Merhabalar arkadaşlar, bugün sizlerle paylaşacağım inceleme yazımda, DFI markasının Blood Iron P35-T2RL modelini göreceğiz. Yazıma başlamadan önce, anakartı inceleme için temin eden www.teknobull.com'dan Onur Bey'e ve www.hiteknoloji.com'dan Serhat Bey'e çok teşekkür ederim.
Öncelikle kart testlerim sırasında beklediğimden çok daha fazlasını vererek rahatça 540FSB yaptı. Kart çok iyi FSB yapıyor ve yüksek hızlarda günlük kullanım imkanı sunuyor. Çok sade bir tasarıma sahip olan Blood Iron, 0.01 ve 0.015 arası değişen bir vdrop a sahip, ki bu değer ihmal edilebilir sınırlar içerisinde. Everest programı ile kartın çok detaylı sıcaklık okumalarını yapabilmemiz diğer anakartlardan ayrılan başka bir DFI özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Anakartımızda önemli kapasitörlerin katı olarak seçilmiş.
Testlerim sırasında dikkatimi çeken bir başka nokta ise, anakartın çok hızlı açması, windows kullanılabilir hale gelmesinin çok kısa bir süre tutması. İyi bir hız aştırma için konumlandırılmış olan 4+4 pinlik işlemci güç girişi iyi bir özellik olarak karşımıza çıkarken, e-sata ve firewire çıkışlarının olmayışı bir eksi olabilir. Bunun yanı sıra optik ses çıkışlarının konumlandırılmış olması iyi bir özellik. Blood Iron P35-T2RL'nin çok kolay bir kurulumu var, sadece yanında gelen cd'den sırayla fare tıkları ile işlemleri bitiyorsunuz ve hiçbir sıkıntı ile karşılaşmıyorsunuz.
Kart fiziksel yapısı olarak biraz dar bir kart olmasına rağmen, 6 adet sata çıkışı yerleştirilmiş. Ve arka panelde clear cmos jumper'ı çok rahat bir kullanım oluşturuyor. Kutu içeriğinden de Sata Raid hazır disketinin gelmesi ise ayrı bir güzellik diyebilirim, raid yapacaklar başka bir makina aramıyor...
Testlerime geçmeden önce, test sistemimize ve kullandığımız yazılımlara bir göz atalım:
cpu zlib..........................fpu julia....................fpu mandel......................fpu sinjulia
hd tach long...................hd tach quick.............spi 1m
Sonuç ve Yorum
Sonuç olarak, Blood Iron, DFI markasının geleneğini bozmadan yoluna devam ediyor ve çok stabil bir hız aştırma deneyimi sunarken sizleri üzmüyor. Yüksek değeler ile günlük kullanım yapabileceğiniz bu anakart fiyatıyla tam bir f/p ürünü olduğunu belli ediyor.
incelemen için teşekkürler stalker in de söyldeği gibi sonuç olarak tek ekran kartı kullanımı için dfı ın x38 , p35 dark , p35 blood ıron ın + ları - leri nelerdir acaba ?
kullandiginiz ramler standart sayilabilecek bir fiyatta sanirim. yani bunlar yerine yerine siradan bir twinmoss 1x2 RAM kit kullansak da 478mhz de calistirsak ayni o/c degerlerini elde edebilirdik sanirim degil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 24 Haziran 2008; 23:39:59 >
YIL 2008 PC== E8400 3GHZ CPU* ASUS P5Q PRO*GIGABYTE ATI HD4850*SAMSUNG T260 MONITOR*GIGABYTE POSEIDON Kasa*FSB EPSILON 600W*CREATIVE INSPIRE 6100*JBL CREATURE-II*XFI GAMER YIL 2004 PC==Amd Barton 2500+*Epox 8rda*Leadtek 6600GT*Logitech Z5500*X-fi GAmer*AeroengineII kasa*Termaltake 420W psu*gigabyte cpu cooler*19 SAMSUNG 957MB DIGER == Fuji S6500fd ** Sony H5 **Canon A1000 ** TZ7
inceleme için teşekkürler pci2.0 gerekli bir özellikmi bilmiorum ama şimdi almazsak ve ilerde bütün ekran kartlarında karşıma çıkıp agp gibi bi durum olursa gerçekten çok kötü olur
Katı kapasitör nasıl olmaz P35 chipset sahibi bir boardda.. soğutma oldukça sıradan gibi ,sanki sessiz aktif soğutma olsa daha güzel olurdu gibime geliyor o/c sırasında kartın chipseti nasıldı (sıcaklık bakımından,göremedim ısıyı)
ama kart o/c yeteneği ile DFI kartı olduğunu göstermiş...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 25 Haziran 2008; 4:17:29 >
Hirotaro hocam katı kapasitör olmaması benide şaşırttı fakat, katı olmayan kapasitörlerinde dayanıklı olacaklarından bir an olsun şüphe etmedim. sonuçta bir DFI kalitesi
sıcaklıkları eklemeyi unutmuşum hocam
gerçekten beklenenden daha fazlasını verdi kart
Master_Evil pciex2.0 bana sorarsanız gerekli olabilicek bir özellik ama seneye ekran kartı değiştirmeyi düşünüyorsanız, yoksa p35 olabilir hocam
borealatis rica ederim hocam
gimmeluck q6600 ile de iyi sonuç verecektir kesinlikle ama q6600 için iyi bir soğutma kullanmanız lazım, twinmos ile team extreem karşılaştıramazsınız hocam, team extreem crucial balistix ile denk bir ramdir
Z-DGİ teşekkür ederim
zaten laf dinlesem bu hale gelmezdim gigabyte bi turlu içime sinmedi her formatta usb driverlarında sorun yaşıyorum üstelik anakart üstündeki chipset sogutucusu resmen halay çekiyor bi aşagı bi yukarı bugun çıkardım as5 ile yeniden macunladım artık harekette ettirmiyorum ama bakıra dokundugumda çok sıcak oluyor
hepsiburadaya yazdım bakalım ne diyecekler degişirlerse katı kapasitörlerini dert etmeden dfi alacagım
uv ısık ile lanparty gercekten harika görüküyor , insanın sürekli geceleri pc kullanası geliyor walla
blood iron da elinden geleni yapmıs , baya iyi işler çıkarmıs helal olsun wallaha , kutu içerigi biraz daha iyi olabilirdi yada full katı kapasitör olabilirdi ,, galiba f/p olsun diye yapmamıslar , anlasılana görede katı kapasitör olmamasını hissettirmemiş ... dfı işini biliyor !!!
az önce blood iron ve 2x1 gb corsair xms2 siparişimi verdim bakalım e2160 ile iyi anlaşabileceklermi standart fan ile 3 ghz günlük kullansam bana yeter
OErdem hocam HB de fiyatı 188,00 YTL gayet uygun q6600 ile bu anakartı uygun görürmüsünüz....
sizi de çok sıkıyorum sanırım ama masaüstü pclerle 2 yıldır ilgilenmemiştim şimdi laptop düşmanı olunca bilmediğim parçalarıda alasım yok ondan size herşeyi sormaya çalışıyorum
hocam anakart gayet güzel, fakat durum biraz değişik, anakart eskiden ülkemize pekte uygun olmayan şekilde giriyormuş, sadece teknobull.com ve bayileri çıkışlı olan anakartlarda garanti var yani, dikkat etmeniz lazım
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
hocam anakart gayet güzel, fakat durum biraz değişik, anakart eskiden ülkemize pekte uygun olmayan şekilde giriyormuş, sadece teknobull.com ve bayileri çıkışlı olan anakartlarda garanti var yani, dikkat etmeniz lazım
hmm HB derken HepsiBurada yı kast etmiştim...
tamam daha vakit var biraz daha irdeleyip pc toplama işini sonuca arıcam....
(markomshop ta istediğim lcd monitörü ucuza buldum ..:)...)
selam arkadaslar böyle bir konu ve incelemen için teskkürler. bu kartı alalı bir sene oldu bundan yaklasık 5 ay once bir oc denemesi yaptım (öle hatırlıyorum) kilitlenme ve vistada mavi ekran hataları vermeye basladı. standar ayarlara geçmeme ragmen 2-3 saate bir durup dururken bilgisayar resetleniyor. bios güncellemesi, rem test, sıcaklık, format yaptığım ve kontrol etiğim halde halla bu sorun devam ediyor. oc yapmaya calıstımda ise bir süre sonra mavi ekran hataları cıkıyor. bu konuda yardımcı olabilecek biri varsa yardımını bekliyorum.