Gecenlerde forumda bir yazı okurken ping olayi anlatııyordu diyorduki aksam oglen ping 65 civarindayken gece 300 civarına cıkıyormus nedir bu ping olayı....ben sadece makinelere ping atarım test amaclı baglantıyı dogrulamak ıcın v
başlat çalıştır cmd yazarak dos sayfasında ping www.yahoo.com şeklinde kullanılır
ne işe yarar diyorsan ben yahoo'ya bi paket gönderiyorum oda bana karşılık veriyor ne kadar kısa zamanda karşılığı alırsam o kadar iyi internet bağlantım var demektir.
500 ping çok kötü 50 ping çok iy şekilde örneklenebilir.
Ping gecikme süresidir. Yurtdışı çıkışlarımız kötü olduğundan yoğun saatlerde yüksek ping ile ulaştığımız yabancı sunucularda(http, ftp vs.) büyük bir yavaşlık hissedilir. Ayrıca yaptığınız testlerde dikkat ettiyseniz yüksek ping olan sunucularda bant genişliği de azdır. Oyunlar ise yüksek ping'den daha fazla etkilenir. Örneğin bir online fps oyununda mermilerinizin karşı tarafa daha geç ulaşması rakibi sürekli ıskalamanız sizin ise sürekli ölmeniz anlamına gelir. Son 2 gündür altyapıda yine sorun var, pingler yüksek. Vdsl2 çalışmaları yüzünden sanırım.
Sure, veya gecime suresi degildir. Ping seviyesi diye birsey yoktur.
Ping sadece bir programin adidir, programin adi da ping-pong oyunundan gelir. ping adli program istediginiz sunucuya sizin belirlediginiz boyutta (farkli isletim sistemleri icin standart boyutlar farklidir, windows 32 byte kullaniyor) bir paket gonderir, karsi makine bu ICMP paketini alip hemen karsilik verir ve size cevap paketi geldiginde program geri donus suresini size milisaniye cinsinden verir, boylece istediginiz makineye sizin paketlerin ne kadar zamanda gidip geldigini kabaca ogrenmis olursunuz.
Sure, veya gecime suresi degildir. Ping seviyesi diye birsey yoktur.
Ping sadece bir programin adidir, programin adi da ping-pong oyunundan gelir. ping adli program istediginiz sunucuya sizin belirlediginiz boyutta (farkli isletim sistemleri icin standart boyutlar farklidir, windows 32 byte kullaniyor) bir paket gonderir, karsi makine bu ICMP paketini alip hemen karsilik verir ve size cevap paketi geldiginde program geri donus suresini size milisaniye cinsinden verir, boylece istediginiz makineye sizin paketlerin ne kadar zamanda gidip geldigini kabaca ogrenmis olursunuz.
Bu "bilmeyen kisiye ne ifade eder" yaklasimi yuzunden insanlar yalan yanlis sekilde ogreniyor herseyi zaten.
Ping yerine latency diyemeyiz bu arada, ping sadece bir program, gecikme suresini (latency) olcmek icin kullanilan. ping suresi = gecikme suresi = latency demek bir nebze dogrudur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimakkaya -- 24 Haziran 2008; 11:41:18 >