aynı işlemci bende var suya sabuna dokunmadan fsbyi 267 yaparak 2800mhz oluyor.senin ht linkte bir tuhaflık var o kadar düşük olmaması lazım.
sıcaklık değerlerinde yüksek stok fan kullanıyorsun büyük ihtimalle pek zorlamanı tavsiye etmem.
bu sıcaklarda oyundayken bile en çok 55 derece gördüm.termal macunu değiştirmen gerekebilir...
sen stok fan kullanmıyormusun başka bir fan mı taktın..taktıysan hangi modeli kullanıyorsun..sanırım biliyorum ht linkin duşuk olmas sebebini..anakar ht1600 destekliyor..
ht2000 destegi yok çünkü nforce3 chipsetli..
elimde arctic silver 5 termal yag var onu kullanacağım
Sıcaklık değerlerin normalin üstünde.İşlemci soğutucunu kontrol et işlemciye tam oturuyormu? Hiç voltaj vermeden de OC yapabilirsin.Voltaj olmayınca ısı farkı da fazla olmaz... HT link çarpanın normalde 5x olması lazım.Bu da 1000 yapar.OC yapacağın zaman bunu 4x yaparsın yani 800.OC ile tekrar artar.Ama şu durumda HT çarpanın 1x olarak görünüyor.Bunuda biosda tekrar 5x ya da 1000 Mhz yap.
aynı işlemci bende var suya sabuna dokunmadan fsbyi 267 yaparak 2800mhz oluyor.senin ht linkte bir tuhaflık var o kadar düşük olmaması lazım.
sıcaklık değerlerinde yüksek stok fan kullanıyorsun büyük ihtimalle pek zorlamanı tavsiye etmem.
bu sıcaklarda oyundayken bile en çok 55 derece gördüm.termal macunu değiştirmen gerekebilir...
sen stok fan kullanmıyormusun başka bir fan mı taktın..taktıysan hangi modeli kullanıyorsun..sanırım biliyorum ht linkin duşuk olmas sebebini..anakar ht1600 destekliyor..
ht2000 destegi yok çünkü nforce3 chipsetli..
elimde arctic silver 5 termal yag var onu kullanacağım
bende stok fanla kullanıyorum ama senin sıcaklık değerlerin anakart kaynaklı gibime geliyor...
yahu normal sıcaklığı 50 derece olurmu bi yanlışlık var stok fanıda iyice öldürdünüz gayette güzel soğutuyo stok fan. sen bi elle bakalım soğutucuyu el yakıyosa doğrudur. macununu filan yeniden sür iyice oturt kasada iyi hava alsın. yok ben ellediğimde soğutucu ılık diyosan demekki ısı sensörlerinde bozukluk var dır. bios güncellersen belki düzelir. ben x2 4400+ ile 3GHz de kullanıyorum voltaj 1,35V bu sıcaklarda boşta 30*C, işlem yaparken 35*C, yükte 60*C yi buluyor. şunuda belirteyim stok fan kullanıyorum
Stok fanlar 2bin devirin üstüne kadar çıkabiliyor. Tabi sıcaklığa göre.
Fujitsu Siemens A3667G 17'' Amd Turion™ 64 1.8 Ghz Mobile Technology // Graphıcs By Ati Mobility Raedon X 700 HyperMemory // Samsung 80 Gb 2.5 5400 Rpm 8Mb // 1.5 Gb Kingston 400 Mhz // Windows Xp Professional Sp3 // Nokia 6680 And 6610 // Piranha Mp4 Player 2 Gb