Arkadaşlar başlığa bakıp hemen bana forumu hiçmi araştırmadın vs. demeyin
araştırdım çünkü...
eeeee o zaman ne diye aynı konuyu açıyorsun diyenlere
anlatayım kısaca
arkadaşa yeni sistem kurduk (çarşamba elimizde) Q6600 gigabayt ep35 ds3 aidata ddr2 800mhz cl5 soğutuculu 4850 ekran kartı fsp bluestrom II 500 wt lianli fb 007 II (25 cm yandan fanlı olan)500 HDD FAN KONTROL, DWD ,KART OKUYUCU
forumdan anladığımız kadarıyla yüksek oyunlarda işlemci ekran kartına biraz darboğaz yapacak stok fanla voltaj vermeden 3ghz çıkarma esnasında anakart, rem yada psu bize sorun çıkartır mı
bilmiyorsan bilene yaptır demeyin bilen biri yok toplayan bilgisayarcı bile ilk defa fan kontrolcüsü görecek yani anlayacağınız iş başa düştü arkadaşın sistemde yeni olacağın biraz tedirginlik var üstümde maffetmiyeyim diyorum
kor olup alev alev yanacak degil makina.. oc olmazsa kapanir, acilmaz...
sokersin biosun pilini kesersin elektrigi bes dakika.. mis gibi olur
Hele hele alacağı anakartla böyle bir sorunda söz konusu değil. Zira o anakartta dual bios bulunmaktadır, eğer sistem gerekli özelliklerle açılamazsa hemen restart yapıp default hızlarla kendisini tekrar açar. Bu nedenle korkacak bişey yok. Ayrıca çok şanslısın zira bu başlık altında bulunan oc anlatımında tamda Q6600 işlemcisi kullanılarak nasıl oc yapılacağı anlatılmış hemde tamda sizin anakart ile (baya baya bir şanslısın yani). Oradaki ekran görüntülerini direk uygulasan zaten 3.0 ghz rahat bulursun. Bende sizinkinin nerdeyse aynı sistemi 3.0 ghz'ye çok rahat elde ettim ve stok fanla gayet rahat kullanıyorum.
İntel Q6600@3000MHZ Stok soğutma* Gigabyte EP35 DS3R* Sapphire HD3870* 2*1 GB A-DATA vitesta DDR2 800 mhz*WD 500 GB HDD* Samsung Sh S203D SATA DVD-RW* Glacialpower 550W PSU* Asus VW222S BK 22'' 2 ms* Cooler-Master Centurion 534+ Silver