Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Normal ADSL baglantısına Kablosuz modem eklezem uzaktan baglantı alabılırmıyım_?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Normal ADSL baglantısına Kablosuz modem eklezem uzaktan baglantı alabılırmıyım_? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
maviadam

23 Haziran 2008; 11:58:19 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Normal ADSL baglantısına Kablosuz modem eklezem uzaktan baglantı alabılırmıyım_?

kısacası olay su

1 modem nete baglı 4 portlu 1 portu routera baglı 2. portunu airtes 205 Wireles modeme girsem bu sekilde wireles den nete girebilirmiyim ne gibi ben yapamadım acil yardım lutfennnnn
alimakkaya

23 Haziran 2008; 14:44:56 

Oncelikle eger bunu yaptiginda DHCP yi devre disi birakmaz isen sisteminde 2 adet DHCP sunucu calismis olur ve wireless baglantin icin bu dhcp sunucusu ip verir. eger modemlerin ip bloklari ayni ise cakisma da olabilir. Bu yuzden wireless olan modemin oncelikle IP adresini degistir, erisim konusunda sorun olmamasi icin asil modem ile ayni bloga al . ornegin eger ADSL modemin ip adresi 192.168.1.1 ise, wireless cihazi da 192.168.1.2 yap, ayrica wireless cihaz uzerinde calisan DHCP yi deaktive et. Bununla birlikte modem uzerindeki DHCP sunucusunun ayarlarini degistirmek de gerekiyor, IP atama araligi genelde 192.168.1.2-192.168.1.254 seklindedir, bunu 192.168.1.3-192.168.1.254 seklinde degistirmek gerekecektir ki wireless cihazin IP adresini baska cihazlara atayip da sorun cikartmasin.
maviadam

25 Haziran 2008; 23:04:21 

kardes asıl ana modemın artes 4 portlku modem

wirelesi bunun 3 portuna takıyorum dhcp yi wireles olan airties marka modemımde dhcp sunucusunu ve aktarıcısını kapata getırdım. 2. modemin yani wireles olanın ip adresini 192.168.1.225 yaptım

192.168.1.1 ana modemın oldu
192.168.1.2 cihaza baglı dreambox uydun alıcımın
192.168.1.3 2. bilgisayarımın

192.168.1.225 wiriles modemin ip si oldu.

şimdi ne yapmalıyım acil yardım çözemedim ben bu işli :S

maviadam

26 Haziran 2008; 10:05:40 

yardım beklıyorum halen :S
alimakkaya

26 Haziran 2008; 10:10:02 

Oncelikle normal agindan wireless modeme ulasabiliyor musun ? Ayrica kablosuz olarak baglanacagin cihazda sorun tam olarak nerde cikiyor ? IP alma kisminda mi?
maviadam

29 Haziran 2008; 0:26:25 

resımn bu sekılde

[URL=http://img74.imageshack.us/my.php?image=yardmnt0.jpg][IMG]http://img74.imageshack.us/img74/721/yardmnt0.th.jpg[/IMG][/URL]
maviadam

29 Haziran 2008; 12:08:51 

yardım beklıyorum ustalardannnnn
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Network, İnternet ve Güvenlik >> Network >> Normal ADSL baglantısına Kablosuz modem eklezem uzaktan baglantı alabılırmıyım_? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
3RSYSTEM İCEAGE
iceage isimli işlemci soğutucusunu test ediyoruz
Gigabyte Dynamic Energy Saver
Gigabytedan işlemci voltajını düzenleyerek ek enerji tasarrufu sağlayan yeni teknoloji DES

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar