AMD-ATi'nin önde gelen partnerlerinden biri olan PowerColor'ın Radeon HD 4870 modeli hazır. 55nm üretim teknolojisi ile hazırlanan RV770XT gpu'sunu temel alan grafik kartı 256-bit bellek veri yolunu kullanıyor ve 512MB GDDR5 bellek ile geliyor. Bilindiği üzere AMD-ATi'nin Radeon HD 4870 modeli endüstrinin GDDR5 bellek kullanan ilk grafik çözümü olma durumunda. 750MHz gpu ve 900MHz (GDDR5) bellek saat hızlarıyla gelen kart üzerinde 800x paralel işlem birimi yer alıyor. Yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilen kart ayrıca DirectX 10.1 ve PCIe 2.0 uyumluluğuna da sahip. Referans tasarımlı Radeon HD 4870 modelinden soğutucu üzerinde kullanılan çıkartmasıyla ayrılan PowerColor Radeon HD 4870, çoklu ekran kartı kurulumuna yönelik olarak Crossfire teknolojisine de destek veriyor. Kısa süre içerisinde kullanıma sunulması beklenen kartın fiyatı hakkındaysa henüz net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
peki diyelim ki kutunun içinden çıkıyor ve 4870 başarılı bir şekilde çalıştı.Bu kart crossfire x desktekli oldugundan 2600 xt ddr4 ekran kartımla crossfire olarak çalışabilecekmi? zira http://guru3d.com/article/amd-ati-radeon-hd-4850-review-force-3d--powercolor/3 bu adresteki elemanlar sli destekli anakartla 2 tane 4850 yi çalıştırmış ve müthiş bir güç artışı sağlamışlar .eğer 2600 ve 4870 cross olarak çalışırsa tek hedefim 4870 olcaktır.
ikisini crossfire yapmayı düşünüyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. çalışsa bile tek hd4870 ten yavaş çalışacaktır.
+1 ARkadaş lar bırakın şu slı cf meselesi ni performans sadece kağıtta artıyor pıratikte sonuç vahim yüksek fps gösteriyor aslında ama düşük(örn:fps 50 ama 10 fps gibi oynanabilirlik).Anhilator arkadaşımızın açtığı konuyu galiba okumamış arkadaş..SLI VE CF YE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMASRA -- 23 Haziran 2008; 1:04:33 >
+1 ARkadaş lar bırakın şu slı cf meselesi ni performans sadece kağıtta artıyor pıratikte sonuç vahim yüksek fps gösteriyor aslında ama düşük(örn:fps 50 ama 10 fps gibi oynanabilirlik).Anhilator arkadaşımızın açtığı konuyu galiba okumamış arkadaş..SLI VE CF YE
benim demek istediğim 38xx serisi ile 48xx serisinin crossfire yapılamayacağı yapılsa bile düzgün başarım alınamayacağı.
Annihilator'un bahsettiği micro shuttering apayrı bir kavram ve crossfire'da durum SLI'da olduğu kadar vahim değil. SLI'da bile 50 fps'ye 10 fps oynanabilirlik benzetmesi aşırı kaçmış. Ayrıca yabancı forumlarda microshuttering'in g92 gpu'larda sık görüldüğünün altını çizmişler. Annihilator g92 kullandığından durumdan bu kadar rahatsız olmuş. Ben 6 aydır crossfire kullanıyorum. Rahatsız olunacak microshuttering'e rastlamadım.