Şimdi Ara

Uydular çıplak gözle görünürmü geceleri TURKSAT-VB......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
37.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar gece saat 21:00 gibi yıldızdan parlak bir cisim örneğin kuzeyden gineye doğru belirli bir hızda hareket ediyo.sonra 1veya 2 saat sonra ne gözüküyor.

    bu ne oluyo arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İSKORPİT-X -- 24 Haziran 2008; 12:06:48 >







  • Uluslararası Uzay İstasyonu, yörüngede dolanan en büyük uydu. İstasyon, çıplak gözle gözlenebiliyor.

    Alacakaranlığın bitiminden bir saat sonrasına değin yapabileceğimiz bir gözlem, yapay uydu gözlemleridir. Dünya'mızın yörüngesinde dolanan cisimlerin sayısı oldukça çoktur. Bunların yaklaşık 8000'i yeryüzünden radarla görülebilmektedir. Bunun yanında, çıplak gözle bile görebileceğimiz uydular vardır. Bu uyduları gözlemek için doğru zamanı seçmek önemlidir. Ayrıca, bakacağınız yeri de bilmelisiniz. Yapay uydu gözlemleri için en uygun zaman, alacakaranlığın sonlarından, yaklaşık bir saat sonrasına değin olan dönemdir. Çünkü, çok alçak yörüngelerde dolanan bu cisimleri görebilmemiz için onların güneş ışığını yansıtması gerekir. Bir süre sonra, Dünya'nın gölgesi uyduların üzerine düşeceğinden, gözlenmeleri olanaksızlaşır. Yapay uydular için bakmamız gereken yerse, gökyüzünün Güneş'e yakın yarısıdır.

    Görebileceğimiz uydular, yakınlıklarından dolayı çoğunlukla keşif (ya da casus!) uydularıdır. Bu uydular, genellikle kutuplardan geçen bir yörüngede dolanırlar. Yani, onları kuzey-güney ya da güney-kuzey doğrultusunda ilerleyen, 3-4 kadir parlaklıkta noktalar olarak görebilirsiniz. Eğer, herhangi bir yıldızdan çok daha parlak, hareketli bir cisim görürseniz, onun İridium haberleşme uydularından biri olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca, Uluslararası Uzay İstasyonu da belli dönemlerde oldukça parlak görünebiliyor. İstasyonun ve yüzlerce uydunun yörüngesi, yörüngedeki konumu ve ne zaman nereden gözlenebilecekleriyle ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://liftoff.msfc.nasa.gov adresinden ulaşabilirsiniz.




  • Arkadaşlar eskiden ben de inanmıyordum ama National Geographic'te bir program var, gökyüzünde uyduları izliyorlar. Gerçekten çıplak gözle görülebiliyor uydular. Hatta kendi şehrinizden ne zaman, nereye doğru uydu geçeceğini gösteren siteler var. Meselahttp://www.heavens-above.com/ üye oluyorsunuz. Şehrinizi falan yazınca, ne zaman hangi saatte nereye bakmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
  • http://www.heavens-above.com/ bu sitede yapay uyduların saatleri kuzey mi güney mi falan onlar var ayrıca 5 kadir den küçük olanlar çok rahat görülüyor ayrıca yapay uydular göz kırpmaz belli yörünge de yavaş yavaş hareket ederler ve geçip giderler ayrıca konuda bilgisi olmayan arkadaşlar komik yorumlar yapmasınlar önce araştırsınlar LÜTFEEN!!!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.