Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Asus M51SN vs Toshiba A300 15D vs HP Pavilion dv7-1000

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Diğer Konu ve Markalar >> Asus M51SN vs Toshiba A300 15D vs HP Pavilion dv7-1000 Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
FaTaL1Ty_Salih

23 Haziran 2008; 18:39:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar merhaba önümüzdeki günlerde bir laptop almayı düşünüyorum Toshiba,HP ve Asus birçok modeli inceledim ama karar veremedim öncelikli işim laptopta oyun oynamak olacak onun için ekran kartı ii olması gerekiyor .ben 3 tane laptop beğendim ve 3 ü arasında kararsız kaldım bütçem 3000 ytl aradığım özellikler;

Intel T9300 işlemci
en az 2 gb ram 3 gb olsa daha ii olur
nVidia 9500 ve üzeri yada AMD/ATI HD 3650 ekran kartı
en az 250 GB yada daha üzeri HDD
15.4" ekran 17" de olabilir

bu özelliklerde 2 ürün buldum sizce aşağıdaki modellerden hangisi daha iii

ilk model toshiba A300 15D
http://se.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/productPage.do?LNG=25&service=SE&PRODUCT_ID=150524&toshibaShop=false#0

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=119982864&CS_Category=_SBA_63_1078_438_5049&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63

2.model Asus M51SN
http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=32775

3. Model ise HP nin Centrino 2 platformlu 9600M GT li yeni serisi DV 7'den
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/uk/en/ho/WF06a/21675-38187-38191-38191-38191-82049203.html

Arkadaşlar aralarında en iisi HP galiba ama ürün Türkiyede stoklarda yok hatta daha çıkmamış bile o yüzden gözden çıkardım HP yi Toshiba A300 15D özellikleri baya iii bide kasa kalitesi falan çok güzel Asus unda ekran kartı düşündürüyor beni sizce hangisini alayım birde Asus M51SN'nin rami 2GB 3 yada 4 GB a yükseltebilinirmi?

dodiko

23 Haziran 2008; 18:44:46 

ben sana asus m51sn almanı tavsiye ederim..ekran jartı çok mükemmel.piyasadaki bütün oyunları şu an oynayabiliyorsun..ram 2 gb fakat sonradan taktırıp 4 gb a kadar upgrade yapabilirsin..

laptoplarda en önemli olay ısınma problemidir.. ama asusta ısınma problemi en aza indirgenmiş..yazın diğer laptoplar çok fazla ısınırken (özellikle oyun oynarken), m51 de öyle çok fazla hissettircek derecede ısı problemi olmuyor..ayrıca çok da sessiz çalışıyor.

FaTaL1Ty_Salih

23 Haziran 2008; 19:00:28 

quote:

Orjinalden alıntı: dodiko

ben sana asus m51sn almanı tavsiye ederim..ekran jartı çok mükemmel.piyasadaki bütün oyunları şu an oynayabiliyorsun..ram 2 gb fakat sonradan taktırıp 4 gb a kadar upgrade yapabilirsin..

laptoplarda en önemli olay ısınma problemidir.. ama asusta ısınma problemi en aza indirgenmiş..yazın diğer laptoplar çok fazla ısınırken (özellikle oyun oynarken), m51 de öyle çok fazla hissettircek derecede ısı problemi olmuyor..ayrıca çok da sessiz çalışıyor.

saol dodiko M51SN mi kullanıyorsun ?? kullanıyorsan CrySis de falan oyun performansı nasıl bide rami 3 GB yaparım alırsam ramlarin türü ne ve kaç slot var makine 2 X 1 GB la mı gelior yoksa tek 2 gb lık ramle mi

R`meRt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

24 Haziran 2008; 9:06:04 

m51sn aldım gecen gun 4gb ram taktırdım gercekten muthıs bır performansı var.Tavsıye ederım crysıs oynamadım ama assasıan creed' masaustu bılgısayarım olan(e6750 4gb 800mhz 8600gt sonic+) 'dan daha ıyı performans verıyor.Cıdden super bır cıhaz.Ozellıkle yuz tarama programı super.Sız olmadan kesınlıle acılmıyor.Toshıbanın a300-15d bana bıraz abartı geldı 2x320gbb hdd ıcın o para fazla kı raıd ozellıgı olsa belkı ama yok.Aynı ozellıkler hemen hemen sadece tek fark ekran kartı kı m51sn dekı cok daha ıyı ben tekrar alacak olsam yıne m51sn alırım.Cokta hdd ıhtıyacı duyarsamda 170lıraya WD'nın 500gb external 16mb on belleklı hdd yı alırım.Ihtıyacımı fazlasıyla gorur.

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.
M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN
SONY VAiO AR41S
ACER 5920G
R`meRt

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

24 Haziran 2008; 9:08:22 

Makıne ustunede2x1gb 667 ddr2 ıle gelıyor.Ben 2tane kıngston 2gb taktım.Suana kadar masallah sorunsuz calısıyor Yukardada dedıgım gıbı tekrar alacak olsam yıne asus m51sn alırım.Suankı dusuncem bu allah utandırmasın

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.
M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN
SONY VAiO AR41S
ACER 5920G
FaTaL1Ty_Salih

24 Haziran 2008; 21:30:10 

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

m51sn aldım gecen gun 4gb ram taktırdım gercekten muthıs bır performansı var.Tavsıye ederım crysıs oynamadım ama assasıan creed' masaustu bılgısayarım olan(e6750 4gb 800mhz 8600gt sonic+) 'dan daha ıyı performans verıyor.Cıdden super bır cıhaz.Ozellıkle yuz tarama programı super.Sız olmadan kesınlıle acılmıyor.Toshıbanın a300-15d bana bıraz abartı geldı 2x320gbb hdd ıcın o para fazla kı raıd ozellıgı olsa belkı ama yok.Aynı ozellıkler hemen hemen sadece tek fark ekran kartı kı m51sn dekı cok daha ıyı ben tekrar alacak olsam yıne m51sn alırım.Cokta hdd ıhtıyacı duyarsamda 170lıraya WD'nın 500gb external 16mb on belleklı hdd yı alırım.Ihtıyacımı fazlasıyla gorur.

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Makıne ustunede 2x1gb 667 ddr2 ıle gelıyor.Ben 2tane kıngston 2gb taktım.Suana kadar masallah sorunsuz calısıyor Yukardada dedıgım gıbı tekrar alacak olsam yıne asus m51sn alırım.Suankı dusuncem bu allah utandırmasın

saol aga yorumların için bende AdAnA lıyım bu arada notebooku ve ramleri nerden aldın acaba teknosa mı vatan bilgisayar mı

R`meRt

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 8:46:45 

Ben cıhazı polenden aldım yakınen tanıdıgımdır.Pıyasanın baya bır altına verdıler.Soyle soyleyım Lınksys Wıreless modem 4gb ram logıtech klavye bırlıkte aldım.Ucretı soylemıyorum

M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN
SONY VAiO AR41S
ACER 5920G
akbüyücü

25 Haziran 2008; 16:13:15 

notebookcheck sitesinde ddr2 9500gs nin performansının ddr3 bellekli 8600gt ye denk geldiği söyleniyor

p4u800-x 478pin agp8x IDE DDR
Intel Celeron D 2.5@3.1 256kb 533fsb
1024mb DDR 400mhz ram
256mb DDR3 x1600pro oc edition
silverpower 400watt psu
R`meRt

Sisteme Gözat

25 Haziran 2008; 21:26:59 

Hocam aldıgım yerde dell'ın aynı ozellıkler 8600ekran kartlı bır modelı vardı teshır urunuydu ve samımıyetımızden dolayı netten assaın creed cekıp yukledım.9500gs de goruntuler daha kalıtelıydı.Benım tavsıyem 9500gs'lı m51sn'dır

M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN
SONY VAiO AR41S
ACER 5920G
ExECaLiBuR

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 0:44:05 

Asuslarda kasada boya dağılması var. son 3 yılki modellerinde özelliklerinde. yenisinde de aşağı yukarı aynı malzeme kullanılmış. bu yüzden asus'u tavsiye etmiyorum. şu anda en mantık TOSHIBA A300-15D

R`meRt

Sisteme Gözat

27 Haziran 2008; 8:50:14 

F serılerınde bu sorun vardı evet.Ama yenı modellerınde kasaları degıstıgı ıcın bu sorun ortadan kalktı.Asusu tekrar tavsıye ederım.
Ayrıca a300-15d 2800cıvarı asus m51sn 2200cıvarı arada 600lıra fark var yaklasık.a300-15d nın ekstrası 640gb hdd.Asusun ekstrası ekran kartı.Ilerde ekran kartını degıstırme tam bır muamma.Ama hdd cok rahat degıstırılebılır.Yada extternal bır hdd alınıp hdd ıhtıyacı karsılanabılır.Toshıba a300-15d suankı fıyatına gore alınası bır cıhaz degıl 2400-2200lıra arası olsa belkı

M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN
SONY VAiO AR41S
ACER 5920G
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Diğer Konu ve Markalar >> Asus M51SN vs Toshiba A300 15D vs HP Pavilion dv7-1000 <