Selamlar, Yanlış anlamayın arkadaşlar askerden kaçma gibi bir niyetim kesinlikle yok ancak durumum nedeni ile askerde mağdur olmamak istiyorum,
FMF (Akdeniz ateşi) hastasıyım, belli dönemlerde şiddetli eklem ve karın ağrıları ile yüksek ateş rahatsızlıkları yaşıyorum ancak bulunduğum ilde bu konuda sadece kabaca bir tanı koydular ve şu aralar ilaç kullanımıyla ilgili hacettepeye sevk edilmem gerekiyor,
diplomamı aldıktan sonra yedek subay adaylığı için son muayenemde hastalıklarımla ilgili hiç bir şey söylemedim daha doğrusu ilgilenilmediğinden doktor yüzüde görmediğimden evraklarım onaylandı ve ertelettim ancak şimdi o dönem sadece FMF hastası olduğumu biliyordum.
Her neyse son muayeneden sonra burdaki tıp fakültesinde bahsettiğim fmf tanısı konulurken karaciğer ve dalakta anormal büyüme ve safrada taş oluşumu teşhisi koydular. Safradan ameliyat oldum. FMF ile ilgili dediğim gibi hacettepeye gitmem gerekiyormuş.
3 ay önce FMF yüzünden oludğunu sandığım bacak ağrılarım nedeniyle gittiğim hastanede çekilen MR sonrasında bel fıtığı belasının olduğu üstelik TAM 3 Tane fıtık oluştuğu ve 2 sinin ilerlemiş durumda olduğunu öğrendim, ayrıca bel düzleşmeside cabası. Bunları Rapor olarak aldım. fizik tedavi gördüm ancak durumu daha kötüleştirdi maalesef, şu an oturamıyorum yatamıyorum doğru dürüst, elimden geldiği kadar spor yapmaya koşmaya çalışıyorum şu aralar form tutmak istiyorum gitmeden ancak orda ne olur bilemiyorum.
FMF ile ilgili rapor var elimde,
Bel fıtığı ile ilgili rapor ve mr sonuçlarıda var.
Askerliğimi yapmak istiyorum ancak dediğim gibi acilde sabahlamama sebep olan çok şiddetli geçen ateş ve ağrılar olabiliyor (kollarımı hareket ettiremeyecek derecede sancım oluyor) Gittiğimde Ne yapmalıyım?