Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
arkadaslar su ping olayi nedr?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> arkadaslar su ping olayi nedr? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Foilman

24 Haziran 2008; 2:26:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Gecenlerde forumda bir yazı okurken ping olayi anlatııyordu diyorduki aksam oglen ping 65 civarindayken gece 300 civarına cıkıyormus nedir bu ping olayı....ben sadece makinelere ping atarım test amaclı baglantıyı dogrulamak ıcın
v
krm-iks

24 Haziran 2008; 2:40:59 

ping, online oyun oynuyorsan önemli.

burdan bakabilirsin

http://www.speedtest.net/

Ups/Kesinintisiz güç kaynağı ile ilgili sorunlarınız için
Kablo internet ile ilgili sorunlarınız için
speedman

24 Haziran 2008; 4:34:22 

ping seviyesi online oyunlarda artarsa ki çogu zaman artar. o zaman serverdan atılırsın

örnek cs

O Bir Efsane

''Michael Schumacher''
dragonball

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Haziran 2008; 10:24:09 

başlat çalıştır cmd yazarak dos sayfasında ping www.yahoo.com şeklinde kullanılır

ne işe yarar diyorsan ben yahoo'ya bi paket gönderiyorum oda bana karşılık veriyor ne kadar kısa zamanda karşılığı alırsam o kadar iyi internet bağlantım var demektir.

500 ping çok kötü 50 ping çok iy şekilde örneklenebilir.

Administrator
Umutcan

Sisteme Gözat

24 Haziran 2008; 10:47:02 

Ping gecikme süresidir. Yurtdışı çıkışlarımız kötü olduğundan yoğun saatlerde yüksek ping ile ulaştığımız
yabancı sunucularda(http, ftp vs.) büyük bir yavaşlık hissedilir. Ayrıca yaptığınız testlerde dikkat ettiyseniz
yüksek ping olan sunucularda bant genişliği de azdır. Oyunlar ise yüksek ping'den daha fazla etkilenir.
Örneğin bir online fps oyununda mermilerinizin karşı tarafa daha geç ulaşması rakibi sürekli ıskalamanız sizin
ise sürekli ölmeniz anlamına gelir. Son 2 gündür altyapıda yine sorun var, pingler yüksek. Vdsl2 çalışmaları yüzünden sanırım.

niko_jr

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Haziran 2008; 10:56:57 

internet paketinin, hedefe gidip gelme süresi.
alimakkaya

24 Haziran 2008; 11:18:17 

Sure, veya gecime suresi degildir. Ping seviyesi diye birsey yoktur.

Ping sadece bir programin adidir, programin adi da ping-pong oyunundan gelir. ping adli program istediginiz sunucuya sizin belirlediginiz boyutta (farkli isletim sistemleri icin standart boyutlar farklidir, windows 32 byte kullaniyor) bir paket gonderir, karsi makine bu ICMP paketini alip hemen karsilik verir ve size cevap paketi geldiginde program geri donus suresini size milisaniye cinsinden verir, boylece istediginiz makineye sizin paketlerin ne kadar zamanda gidip geldigini kabaca ogrenmis olursunuz.

Bir de su linkte biraz daha bilgi mevcut;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ping

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 24 Haziran 2008; 11:20:11 >
niko_jr

24 Haziran 2008; 11:28:46 

quote:

Orjinalden alıntı: alimakkaya

Sure, veya gecime suresi degildir. Ping seviyesi diye birsey yoktur.

Ping sadece bir programin adidir, programin adi da ping-pong oyunundan gelir. ping adli program istediginiz sunucuya sizin belirlediginiz boyutta (farkli isletim sistemleri icin standart boyutlar farklidir, windows 32 byte kullaniyor) bir paket gonderir, karsi makine bu ICMP paketini alip hemen karsilik verir ve size cevap paketi geldiginde program geri donus suresini size milisaniye cinsinden verir, boylece istediginiz makineye sizin paketlerin ne kadar zamanda gidip geldigini kabaca ogrenmis olursunuz.

Bir de su linkte biraz daha bilgi mevcut;

http://tr.wikipedia.org/wiki/Ping

ping hakkında hiç birşey bilmeyen birine ICMP ne ifade eder? Maksat açıklayıcı olmak. Evet ping diye birşey yok aslında. Asıl adı Latency
alimakkaya

24 Haziran 2008; 11:40:04 

Bu "bilmeyen kisiye ne ifade eder" yaklasimi yuzunden insanlar yalan yanlis sekilde ogreniyor herseyi zaten.

Ping yerine latency diyemeyiz bu arada, ping sadece bir program, gecikme suresini (latency) olcmek icin kullanilan. ping suresi = gecikme suresi = latency demek bir nebze dogrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 24 Haziran 2008; 11:41:18 >
niko_jr

24 Haziran 2008; 12:03:57 

sen de haklısın bir açıdan. Hatta daha teknik bir terim olarak "delay" var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niko_jr -- 24 Haziran 2008; 12:16:47 >
farukxtm

28 Haziran 2008; 23:58:54 

bazıları ping der bazıları latency

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> arkadaslar su ping olayi nedr? Sayfa: [1]
Buraya git: