arkadaşlar bende p5k-e wifi ap anakrt var ve e6750 işlemci var.450 fsbye kadar iyi güzel çıkıyor ama 450 nin üstüne çımöaya çalıştım 475 fsbyi denedim ve o kadar sinirlendim ki işlemciye 1.7 v verdim bana mısın demiyor gene açılmadı winwos boot ekranında gitti acaba bios altından hangi ince ayarları yapmalıyım kuzey köprüsüne falan voltaj vermeli miyim sizce?şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.
edit:daha önce xp varken 4.0ghz bile görmüştüm ama şuan vista var onun da etkisi olabilir mi sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HastaFenerl1 -- 25 Haziran 2008; 0:21:02 >
Valla ben de gece gece q6700' e 3.8 ghz gördürmek için bayağı uğraştım ama sonunda başardım. Bu o/c gerçekten hastalık yaw! Ben de bir türlü 3.75'i geçemiyordum pll voltajını 1.8 yaptım ve 3.8 çalışıyor... İşin püf noktası pll voltajıymış meğersem. Bu arada fsb voltajını da 1.5 yaptım... Kolay gelsin...
QX6700@3.80 GHZ(Stabil) Quad-Core (Su Soğutmalı);Asus P5E3 Premium WiFi-AP @n ; 2 GB OCZ DDR3 1600 Platinum ; ASUS EN8800GTX Ekran Kartı ; Western Digital 300GB 10000RPM Velociraptor ;Windows Vista Ultimate 64 Bit
Anakartının kuzey köprüsü artık eskisi gibi overclok olmuyor olabilir zarar görmüş olabilir ama sanırım rem gecikmelerinde ve frekans ayarında veya voltajında sorun var. İşlemcine o kadar acımasız davranma 1.7v ile uçurursun. 1.5v dan öteye geçme.
Bir diğer konu işlemciye ne kadar voltaj o kadar yüksek mhz gözüyle bakma.
Ben belli bir hızdan sonra işlemci voltajını düşürerek işlemciyi overclok ediyorum.
Mesela 1.4v da 3800 oluyor ama 4000 olmuyor.
Bu durumda 1.35v a çekiyorum 4000 e kadar açıyorum.
Sıcaklık etkisi buna deniyor
İşlemcini soğuk tut voltajı düşük tut. Tabiki olabildiğince. 1.3v dada 4000 de açmıyor yani. Ortasını bulman lazım. Azda voltajı aşağıya çekerek dene bakalım 1.25v a kadar.