Arkadaşlar bende 5-6 senelik analok kasetli olan bi Sony Kamera var. Bi süre kullanıyorduk. Bi gün çantasından çıkardığımızda hiç bi tuşunun basmadığını fark ettik. Belki nem, vs. diye düşündük. Kışın kalirifer peteğinin üstüne bıraktım. Fakat halada çalışmıyor tuşları. Sizce neden olabilir.
Üstelik hiç bir tuşu çalışmıyor. Yani zoom, LCD Birght, Ses, Data, Time, Menü, Title, vs... ne kadar tuş varsa hiç biri çalışmıyor. Ama kumandadan çalışıyor... Yani uzaktan kumandasından zoom vs. özelliklerini kullanabiliyor.
Neden böyle bi sorun kaynaklanmış olabilir??? Çözümü nedir? Bilgisi olan var mı?
Servisine yani tamire götürsem, eski ürün deymiycek masrafa.
Yakında dijital fotoraf makinesi alıcam. Daha iyi video çekiyor dijital fotoraf makineleri...
Düğmelerin bastığı yüzey oksitlenmiş olabilir, gördüğüm kadarıyla tuşlar kömürlü kömürlerini silmen gerekebilir veya sarsırdıysa içerde kayma olmuş olabilir ama bunlar sadece tahmin:D
Düğmelerin bastığı yüzey oksitlenmiş olabilir, gördüğüm kadarıyla tuşlar kömürlü kömürlerini silmen gerekebilir veya sarsırdıysa içerde kayma olmuş olabilir ama bunlar sadece tahmin:D
Hiç zannetmiyorum. Çünkü etrafında ne kadar tuş varsa hiç biri basmıyor. Kayma olma ihtimali %0 olmalı. Çünkü tuşların bulunduğu board'lar vide ile sabitli olmalı. Mesela LCD açıldığı zaman resimde görülen DATA, TIME, MENU, vs. tuşların dışında, ZOOM tuşu daha başka bi yer, veya LENS'in olduğu tarafta otomatik, manuel odaklama tuşları var yada kaset takılan kısmında kasedi ileri, geri sarma, oynatma vs. tuşları var. Hiç biri çalışmıyor. Sadece uzaktan kumandası ile kullanbiliyoruz.
belki bütün tuşları anakarta bağlayan bir jak vardır ve jak yerinden oynamış olabilir. Senin yerinde olsam açar içini kurcalar içerde neler olduğunu görürdüm dıştan bakıp tahmin etmek zor. Çok basit şekilde çözülebilecek sorunlarda olabiliyor.
Bu arada sana ben içini açmanı tavsiye ediyorum illede aç demiyorum o açıdan hiçbir sorumluluk kabul etmem.
belki bütün tuşları anakarta bağlayan bir jak vardır ve jak yerinden oynamış olabilir. Senin yerinde olsam açar içini kurcalar içerde neler olduğunu görürdüm dıştan bakıp tahmin etmek zor. Çok basit şekilde çözülebilecek sorunlarda olabiliyor.
Bu arada sana ben içini açmanı tavsiye ediyorum illede aç demiyorum o açıdan hiçbir sorumluluk kabul etmem.
Akşama doğru bi deneyim içini açmayı, açabilir miyim bilmiyorum ama deniycem.
Walla içini söktüm ama kaset takılan yerini söktüm. Üstündeki tuş takımını da sökebilseydim sorun çözülücekti sanırım. Çünkü zoom tuşuna bstın mı takılı kalıyo ZOOM tuşu. Sanırım ZOOM tuşunun olduğu yerde oksitlenme benzeri bişey var. Kısa devre gibi bi durum sanırım diğer tuşlarıda etkisiz yapıyo....
bu tuş takımı kömür iletkenlimi yoksa metal plakalımı onu söyleyebilirmisiniz
eger kömürlü ise kömürler nemlendigi zaman kolay kolay nem buharlaşmıyor eger metal plakalı ise yani tuşa bastıgında çıt sesi geliyorsa kanımca plakalar kaymış olabilir
ama bu ikinci ihtimalin olabilmesi için makinenin çok hız bir şekilde yere düşmesi lazım
valla ben böle bir fikir getirdim sana kolay gelsin kardeş
ama bu ikinci ihtimalin olabilmesi için makinenin çok hız bir şekilde yere düşmesi lazım
valla ben böle bir fikir getirdim sana kolay gelsin kardeş
Merhaba,
Walla kışın kombinin radyatörünün üzerine koymuştum sabah aldım. Rahat rahat kurumuş olması gerekirdi. Ama demek ki nem değildir diye düşündüm.
Ayrıca bu hafta Kodak V1253 aldım. Dijital fotoraf makinelerinin video kaydı daha iyi, stereo ses kaydı yapıyor video çekerken vs...