Öncelikle şimdiden çok teşekkürler yazacaklarınız için... Feel Hurricane II almaya karar vermiştim ama burda yazılanlar beni Feel'den iyice soğuttu... Ses, işçilik ve malzeme bakımından baya kötü yorumlar yapılmış :( Benim için önemli olan şey sadece kasa içinin soğuk olması... Ekran kartım 52-50 Arasında geziniyor.. İşlemcim deseniz, kuzey köprüm HDD derken hepsi normalin üstünde... Acaba dedim benim sistemimde mi bi sorun var ama yokmuş :( Serin bir sabah ezanının öncesinde kasamı balkona çıkarttım ve ısı değerlerini takip etmeye başladım :( ekran kartım 40-42 arasında geziniyordu :( Konuları okudukça şu kasada karar kıldım : THERMALTAKE SOPRANORS 101 (VG7400BWS) PENCERELİ ATX SİYAH KASA
Fakat benim şu an bütçeme(daha doğrusu taksit olarak ve 100 YTL üzeri kargo bedeli olmadığından) en uygunu vatan bilgisayar. (sakın reklam olarak algılamayın sadece HSBC 12 ay taksit bakımından) Orada da bu ürünün açıklamalarına baktım ve şok oldum... Sadece 1 adet fan gözükmekte açıklamalarda... Arkalı önlü olmak üzere iki fan yazmakta bütün sitelerde fakat anlayamadım nedenini :( Bilgisayarımda şu an sadece internet kullanıorum, oyun oynayınca ısı değerleri bildiğiniz üzere daha da artıor ve korkuorum :( En son sinirlendim ve yine de büyük bi olasılıkla FEEL alacağım gibi duruor...
Kısaca benim problemim yığınla para vermişken bi kasaya güzel görüntü ve iyi bir soğutma tek istediğim bu :( Yardımcı olursanız çok ama çok memnun olacağım...
Not = Ayrıca kendimin şu an kullandığım Thermaltake 420W PSU mu alacağım kasaya takacağım bu yüzden PSU yu sorun etmeyin :)
bende öyle düşünüyorum ama işte fan olayı aklıma takıldı vatan da 1 x 120mm Fan dior kafam allak bullak oldu... 1 fan varsa neden alayım ben bu kasayı :S
thermaltake daha yeni geldiği için bir çok kişi tarafından blinmeyen M9 modeli var düşünürsen üstelik psu yok üzerinde pencereli ve pencresiz modelleride var. kasada iki adet fan mevcut üstelik ön fan mavi ledli pencereli modelde her iki fan mavi ledli ilginç bir ürün. soprano rs de 400 psu var bence power sız düşünürsen M9 bu kasayı almanı tavsiye ederim. yada matrix serisi ürün var üstelik bu ürün üzerinde 430 psu var sadece beğenmene bakar çok yi kasadır. ondada tk fan 430 powerlı kasa için bence iyi fiyatı var. sadece kasaya fan alırsın önpaneline çünkü fiyat cazip 430 psulu bir kasa için. resimlerinide atıyorum.
kasada ön panelde ve arka panelde 120mm fanları var kasa normalde 9 adet 5.25 destekliyor 3.5 3 adet yuvasını kasanın ön panelinde istediğin yere modüler olarak takabiliyorsun. ön panel 5.25lik yuvaların hespi delikli materyal kullanılmış yani içeri hava girişi iyi. o yüzden bence yeterli olur. ön panel fanı 3.5" luk yuvaya takılı yani direk hdd leri soğutuyor. mavi ledli fan kulanılmış. eğer standart bir sistemde kullanacaksan yeterli olur. ama yan panelde hep cpu hepde pcı-e için hava ızgaraları mevcut. istersen buralara 80mm, 90mm, 120 mm likli fan takabilirsin ve vida yuvaları var. buda yetmez ise iyibir cpu soğutucu alırsın olay biter. daha iyi incelemek istersen
bu arada sana bir kasa önereceğim gmc marka h-70 kasada 140 mm 2 adet fan var arkada ve önde kasa önünde kasa sıcaklığını göstern led var ayrıca kasa sıcaklığına göre ön panelde ön ve arka fanının hızını ayarlayacaya bileceğin düğmeler var. Kasa son derece başarılı olduğu söyleniyor. yani en azından kasanın sıcaklığını sürekli kontrol edebilirsin. bence işini şansa bırakmamış olursun. sıcaklık göstergesi sayesinde.