Selamlar.. Bundan iki sene evvel topladığım chieftech black dragon kasaya 450W tagan psu koymuştum :
Celeron D (hizi hatirlamiyorum) 512 Mb DDR2 ram MSI P4N Diamond anakart 80 GB WD Sata Harddisk Asus 6600 Ekran karti
sistemin özellikleri aynen bu şekildeydi.. (Makinayı akrabaya verdim)
Bu makina şu an bile en güncel oyunu sorunsuz bir şekilde oynamakta... Ayrıca çok stabil durumda.. Donanımsal olarak en ufak bir arıza vermedi bugüne kadar.. Ve dediğim gibi performansı kullanırken hissediyorsunuz adeta.
Geçenlerde topladığım centrunion (cooler master) kasada 390W cooler master psu mevcut ve sistem şu şekilde :
Quad core q6600 (3.0 ghz olarak calistiriyorum) 4 GB ddr2 kingston ram Asus P5Q pro anakart 1 TB WD Sata Harddisk Asus 8800 Ekran karti
Bu makinada da biraz once baska bir baslik altinda belirttigim sorunlar oluyor (bazi oyunlardan atma, zaman zaman hata raporu olusturma vb) Ayrica o kadar övdükleri işlemciden ben nedense bir performans alamadım tam... Yani makina biraz hantalmış gibi geliyor bana..
PSU dan supheleniyorum a dostlar.. Sizce degistirsem mi? Oneriniz nedir?
psu performansı etkilemez yani çok kaliteli bi psu kullanmakla orta sınıf gerçek 500 wat civarı bi psu kullanmanın performansa etkisi yokdur hissedilebilir şekilde senin sorunun sanırım ramlerde sen işlemcini 3.0 ghz e o.c yaptınmı ramlerin saat frekansı da artar senin ramlerde o saat frekansında çalışamıyodur ram fsb oranını ayarlayarak saat frekansını aşşağı çekebilirsin yada ramlere voltaj vericeksin +0,2v gibi
Ayrica o/c yaparken hic voltaj vermedim, bu dediklerini yapmak ne kadar risklidir?
neredeyse risk 0 a yakındır ramlere voltaj verebilirsin senin ramler 2.2voltdan sonra sapıtıyor yanlız kngston lar biraz dandik çip kullanıyo voltaj yemiyo sen +0,2 volt ver herşey düzelir psu zar zor da olsa yeticekdir sisteme ama bana sorarsan o 450 wat tagan ı sen al sendeki 390 watlıl coller master i arkadaşa ver ona 390 wat çok rahat yeticekdir NOT:BEN RAMLERE 2.45 VOLT VERİYORUM BANAMISIN DEMİYOR
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PeGaSuS@01 -- 24 Haziran 2008; 18:00:59 >