daha önce Fanını hiç temizlemedigim 6400 laptop u arkadan vidalari soktum ve yarı yarıyı açılıyor, tam olarak açamadım, inspiron 6400 ü tam olarak açan var mı nasıl açacağım ? Fani temizleyemedim haliyle, Klavye ve mouse de çalışmıyor, sanırım onlarında sök tak yerleri çıktı elim sığmıyor,tam açamadıgım ici yardımcı olursanız sevinirim..
ben sana acıklim o işi yaptım ben fanlarıda temizledim iicene =) bak şimdi ilk olarak bilgisayarın klavyesini sökmen lazım bunun için sağ havalandırma ızgarasının üstünde bir tırnak var görürsün menteşeye çok yakın oraya ufak ve düz bir tornavida sokarak cıkar ama fazla zorlama böle parmagınla alttan sıyırarak cıkar cıtırtılar gelicektir merak etme klipsler acılıo ama çaaat die bi ses gelirse geçmiş olsun (bu kullanım kitapçıgında gösteriliyor bu ve klavyenin sökülmesi ) ardından orada klavyeye baglı 2 adet vida göreceksin o vidaları sök. ardından klavyenin her iki yanındada iki tane tırnak var onlarıda düz tornavida ile esneterek klavyeyi yuvadan kurtar AMA DİKKAT ET FAZLA GÜÇLÜ ÇEKME SAKIN SAKIN KLAVYEYİ klavyenin altında klavyeyi board a baglıyan bir kablo var o kabloyu yırtarsan 80 $ =) nese o kabloyu cıkarman gerekli bunun için kablonun board a baglandıgı kısımda gene bir tırnak var hemen kabloyu orada tutan zaten görürsün onu yavasca kaldır ve klavyeyi bilgisayardan ayır ve hemen o kablonun altındada touchpad in kablosu var onuda aynı şekilde sök
ardından aynı yerde kablosuz un anteni olmak zorunda tek bir vida karşlıgı olmatan sanki topraklama gibi gözüken bir vida onu sök ardından kapagı kapat burada baska işimiz kalmadı
bilgisayarı t ers cevirdiğinde altta gördüğün tüm vidaları sök ancak dvd nin vidasına dikkat et onun vidası bi garip karıştırırsan zor takılıo baska vida oraya nese devam edelim kitapçıgın varsa zaten harddisk ram ler ve dvd nin nasıl söküldünü yoksada dikkatli bakınca anlarsın onların detaya girersem 3 gün sürer yazmam =) şimdi alttaki tüm vidalar söktüğünü varsayıyorum şimdi bilgisayarın arka tarafında( ac fişinin takılı oldugu yüzey) o yüzeydede iki adet gizlenmiş vida var iki uçtada birer tane üstlerinde etiket olan onları söktükten sonraa gelelim asıl olayımıza
şimdi elimize bir adet ince uclu ve geniş düz tornavida alıoruz bu tornavida ile önceki tırnakları hafifce kaldırıoruz (speaker lara dikkat burada delme sakın 30 ar $=))) burayı ayırdıktan sonra gerisi kolay ama zorr=) yavaşca ayırmaya basla en arkaya gelince biraz zorlanıcaksın ama merak etme acılıcak otarafı bir fiş var board ile üst kapak arasında bir geçme yeri var o işi zorlaştırıyo bu üst kapagı fazla zorlamadan arkadan kaldır ve acılmış olması lazım ama tuttum baska yere koyim yapamazsın onun için ekranıda sökmen gerekir sadece ekranın kapagı gibi arkaya yaslıyabilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir takıldıgın yer olursa sor yardımcı olim
TOMBRAİDER TÜM SERİ KOPYALARI İLE İLGİLENENLER İÇİN CD İÇİNDE KAPAK RESMİ VE STRATEJİ REHBERİ İLE BİRLİKTE OYUN BASINA 5 YTL DİR not: piyasadaki orjinallerden verilmemektedir gidin onu dükkadan alın=)(eski versiyonların orjinalini bulabilen varsa haber versin )