Q6600 işlemci var yeni fark ettim speed fan açtım corelar 60 dan aşağı inmiyo cpu da hep 47 civarı ve pc tamamen boşta kapağı açtım dışarıdan hayvani sino fan tutuyorum sıcaklıklar yine aynı. fanlara baktım hepsi taş gibi çalışıyo ve sapa sağlam hiç bir oynaklık yok nasıl iştir bu ya?
işlemcinin fanını söküp güzelce bir temizle, hatta suda yıkayıp kurut(tabi bunu soğutucunun üstünde ki fanı sökebilirsen yap sökemezsen sakın yıkama ), sonra kaliteli bir macun sürüp işlemcinin üstüne tekrar tak, sıcaklıklar baya düşer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iremmurat -- 23 Haziran 2008; 4:01:26 >
Arkadaşım klipsleri ok yönünde döndür ve yukarı doğru çek. Daha sonra işlemciyi sök ve üzerindeki macunu kolonyalı bir mendille temizle. Üzerine yeni macun sür tabaka şeklinde ve fan klipslerini ok yönünün tersine çevir. Fanı tekrar tak bu şekilde sıcaklıklar 15 derece civarı düşer...
Evet cozdum bende şimdi fanı temizledim fln biosdan fanları %100 yaptım evde macun olmadıgı için macunu değiştiremedim cıaklıklar 5-10 dustu bu şekilde ama cod4 açıkken 55-65 arası coreler cpu da 46 fln oluyo, boşta halide 5-10 derece dusuyo nasıl durum bide macun nerden bulabilirim kaliteli?
3 tane super pi 32M - kaspersky full koruma- firefox - cod4 - speefan açıkken, cpu %95+ kullanılırken, ram 2 gb da 1.9 kullanılırken coreler: 62 ile 67 arası durumda cpu ısı: 47 de system: 7 de aux: -8 de
Dostum hardware monitor ile ölç bide sıcaklıkları. Macun olarqak Arctic Silver 5 öneriyorum. Netten arattır bulursun evine yakın biyerde.. Çekrdekler 60 olupta CPU nasıl 40 oluyo onuda anlamadım ben...
Termal macunu işlemcinin üzerine mercimek kadar sür. Daha sonra bir kartvizitle veya ona benzer bir plastikle işlemcinin üzerine plaka şeklinde yay. İşlemcinin yüzeyi gözükmesin üzerini kapla macunla tabaka halinde. Sonra fanı yerleştir üzerine.