Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Pc de ısı sorunu arctic silver denedim fazla bişey değişmedi.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Pc de ısı sorunu arctic silver denedim fazla bişey değişmedi. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Yolcu_61

24 Haziran 2008; 1:54:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Beyler benim sorunum; Anakartım Asus Am2n slı deluxe işlemcim amd 4800x2 işlemcinin üzerindeki termal macunu silip arctic silver ile yeniden macunladım.Uygulamada kredi kartı kullandım.Aynı işlemi ekran kartında da yaptım yanlız yaptığım işlemde kalınlığı nasıl olacağı hakkında youtube dan gördüğüm kadarıyla ince bir şekilde uyguladım.Fakan ekran kartının da bi düşüş olmadı.Ama yük altında yükselişte olmadı.İşlemci de ise yük altında 71 dereceden 65 dereceye düştü.Arctic silver 100 saati geçtikten sonra asıl performansa ulaşılacağını belirtmişt.Henüz 20 saat oldu.1 hafta sonra görecez inş.bi fark... Benim asıl sormak istediğim.Anakartın üzerindeki bakır soğutucuları nasıl sökerim.
ÇOK ACİL YARDIM....

krm-iks

24 Haziran 2008; 3:00:38 

çok ince tabaka halinde iyice yay. Cpu sıcaklığı tam yük altında 65 derece fena sayılmaz

genede linke bakmanı öneririm ondan sonra tam kararı vericez (4 işlemciden biri 71 e kadar dayanıyor)

4 çeşit 4800X2 var
http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/TYPE-Athlon%2064%20X2.html
AMD Athlon 64 X2 4800+ - ADA4800IAA6CS (ADA4800CSBOX)
AMD Athlon 64 X2 4800+ - ADO4800IAA6CS (ADO4800CSBOX)
AMD Athlon 64 X2 4800+ - ADO4800IAA5DD (ADO4800DDBOX)
AMD Athlon 64 X2 4800+ - ADO4800IAA5DO (ADO4800DOBOX)

Anakartın üzerindeki bakır soğutuculardan hangisi , galiba onlarıda söküp termal macın süreceksin

Ups/Kesinintisiz güç kaynağı ile ilgili sorunlarınız için
Kablo internet ile ilgili sorunlarınız için
AMFİBİ

24 Haziran 2008; 7:31:12 

quote:

Orjinalden alıntı: Yolcu_61

Benim asıl sormak istediğim.Anakartın üzerindeki bakır soğutucuları nasıl sökerim.
ÇOK ACİL YARDIM....

Bakır soğutucuları tutan plastik klipsler vrdır sağlı sollu. Anakartın arkasını çevirirsen, görebilirsin. O klipslerin uçlarını ince bir pense veya kargaburunla birbirine yaklaştırıp, aynı zamanda ileriye doğru itele ve arka taraftan çek. Bütün klipsleri çıkardıktan sonra, soğutucuyu yavaşça oynat yerinden. NB üzerindeki blok belki çabuk çıkmayabilir. Bu durumda fön makinası yardımı ile bloğu ısıtarak çıkartabilirsin. Bu konuda dikkatli olmanı öneririm çünkü anakarta veya soğutucuya zarar verme ihtimali var..
Kolay gele..

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
BİRİ, İLÂÇ GİBİDİR. GEREKTİĞİNDE ARARSIN..
BİRİ , GIDA GİBİDİR. DEVAMLI ARARSIN..
VE BİRİ, HASTALIK GİBİDİR. O GELİR SENİ BULUR... İMAMI GAZALÎ (R.A.)
Yolcu_61

24 Haziran 2008; 13:50:08 

Beyler öncelikle cvp larınız için çok teşekkürler.

Arkadaşım bende bulunan 4800x2 nin modeli şöyle: AMD Athlon 64 X2 4800+ - ADO4800IAA5DD (ADO4800DDBOX) ayrıca bu kodlara sahip olan modellerin tam olarak ne anlama geldiğinide açıklarsan çok memnun olurum.

2.olarak bakırların altındada macun olduğunu düşünüyorum.Onun için söküp macunlayıp tekrar takmayı düşündüm etkisi olur diye.Çünkü kare şeklinde üzerinde asus yazan bakır blok çok acayip ısnıyor.ısısı ekrankartına vuruyo oda ısınıyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdidden teşekkürler.

AMFİBİ

24 Haziran 2008; 14:16:08 

Soğutucuların altında genellikle termal ped bulunur. Onu kaldırıp macun sürmeni tavsiye etmem. Ama Dediğine göre Kuzey köprüsü fazla ısınıyor. Bu durumda küçük ve sessiz (40mm) bir fan takabilirsin soğutucunun üzerine..

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
Yolcu_61

24 Haziran 2008; 14:25:41 

Tavsiyen üzerine kuzey köprülerine dokunmuyacağım.Fakat dediğin gibi 40mm fanı üzerine takarsam ekran kartı nasıloturacak yuvaya onu pek kestiremedim.Yada o kare blok değilde işlemcinin ön tarafında bulunan büyük blokamı tak diyorsun.
Bir sorum daha var bu kare blok el yakarcasına ısınıyor.Ve ekran kartına vurduğunda ekran kartıda ısınıyor.Eknra kartının macununu değiştim.Pek bişey olmadı.Kare blok ısısı yukarı vurunca ekn kartı çıldırıyor.Ve oyunda kırılmalara sebebiyet veriyor.Ekran kartı 7900gt tdh alalı baya oldu.Ama anakart ram işlemciyi.Geçen yaz almıştım.Taktığımda bir sorun yoktu.Son 2 aydır.Kırılma gibi sorunlarla karşılaşıyorum.Acaba ekran kartında ısınmadan başka ne tip sorun olabilir.

ToffieBoi

24 Haziran 2008; 14:38:58 

Hocam asus anakartlarda Blower fan cikar genelde tam Mosfetlrerin uzerine ufleyecek sekilde.
O fani takarsan sorun kalmaz sicaklik konusunda

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2875MHz @ 1.39v Gunluk [Water Cooling]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 410MHz 5-4-4-15@ 2.0V Gunluk[ThermalTake Armor]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk[ZeroTherm HC92]
GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO
[MagiCool CPU Blok][2*Aqua 120mm Radyator][Su Kabi (by AMFIBI)][TT P500 Pompa][10*16mm Hortum]
Creative Zen Stone Plus 2GB _ Iriver X20 _ Sennheiser PX100 _ Sennheiser Cx100 _ Sennheiser OMX50
AMFİBİ

24 Haziran 2008; 16:31:33 

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Hocam asus anakartlarda Blower fan cikar genelde tam Mosfetlrerin uzerine ufleyecek sekilde.

Aynen katılıyorum. Bu da esas çözüm şeklidir aslında. Bir adet blower fan işini rafatça görecektir. Anakarttan çıkmadıysa bile, forumda bazı arkadaşlar satıyordu bir ara..

DOST, ÜÇ TÜRLÜDÜR..
Yolcu_61

24 Haziran 2008; 17:40:34 

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Arkadaşım öncelikle tavsiyen için teşekkürler.Tavsiyeni uygulayacağım.Fakat anakartın içinden böyle bi fan çıkmadı.İşimi görecek en iyi fanın linkini koyabilirsen çok memnun olurum.

ToffieBoi

24 Haziran 2008; 18:31:05 

Boyle bir fan cikiyor bazi anakartlarin icinden.
Forumda da satiyorlardi 2. el bolumunde. Biraz arastirirsaniz arkadasi bulabilirsiniz diye dusunuyorum..

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2875MHz @ 1.39v Gunluk [Water Cooling]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 410MHz 5-4-4-15@ 2.0V Gunluk[ThermalTake Armor]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk[ZeroTherm HC92]
GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO
[MagiCool CPU Blok][2*Aqua 120mm Radyator][Su Kabi (by AMFIBI)][TT P500 Pompa][10*16mm Hortum]
Creative Zen Stone Plus 2GB _ Iriver X20 _ Sennheiser PX100 _ Sennheiser Cx100 _ Sennheiser OMX50
krm-iks

24 Haziran 2008; 22:55:16 

quote:

Orjinalden alıntı: Yolcu_61

Beyler öncelikle cvp larınız için çok teşekkürler.

Arkadaşım bende bulunan 4800x2 nin modeli şöyle: AMD Athlon 64 X2 4800+ - ADO4800IAA5DD (ADO4800DDBOX) ayrıca bu kodlara sahip olan modellerin tam olarak ne anlama geldiğinide açıklarsan çok memnun olurum.

2.olarak bakırların altındada macun olduğunu düşünüyorum.Onun için söküp macunlayıp tekrar takmayı düşündüm etkisi olur diye.Çünkü kare şeklinde üzerinde asus yazan bakır blok çok acayip ısnıyor.ısısı ekrankartına vuruyo oda ısınıyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdidden teşekkürler.

o kodları bende çözemedim :(

Ups/Kesinintisiz güç kaynağı ile ilgili sorunlarınız için
Kablo internet ile ilgili sorunlarınız için
Yolcu_61

24 Haziran 2008; 23:44:49 

Arkadaşım fanlar görüntü olarak çok güzel...Ancak daha önce belirttiğim gibi ben bu fanı asus yazan küp şeklideki bakır blokun üzerine monte ettikten sonra ekran kartının yuvaya girmesini engellemez mi?

Ayrıca 2.el bölümüne baktım ama fanı bulamadım:(

Vatanbilgisayarda şöyle birşey buldum;
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=26298
http://www.sanalmarketim.com/urun/82ad92c8b661459ebfe8a22d7435ba3e/?liste&ref=%2Ckeywords%3Afan&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=6
http://www.sanalmarketim.com/urun/RS001/?liste&ref=%2Csxmi%3A135&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolcu_61 -- 25 Haziran 2008; 2:06:38 >

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Hava Soğutma >> Pc de ısı sorunu arctic silver denedim fazla bişey değişmedi. Sayfa: [1]
Buraya git: