4 ay kadar önce aşşağıdaki bilgisayarı topladık. performance olarak harikalar yaratıyor herşehi full detailde çalıştırıyor, 4-5 profesyonel programı aynı anda çalıştırırken banamısın demiyor (Matlab, Catia, Soldiwor, Adams...). Odtü hubundan 55MB/Sn ile veri indiriyor lakin arada bir mavi ekran hatası veriyor :(
Neyse yeterince övdüm sanırım bende bir çok kişi gibi mavi ekran sorunu ile karşı karşıyayım. Öncelikle ekran kartının son updateini yaptım onu söyleyim. Bilgisatarım ise
Hatanın habgi donanım parçasından kaynaklandığını söylemeniz bile yeterli. anında çöpe atabilirim onu:D Lütfen yardım edin... :)
bnce ya format atın yada repair yapın windows cdsi ile
Büyük ihtimalle sorunun kaynağı, windows'un harddiskinizde ram olarak kullandığı dosyanın (paging file) tam olarak okunamaması... Soruna neden olabilecek bir sürü şey olabilir: Harddiskinizde bozuk sektörler; Harddisk SATA kablosunun kötü olması ya da anakart veya harddiske kötü bir şekilde takılmış olması; Harddisk controller'ında, (anakartta) bir sorun olması. Bazı yazılımların, olmayan page file bölgelerine ulaşmaya çalışmaları. Bazı donanım sürücülerinizde sorun olması... Bu sorun, tekrar (repair) windows yüklemenizle çözülmeyecek büyük ihtimalle. İşletim sisteminin bulunduğu bölümü low level formatlayıp tekrar kurabilirseniz, sorun çözülür büyük ihtimalle... Low Format nedir ve Nasil atilir? Konu ile ilgili yazı burada.
Benim önerim, ilkönce HDD üreticisi olan Seagate'nin Tools yazılımı ile Hdd'yi detaylı analiz etmeniz. Bunu yapmadan önce başka bir sata kablosu ( kaliteli) kullanmanızdır. Birden fazla sata girişi varsa yer değiştirmek denenebilir.
Sanal bellek ayarını windows un kurulu olduğu sürücüye değil diğer sürücüye vermeniz.
Seagate tools programı ile yapılan analiz sonucunda HDD durumu belli olur. Bad sektör çıkarsa, garantiye verin, uğraşmayın.
0x00007A kernel hatası çok can sıkıcıdır. Çözmek zaman alır. Bazen kıvrılmış bir floopy kablosu bile bunu yapabilir.
Not: Elbette uzay montaj yapmak, ram'ları tek tek denemek te gerekli.