Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
mkv Formatı Hakkında ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> mkv Formatı Hakkında ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Anadolu

22 Haziran 2008; 17:13:18 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu aralar divx player araştırıyorum ama alsam mı ertelesem mi diye kararsızım. şu mkv formatı nedir? ne işe yarar? ben bilgisayarda izledim bir fark yakalayamadım. mkv'yi de çalıştıran bir cihaz mı beklemeli yoksa gerek yok mu ne dersiniz arkadaşlar?

tàlhà

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Haziran 2008; 17:22:53 

Çıkacak mı ki öyle bir alet çıkacaksa ben bekliyim o zaman benim izliyeceklerimin %99'u mkv.

Ne olduğunu ve Cnbc-E,Mtv ve Nba-Tv'yi online izlemek istiyorsan tıkla.
Riazor

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

22 Haziran 2008; 19:20:40 

mkv çalıştıran cihazlar şu anda satışta yurtdışından siparişle getirtebilirsiniz forumda bu tür başıklarda mevcuttur.Ayrıca bir fark yakalayamadım demişsiniz orda neyi kastettiğinizi biraz daha açarmısınız aceba mesela dvd ile mkv arasında bir fark gibi mi ?

HiGHWAYMOUSE

22 Haziran 2008; 20:44:17 

Bir filmin uzantısının .mkv olması o görüntünün kaliteli olarak nitelendirmek için yeterli değildir. Örneğin: 50GB lık bir blu-ray film 1GB'a düşürüldüyse uzantısının .mkv olması çokta bir şey ifade etmeyecektir.

Hd-rip filmlerde .mkv formatının tercih edilmesinin sebebi divx'e göre aynı kalitede bir görüntünün %20 kadar daha az yer kaplamasıdır.

Ayrıca 15",17" gibi küçük monitörlerin kötü görüntüyü bir ölçüde tolere etmesinden dolayı aradaki farkları görmek büyük bir tv'de farkları hissetmeye göre daha zordur.

5gb ve yukarısı büyüklükte bir hd veya blu-ray rip bir film ile aynı filmin 700mb lık divx versiyonu arasındaki büyük fark, büyük ekran bir lcd veya plazma da asıl kendini belli etmektedir.

JakX

22 Haziran 2008; 21:16:20 

Kaliteli bir hd rip ile dvd arasındaki kalite farkı dağlar kadardır(boyutları aynı olmasına rağmen).

Ayrıca fark 17" bir monitörde bile gün kadar açıktır. Dev ekran panellerde ise zaten dvd seyretmek rahatsızlık verir, hd kayıt ararsınız.

Yalnız burda bahsettiğim kaliteli rip, yoksa 720p mkv de olsa gayet kalitesiz kayıtlarda mevcut belkide onlara denk geldiniz.

Bugün nasıl dvd/divx ikilisi varsa, yarında blue ray/hd mkv ikilisi olacak.

Anadolu

22 Haziran 2008; 21:41:19 

o zaman çok da önemli bir olay değil gibi sanki.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bir filmin uzantısının .mkv olması o görüntünün kaliteli olarak nitelendirmek için yeterli değildir. Örneğin: 50GB lık bir blu-ray film 1GB'a düşürüldüyse uzantısının .mkv olması çokta bir şey ifade etmeyecektir.

Hd-rip filmlerde .mkv formatının tercih edilmesinin sebebi divx'e göre aynı kalitede bir görüntünün %20 kadar daha az yer kaplamasıdır.

Ayrıca 15",17" gibi küçük monitörlerin kötü görüntüyü bir ölçüde tolere etmesinden dolayı aradaki farkları görmek büyük bir tv'de farkları hissetmeye göre daha zordur.

5gb ve yukarısı büyüklükte bir hd veya blu-ray rip bir film ile aynı filmin 700mb lık divx versiyonu arasındaki büyük fark, büyük ekran bir lcd veya plazma da asıl kendini belli etmektedir.

HiGHWAYMOUSE

22 Haziran 2008; 21:59:43 

Kaliteli riplenmiş dolayısıyla MB olarakta büyük 720p, 1080p .mkv filmler indirirsen farkı çok rahatlıkla görebilirsin. Hele bu kıyaslamayı büyük ekran lcd veya plazma tv lerde yaparsan fark çok daha belirgin olur.

Anadolu

22 Haziran 2008; 22:17:30 

o zaman beklemeli mi bi tane idareten almalı mı sizce? gerçi 50-60 bile hoş divxler var. sizin fikriniz nedir?

HiGHWAYMOUSE

22 Haziran 2008; 22:29:46 

quote:

Orjinalden alıntı: Anadolu

o zaman beklemeli mi bi tane idareten almalı mı sizce? gerçi 50-60 bile hoş divxler var. sizin fikriniz nedir?

Eğer .mkv oynatan cihaz alayım mı diye soruyorsan cevap verebilmek için bir kaç bilgiye daha ihtiyaç var.

Yani bu mkv filmleri lcd veya plazma da izleyeceksen fiyatları düşene kadar bence beklemeli. O zamana kadar pc ile tv arasında bağlantı yapılarak çok ta güzel izleyebilirsin. Fiyatları düşünce de kullanım pratikliği olması bakımından pc'ye göre, alınabilir tabi.

İkinci şık eğer lcd veya plazma gibi hd görüntüleyen bir tv'in yoksa hiç gerek yok. Pc monitöründe izlemeye devam...

Anadolu

22 Haziran 2008; 23:06:00 

player'ı zaten tvye bağlayacağım. flat ekran bir crt var bende.

HiGHWAYMOUSE

22 Haziran 2008; 23:11:29 

quote:

O zaman, bence gerek yok dostum. Normal bir divxplayer işini görür. Hdmi çıkışlı bir şey alırsan görüntü biraz daha iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_22935913/tm.htm bu linki incelersen, bahse konu divxplayer'ın pek çok memnun kullanıcısını görürsün.

İstersen biraz daha bekleyip diğer arkadaşların da görüşlerinden faydalan...

Anadolu

23 Haziran 2008; 22:10:57 

65 ytlye hdmi olmayanı var. onu düşünüyorum. zaten benim tvde hdmi giriş yok.

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

O zaman, bence gerek yok dostum. Normal bir divxplayer işini görür. Hdmi çıkışlı bir şey alırsan görüntü biraz daha iyi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_22935913/tm.htm bu linki incelersen, bahse konu divxplayer'ın pek çok memnun kullanıcısını görürsün.

İstersen biraz daha bekleyip diğer arkadaşların da görüşlerinden faydalan...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> mkv Formatı Hakkında ? Sayfa: [1]
Buraya git: