yukarıdaki iki anakart konusunda kararsız kaldım ve topic açmaya karar verdim, öncelikli olarak anakart almaya karar vermem eni aldığım hdmi çıkışlı tv mi bağlamak idi, bu noktada bu iki anakarta yöneldim;
sapphire bu işi pci-e çıkışındaki aparat ile biostar ise direk arka panelden yapıyor, diğer yandan asus ve gigabyte in aynı platformdaki anakartlarını da düşünüyorum ama asus demode, gigabyte ise hem dvi hem de hdmi i aynı anda kullanmaya müsait olmadığı için puan kaybediyor, zira hdmi ile lcd tv ye, dvi dan da monitöre bağlanacağım, monitörüm 22" olunca vga bağlantı cidden rezalet oluyor dvi varken, göz dvi a alışınca fark bariz ve de rahatsız edici oluyor
sapphire de ise özellikle spdif aparat vs gibi konular nedeni ile daha avantajlı gibi, gerçi gigabyte in optik ses çıkışlı anakartı da iyi ama insan karar veremiyor, biostar ise çok tutulmuş durumda gördüğüm kadarı ile,
bir de acaba bu 780g lere mi baksam diyorum ama onlarda da hdmi çıkış yok gibi, cidden kafam karıştı bir el atın arkadaşlar
incelemene baktım gayet güzel ama gördüğüm kadarı ile arka panelde d-sub ve de hdmi çıkış var, muhtemelen dvi çıkışı hdmi dan dönüştürerek alıyoruz ki, bu da hem lcd tv hem de dvi monitör bağlayacağım için benim için seçenek olamıyor
780 veya 690 larda, hem dvi hem de hdmi bağlantı olanağı olan, üstüne bir de optik ses çıkışı olan başka bir kart var mı?
benim gördüğüm 690 ve 780 cephesinde gigabyte in iki anakartı mevcut, ilki 100 diğeri 145 lira, aradaki tek fark ekran kartı ve de e-sata, 45 lira farka değer mi?
sanırım gigabyte a doğru kayıyorum
hocam açıkcası istediğiniz soketleri bir arada bulmak cidden zor oluyor ama bulduysanız ne ala 780g almanız daha mantıklı bana sorarsanız çünkü çok daha kaliteli bir ekran kartına sahip 45ytl farkı hayli hakediyor
diğer yandan da senin dediğin gibi 3200ler bir 7600gt(mevcut kartım) kadar performans verirler mi çok anlamadığım için soruyorum? yani uzun süredir piyasaya bakmayan birisi olarak 1250 ler eski kartlarta neye, 3200 ler neye denk geliyor bilmediğim için 45ytl farkı anlamsız buluyorum, bu noktada yardımcı olursan memnun olucam,
eski sistemi kardeşime devrederken htpc tarzı toplayacağım pc çok da paspal olmasın istiyorum ama 150liraya optik ses ve hdmi çıkışlı anakartları görünce, bir zamanlar msi k8n-sli platinium a verdiğim parayla ne kadar yazık ettiğimi anlıyorum ve kafamı duvarlara vuruyorum
hocam açıkcası istediğiniz soketleri bir arada bulmak cidden zor oluyor ama bulduysanız ne ala 780g almanız daha mantıklı bana sorarsanız çünkü çok daha kaliteli bir ekran kartına sahip 45ytl farkı hayli hakediyor