Dijital tuner olması tabiki iyi birşey arada uçuk fiyat farkı yoksa. Uydu bağlar seyrederim derseniz ayrı bir olay ama kabloyu takıp izlemek varken kanalıydı şifresiydi uğraşmak neden ?
açıkcası uydu alıcı ve çatıdan gelen dandik bir anten var bu ikisi ile kullanılıcak dijital tuner gerekir mi birde bu dijital tuner tam olarak nedir ne işe yarar açıklarsanız sevinirim
2- DVB-C = Kablo TV sayısal yayını = Conax ile anlaşma sağlanmış, Şifreli olacak şifre çözücü bir "set top box" kutu alınacak. Bu kutu mutlaka alınacaksa tv üzerinde DVB-C tunere ihtiyaç yok.
- Yeni model TV lerin çoğunda DVB-T tuneri var, TV de olması faydalı nasıl olsa uzun vadede bu tip karasal yayına geçilecek, şu anda 2 kanal deneme yayınları izlenebiliyor.
DVB-C için ise bilinmeyenler var.
- DVB-C tuneri olan kaç TV modeli var + bu tip tuneri olan TV ler Conax kablo şifresi çözebilecek mi? -Veya CI kart girişi var mı ? veya yasal olarak CI kart alarak Conax sifreler çözülebilecek mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 24 Haziran 2008; 16:16:23 >
Sanırım dijital tuner dendiği zaman dijital kablo (dvb-c) de dahil oluyor. Kablo tv kendi platformunu oluşturmaya çalışıyor hatta bulunla ilgili ihaleye çıkmıştı, ulusal kanalların şifreleneceğini zannetmiyorum, dolayısıyla CI modulü opsiyon olabilir. Tabi bunlar sadece tahmin, dijital yayının 5 senedir testten çıkamamasını düşünürsek "tahmin" kelimesi bile iyimser kalıyor.
DVB-c nin kodlama sistemi ve decoderi oldukça farklı DVB-T destekleyen Tv DVB-C yi de destekler demek doğru olmaz.
Turksat kablo TV sayısal yayını için Conax ile anlaşmış yakın tarihte set top box dağıtımına geçiliyormuş deniyor.
quote:
Orjinalden alıntı: teme
Sanırım dijital tuner dendiği zaman dijital kablo (dvb-c) de dahil oluyor. Kablo tv kendi platformunu oluşturmaya çalışıyor hatta bulunla ilgili ihaleye çıkmıştı, ulusal kanalların şifreleneceğini zannetmiyorum, dolayısıyla CI modulü opsiyon olabilir. Tabi bunlar sadece tahmin, dijital yayının 5 senedir testten çıkamamasını düşünürsek "tahmin" kelimesi bile iyimser kalıyor.
DVB-c nin kodlama sistemi ve decoderi oldukça farklı DVB-T destekleyen Tv DVB-C yi de destekler demek doğru olmaz.
Turksat kablo TV sayısal yayını için Conax ile anlaşmış yakın tarihte set top box dağıtımına geçiliyormuş deniyor.
quote:
arkadaşlar kafamı iyice karıştırdınız şimdi sorum şu elimde uydu alıcım var buna rağmen DVB-T li bir tv almam bir artı sağlarmı yoksa sağlamazmı
Kısaca şöyle diyelim, eğer arada 100-150 ytl yi aşmayan bir fark varsa dvb-t li tv alın. Şu anda dvb-t test aşamasında, dvb-c ise rivayetler seviyesinde. Ancak burası Türkiye biri bir düğmeye basar ve bahsettiğimiz her iki yayında kısa zamanda yaygınlaşır. 100-150 ytl dememin sebebi ise zaten alıcıların bu fiyat civarında olması bekleniyor.
@mastor1 ; Bir arkadaşın tvde tuner tarama seçenekleri arasında kablo - anten vardı, tüm tvler için söylenemez tabiki ama karasal yayını koyan kabloyu da koyar diye düşünüyorum.
quote:
arkadaşlar kafamı iyice karıştırdınız şimdi sorum şu elimde uydu alıcım var buna rağmen DVB-T li bir tv almam bir artı sağlarmı yoksa sağlamazmı
cogu yeni modelde bu ozellik zaten var..almanızda yarar var...
SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe... Toshiba 46ZF355 HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
Burası Türkiye her şey olabilir saptaması çok doğru şimdi belirsizlikler yaratıp herkese eksik tunerli TV leri satıyorlar ki birkaç sene sonra bir de DVB-T, DVB-C kutuları satabilsinler.
Bilenler hatırlar bir zaman kumandasız ve UHF bandı olmayan tunerli tv ler satıldı, sonra da analog kablo tv yi tam almayan S-Hiperbandı olmayan tunerler satıldı. her seferinde tüketici sıkıntı çekti ya tv sini ya tuner değiştirmek zorunda kaldı .
Hadi ödediğin parayı boşver ama sanki yeteri kadar kalabalık yokmuş gibi bu ek kutular kumandalar gelecek.
quote:
Kısaca şöyle diyelim, eğer arada 100-150 ytl yi aşmayan bir fark varsa dvb-t li tv alın. Şu anda dvb-t test aşamasında, dvb-c ise rivayetler seviyesinde. Ancak burası Türkiye biri bir düğmeye basar ve bahsettiğimiz her iki yayında kısa zamanda yaygınlaşır. 100-150 ytl dememin sebebi ise zaten alıcıların bu fiyat civarında olması bekleniyor.
@mastor1 ; Bir arkadaşın tvde tuner tarama seçenekleri arasında kablo - anten vardı, tüm tvler için söylenemez tabiki ama karasal yayını koyan kabloyu da koyar diye düşünüyorum.
Tunerde kablo-anten seçeneği analog kanallar için olabilir, ben HTPC üzerinde DVB-T +analog TV PCI kartı kullanıyorum. Onun menusünde de kablo-anten-DVB-T var, kablo ve anten analog kanalları buluyor, DVB-T den TRT-1 , TRT-2 kanalları ve Digital radyo olarak TRT FM ve TRT-3 radyoları çıkıyor. Analog kısımda normal kablo ve harici anten kanalları ve FM radyolar alınabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 24 Haziran 2008; 17:31:09 >
işin komik tarafı DVB-T li olan model philips'in ve benim dijital tunersiz model dediğim ve almayı düşündüğüm model daha pahalı hemde neredeyse 500 lira kadar linklerini ekliyorum sizce hangisi tercih edilmeli?