Şimdi Ara

Rehinli arac nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
19.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar tanımadıgım birinden alacagımız arac rehinli ise prosedurler nasıl olmalı. Parayı hangi asamada vermeliyiz? Ornegin satan kisinin rehini kaldıracak nakit parası yoksa sattıktan yani parayı bizden alıp bu borcu kapatacak ise nasıl bir yol izlenmeli? En kısa surede hangi yol izlenerek bu aracı ustume alabilirim. Aıcı ve satıcı aynı şehirde. Tesekkurler.



  • ben kendi rehinli aracımı sattım prosüdür şöyle oldu

    alıcıyula önce bankaya gittik alıcı banka borcunu kapatarak borcu yoktur yazısını aldık onu notere onaylattıktan sonra trafik bürosuna giderek rehin kalktıgına ve satış yapılabilecegine dair yazı aldık bu yazıyla birlikte tekrar notere giderek satış yapıldı.

    ama burda iyi niyet cok önemli satıcı üçkagıtcı ise siz parayı yatırdıktan sonra satmıyorum derse ya adamı öldüreceksiniz yada arkanıza bakıp gidersiniz.
  • İşte ona bir çzüm bulmak lazım acıkcası nasıl olacak bende bilemiyorum. Sonucta internetten buldugum ilanla alınacak bir araba. Baska cozum yolu yokmudur riske girmeden almanın?
  • İlk aşamada araç nereden rehinli ise oraya gidiyorsun.Parayı yatırıyorsun onlar sana bir yazı veriyor,o yazı ile notere gidip işlemleri hallediyorsun.Ordan da yeni ruhsat işi için karakola gidiyorsun.

    Bu işlemler hemen hemen 1 gün sürüyor bu arada.

    Dediğim gibi para ilk aşamada aracı alacak kişi tarafından yatırılıyor

    Başka bir yolu yok diye biliyorum burada kişilerin birbirine güvenmesi lazım açıkçası ben galeriden almıştım adam da toprağım çıkmıştı sorun yaşamadım allaha şükür ki ilk gün borcu falan yatırdık noterden işlemi hallettik günlerden cuma idi ben taaa pazartesi üzerime aldım aracı Hani ard niyetli biri olsa yandın.Ama borcu kapattığım gün arabayı kapımın önüne koydum.




  • Herkes oyle sanslı olsa keske. Valla ben su anda dusunemiyorum ben borcu kapattıktan sonra adamın bana donup " Eywallah kardes bende nasıl kapatırım diye dusunuyodum" diyip arabayıda alıp basıp gitmesini. Ortada belgede yok cok fena. Nasıl yapıcaz bende bilmiyorum simdilik arastiriyorum avukat arkadaslara sorcam nasıl yaparız diye.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orichimaru

    Herkes oyle sanslı olsa keske. Valla ben su anda dusunemiyorum ben borcu kapattıktan sonra adamın bana donup " Eywallah kardes bende nasıl kapatırım diye dusunuyodum" diyip arabayıda alıp basıp gitmesini. Ortada belgede yok cok fena. Nasıl yapıcaz bende bilmiyorum simdilik arastiriyorum avukat arkadaslara sorcam nasıl yaparız diye.



    Rahat ol bankaya parayı senin adına yatır ve makbuza aracın plaka numarası ile neden yatırıldığını bilgi olarak eklet sorasını düşünme için rahat olsun sorun yaşamazsın
  • Hayırlısı bakalım bir işe girişcez ama sonu hayırlı olsun.
  • bende rehinli araçları satın almadaki zorluk nedeniyle hiç bakmaya yanaşmıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    bende rehinli araçları satın almadaki zorluk nedeniyle hiç bakmaya yanaşmıyorum



    Ya zorluk değil aslında 1 günün biraz stresli geçiyor o kadar
  • güven meselesi olayını zorluk olarak görüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    güven meselesi olayını zorluk olarak görüyorum



    Orda biraz da size kalmış yanlış anlamayın ama biraz çakal olmak zorundasınız
  • Satın alırken çakal olmak biraz zor acıkcası. Sonucta siz birinin borcunu kapatacaksiniz ama ayni kisi size aracı vermeyebilir. Sonucta kapanacak bir borc var ve onu sizin paranız kapatacak. 1-0 yenik cikiosunuz maca benim gorusum bu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orichimaru

    Satın alırken çakal olmak biraz zor acıkcası. Sonucta siz birinin borcunu kapatacaksiniz ama ayni kisi size aracı vermeyebilir. Sonucta kapanacak bir borc var ve onu sizin paranız kapatacak. 1-0 yenik cikiosunuz maca benim gorusum bu.



    Düz mantık olarak düşünürsen öyle ama ödeme esnasında makbuze neler yazdıracağını sana yukarıda belirttim bunları yaparsan hiç bir şey olmaz o yüzden beraberesinYani prosodürü bilmeden iş yapmak her zaman insanı zarara ugratır araştırır ve yola öle başlarsan ve kendinden emin olursan kayıpsız atlatırsın her şeyi.Ki günümüzde yeni araçların %50den fazlası keredili araçlar ve rehinli




  • bende şöyle düşünüyorum,
    piyasada bir sürü rehinsiz araç alma şansım varken niye
    kendimi riske atayım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    bende şöyle düşünüyorum,
    piyasada bir sürü rehinsiz araç alma şansım varken niye
    kendimi riske atayım



    Çok net bir cevap vereyim.

    Rehinli aracı satan kişilerin %25i kredi borçlarını ödeyemeyen kişilerdir ve araçları daha ucuza alırsınHerhalde daha net bir açıklama olmazdı
  • evet bir miktar daha ucuz oldukları kesinlikle doğru,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yuci

    evet bir miktar daha ucuz oldukları kesinlikle doğru,



    O biraz denilen ucuzluğun gerçek TL cinsinden meblası 1000-1500 ytl olunca tadından yenmiyor be
  • Arkadaslar peki rehini kaldırma isleminde notere artı para odenecekmi? Yani bu rehini kaldırma isindede bol bol para harcicakmiyiz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orichimaru

    Arkadaslar peki rehini kaldırma isleminde notere artı para odenecekmi? Yani bu rehini kaldırma isindede bol bol para harcicakmiyiz?



    50 ytl mi 20 ytl mi ne vermiştim ben kardeş be yalan olmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heLLWeapon -- 24 Haziran 2008; 21:01:58 >
  • Yani normal işlem ücreti neyse onu vermiştim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.