nin şirket politikası artık en hızlısı değil, en uygun işlemcileri üretmek olacak... Ancak işlemci bazında en iyisi olmasa da, kendi chipset birimi ve grafik birimini AMD işlemci ile bir arada kullanmak en iyi oyun sistemi olabilir... (9850+790FX+SB750+R700(4870X2) DAİMA AMD (Benim için.)
kardeşler renklere takılmayalım,kız gibi soğutması ve performansı yüksek olsun yeter ztn kasanın içinde uzaymı kullanıosunuzki kötü görünsün bi alemsininz yani
Piyasada Gigabyte'ın ULTRA DURABLE modelleri kadar kaliteli ekran kartı var mı?
TAVSİYE ETMEDİĞİM:visceroid ;beni haksız yere imzasına "sözünde durmayan" olarak niteleyip imzasına eklemiştir ve pişkince bu hareketine devam ederek hakkımı yemektedir.Alıcı veya satıcı olarak iletişim kurmamanızı önemle bildiririm.Daha fazlası için profilime bakınız
Teşekkürler sonuçlar çok güzel. 4870 i CF yapmak Gtx280 den daha mantıklı o zaman. Tabi Nvidia fiyatları kırmazsa. Ama bu sonuçlardan sonra kırmamasına da imkan yok gibi.
Intel® Core™2 Quad Q9300 2.5 Ghz @3.0 Ghz (1.28 volt) İşlemci || OCZ Gladiator MAX İşlemci Soğutucusu ile OCZ Freeze Termal Macun || ASUS P5Q Deluxe P45 Anakart || Sapphire ATI Radeon HD4870 512MB GDDR5 Ekran Kartı || Creative X-Fi Gamer Ses Kartı || A-Data Vitesta Extreme 800+ 4gb (2x2gb) @800 Mhz DDR2 Ram || Seagate 1.5TB 2x32mb (750x2 Gb) Raid 0 HDD (1 tanesini Firmware Arızasından Uzun Uğraşlarla Kurtarabildim) || Seagate 1.5TB FreeAgent Xtreme Harici HDD || Samsung 2253 LW 1680x1050 2ms Monitör || Gigabyte Poseidon Kasa || Glacial Power 550 Watt (Gerçek) Güç Kaynağı || Logitech G25 Direksiyon || Logitech Force 3D Pro Joystick|| Premier 58W Rms 4+1 Hoparlör || 2x LG GH20NS10 DVD Yazıcı || A4-Tech XL740K Fare ve Microsoft Kablolu Klavye || Orjinal Crysis ve Crysis Warhead ||