1 TBlık Harddiskin ilk açılıştaki o gıcık "cırrrr" sesi haricinde herhangi rahatsız edici bir sesine rastlamadım. Sadece bilgisayarı ilk açtığımda çıkıyor. Okuma veya yazma sırasında en ufak bir ses yok. Eski, kalın serilerden.
Windows Vista 64-bit kullandığım için HD Tach Programını çalıştıramadım. Bu yüzden Everest'in Harddisk Benchmark Bölümünden yararlandım. Harddisklerin 1.5Gb/s çalışmalarını sağlayan jumperlar çıkartılarak 3.0Gb/s durumuna getirilmişlerdir.
1. HDD: 1 X SEAGATE 1 TB ST31000320AS 7200 RPM 7200.11 32 MB Firmware: SD25 Product of Thailand
2. HDD: 2 X SEAGATE 250 GB ST3250410AS 7200 RPM 7200.10 16 MB (INTEL RAID 0) (Geri yazam önbelleklieri kapalı, bir türlü açamadım) Firmware: 3.AAC Product of China
Üstteki resimler 1 TB, alttakiler ise 2x250GB HDDlere aittir. Testleri fazla uzun sürmemeleri için 2 dakika ile sınırlandırdım. Zaten, 1 dakikadan sonra ortalamaları fazla değişmiyor. İşte sonuçlar:
Read Test Suite
Linear Read
Random Read
Buffered Read
Average Read Access
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alish -- 22 Haziran 2008; 23:47:57 >
Bir ses sorunu daha: bilgisayar kapanırken harddiskten "ÇAT" diye çok rahatsız edici bir ses çıkıyor. bu normal değildir heralde? Bir de uzun süre hdd ye erişmeyip sonra erişince uyku modundan uyanıp "vınnn" diye bir ses çıkıyor. (ses benzetmeleri için kusura bakmayın, başka türlü tarif edemezdim :)
Bir ses sorunu daha: bilgisayar kapanırken harddiskten "ÇAT" diye çok rahatsız edici bir ses çıkıyor. bu normal değildir heralde? Bir de uzun süre hdd ye erişmeyip sonra erişince uyku modundan uyanıp "vınnn" diye bir ses çıkıyor. (ses benzetmeleri için kusura bakmayın, başka türlü tarif edemezdim :)
o ses olayı vista ile ilgili birşey. default olarak 20 dakika kadar kullanmayınca hdd'yi, sleep e alıyor galiba. öyle birşey vardı. power/performance settings de detaylarda bir yerlerde kapatılabiliyor. cycle up/down sesi o vınn sesi fln.