Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PSU YARDIM ! Acil !

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> PSU YARDIM ! Acil ! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ArctificiaL

23 Haziran 2008; 10:09:32 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Upgrade edeceğim bilgisayarım için uzun süredir iyi bir PSU arıyorum....

Kafamda Thermaltake - 500W POWER PFC 12CM Fan Black W0093RE var. Ses konusuna ÇOK önem veriyorum. 7/24 dayanabilecek ama aynı zamanda çok sessiz bir PSU'ya ihtiyacım var.
Bu ürün 1300-2500 RPM arası çalışıyor.

1300 RPM 'de 17db(A) gürültü oranına sahip. Sessiz yeterince...
Ama biraz hızlanınca örneğin 2000Rpm lerde ne olacağını bilmiyorum.
Korkum bu hızlara çıkınca çok ses yapma ihtimali... Kullanan yada bilen varsa fanı hızlandığında ses durumu nasıl?

Gürültülü olma ihtimaline karşın; 450-500w civarı kaliteli ve sessiz(!!!) 130-150ytl ye alınabilecek bir PSU önerisine ihtiyacım var... Çok sessiz olacağına kesin inanabilirsem 200ytl ye kadar zorlayabilirim ama sessiz olması çok önemli. FSP Bluestorm falan çok araştırdım, ama yeterince sessiz değiller... 20dba altı istiyorum, yardımcı olabilirseniz ne kadar iyi gelecek bilemezsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArctificiaL -- 23 Haziran 2008; 13:59:04 >

servet80

23 Haziran 2008; 10:52:44 

4-5 gün önce arkadaşıma aldık, oldukça sessiz bir ürün ve gerçek 550 watt veriyor. arkadaşımda grafiker olduğundan geceler boyu çalışıyor ce sese tahammülü yok, recom'dan gayet memnun..
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=RC-PE550TC

jnrgndz_798

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Haziran 2008; 10:53:11 

ENERMAX PRO82+ 525Watt

cok ii bir marka dır ve kaliteli psu ları bulunmakta sessizlik bu markada ön planda oluyor.

http://www.sanalmarketim.com/urun/a9f91c99c52d6dc348ee76f9e1120454/?liste&ref=%2Ckeywords%3Aenermax&sxsiti=&liste_tipi_yaz=&sxpg=1

Intel Core2 Duo E6600|Asus P5K-E Wifi-Ap|Kingston Valueram 2GB 800 Mhz|Msı N9600GT OC v127|Coolermaster Real Power M520|Asus TA-951|Samsung Syncmaster 732N+|Lg GSA-H44N|Microsoft Lazer Desktop 6000|Creative Inspire M5300|Microsoft Lifecam VX-6000|Philips SPE2005CC 120GB|Philips SBH6100

Toshiba Satelitte A200-1VL|Logitech V450|Toshiba S8|Sony DSC-W17|Samsung S760 4GB SanDisk|Samsung DVD-P365 DivX|Sony Ericsson K550i 2GB SanDisk

Tuz ruhu
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

23 Haziran 2008; 11:02:26 

be quiet!ler sessizliği ile ünlü diye biliyorum.
ArctificiaL

23 Haziran 2008; 11:10:01 

Recom'a rastlamıştım. ama hiç gürültü oranlarına hiç rastlamadım neden sessiz bir ürünün bu oranları söylenmez anlaşılır gibi değil ayrıca fanının kaç rpm aralığında çalıştığı hakkında da hiçbirşey yok. Bu konuda bilginiz varmı? Sessiz ama ne kadar sessiz. Birçok psu ya sessiz deniyor alınca hüsran olabiliyor emin olamıyorum bu yüzdende... Fiyatıda çok ucuz 115 ytl kdv dahil.. Bu fiyata söylediğiniz sessizlik ve 550w güç mantıklı gelmiyor.. Gerçi recom u forumlarda hep övüyorlar ama dediğim gibi emin olamıyorum bir türlü...
Detaylarını merak ediyorum...

Enermax a gelince.. iyi psu yapan bir marka herkes biliyor ama onunda ses durumu hiçbir yerde yok.. sesi geçtim ürün bile doğru düzgün bulunamıyor.. Ses konusunda ve fanının hızı konusunda bilginiz varmı yada bunu bulabileceğim bir link.. Çünkü verdiğiniz yerde övgü dolu yazılardan başka doğru düzgün bir bilgi yok!

jnrgndz_798

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Haziran 2008; 11:17:18 

quote:

Orjinalden alıntı: ArctificiaL

Recom'a rastlamıştım. ama hiç gürültü oranlarına hiç rastlamadım neden sessiz bir ürünün bu oranları söylenmez anlaşılır gibi değil ayrıca fanının kaç rpm aralığında çalıştığı hakkında da hiçbirşey yok. Bu konuda bilginiz varmı? Sessiz ama ne kadar sessiz. Birçok psu ya sessiz deniyor alınca hüsran olabiliyor emin olamıyorum bu yüzdende... Fiyatıda çok ucuz 115 ytl kdv dahil.. Bu fiyata söylediğiniz sessizlik ve 550w güç mantıklı gelmiyor.. Gerçi recom u forumlarda hep övüyorlar ama dediğim gibi emin olamıyorum bir türlü...
Detaylarını merak ediyorum...

Enermax a gelince.. iyi psu yapan bir marka herkes biliyor ama onunda ses durumu hiçbir yerde yok.. sesi geçtim ürün bile doğru düzgün bulunamıyor.. Ses konusunda ve fanının hızı konusunda bilginiz varmı yada bunu bulabileceğim bir link.. Çünkü verdiğiniz yerde övgü dolu yazılardan başka doğru düzgün bir bilgi yok!

http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=21_56&products_id=147 Specifications bölümüne gir orda ait bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 23 Haziran 2008; 11:19:12 >

Intel Core2 Duo E6600|Asus P5K-E Wifi-Ap|Kingston Valueram 2GB 800 Mhz|Msı N9600GT OC v127|Coolermaster Real Power M520|Asus TA-951|Samsung Syncmaster 732N+|Lg GSA-H44N|Microsoft Lazer Desktop 6000|Creative Inspire M5300|Microsoft Lifecam VX-6000|Philips SPE2005CC 120GB|Philips SBH6100

Toshiba Satelitte A200-1VL|Logitech V450|Toshiba S8|Sony DSC-W17|Samsung S760 4GB SanDisk|Samsung DVD-P365 DivX|Sony Ericsson K550i 2GB SanDisk

ArctificiaL

23 Haziran 2008; 11:47:05 

quote:

450~2000 RPM ±10%, auto speed control

En fazla 2000 rpm çalışması güzel. Çok yüksek değilmiş... Ayrıca düşük hızlarda (450-500rpm) çalışması da güzel.

quote:

SpeedGuard Advanced fuzzy logic 12cm fan speed control for optimal cooling, reduces noise up to 5 dBA. (Patented)

5dba ya kadar sesi düşürdüklerini ve patentli olduğunu falan söylemişler... 14-15dba oldukça sessiz zaten 5dba aşağı yukarı sıfır ses... ürün tam bana göre gibi... ama yinede kullananlar falan varsa onların yorumları daha faydalı olabilir... ayrıca öneriniz içinde teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArctificiaL -- 23 Haziran 2008; 11:50:04 >

ArctificiaL

23 Haziran 2008; 13:11:50 

ENERMAX PRO82+ 525w 'e kanım ısındı. Sanırım bunu seçeceğim, ama ses dışında kafama takılan birşey daha var. Fan yukarı bakıyor. Ve benim kasamın (asus ta250) üstünde dışarı açılan bir bölüm yok, psudan çıkan sıcak hava kasaya yayılacak bu bir sorun oluştururmu hava sirkülasyonu açısından... arkada SilenX in 80mm lik fanlarından bir tane var. Sanırım bu akımı sağlayamaz psu fanıda içeri üfleyeceği için.. gerçi bir tane daha almayı düşünüyordum zaten... hatta önede bir tane içe doğru hava emecek bir fan koyarsam önden arkaya bir sirkülasyon oluşup ve psu dan gelen havada böylece daha iyi atılabilir ne düşünüyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArctificiaL -- 23 Haziran 2008; 13:16:57 >

jnrgndz_798

Sisteme Gözat

23 Haziran 2008; 13:15:51 

quote:

Orjinalden alıntı: ArctificiaL

ENERMAX PRO82+ 'ya kanım ısındı. Sanırım bunu seçeceğim, ama ses dışında kafama takılan birşey daha var. Fan yukarı bakıyor. Ve benim kasamın (asus ta250) üstünde dışarı açılan bir bölüm yok, psudan çıkan sıcak hava kasaya yayılacak bu bir sorun oluştururmu hava sirkülasyonu açısından... arkada SilenX in 80mm lik fanlarından bir tane var. Sanırım bu akımı sağlayamaz psu fanıda içeri üfleyeceği için.. gerçi bir tane daha almayı düşünüyordum zaten... hatta önede bir tane içe doğru hava emecek bir fan koyarsam önden arkaya bir sirkülasyon oluşup ve psu dan gelen havada böylece daha iyi atılabilir ne düşünüyorsunuz..

aslında psu ters monte edilebilinir diye düşünüyorum yada yan

servet80

23 Haziran 2008; 15:09:37 

psular tek şekilde monte edilir arkadaşım fanı aşağı bakacak şekilde monte edeceksin, hepsi aynı..

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> PSU YARDIM ! Acil ! Sayfa: [1]
Buraya git: