Şimdi Ara

Özel Üniversite mi Devlet Üniversitesi mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
4
Favori
146.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogameci

    şunu unutmayın özellerede hocalar boğaziçi veya itü den geliyor yani orada okuyan öğrenci ile aynı hocadan ders alıyorsun


    Özel Üniversitelerin çoğunluğu şuan ders hocalarını yurtdışında ki üniversitelerden çekmekte.Işık Üniversitesi bile,hocalarını artık yurtdışında ki üniversitelerden çeliyor ki bu hocalarla Türkçe konuşmak imkansız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sum 41

    Ozel, devlet vs vs farketmez...

    Okul degil, bolum sec...Sana soyleyecegim budur...




    aynen o kadar.
  • peki özel ünüversitelerin parası genelde ne kadardır ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Pazartesi açılsın okullar yazıcam cevabı.

    Başladım, vakıf üniversitesinde tıp fakültesinde okuyorum. Ortam fena değil. Devlette 200-300 kişilik dersliklerde ders işlenirken biz 40 kişiyiz. İngilizce eğitimimize ingiliz bir karı-koca giriyor. Hocalarla istediğin gibi iletişim kurabiliyorsun. Herkes öyle süper zengin değil, ortam halli vatandaşların çocukları çoğu. Beni en çok şaşırtan da doğudan bir çok arkadaşın gelmiş olmasıydı. Tabi arada dengesizler yok diyemem, onları ayıklamak lazım. Bizim üniversitesinin en kötü yanı ise kampüsü yok, ufacık bir bina ama tıp fakültesine yetiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TÜRK-İŞKENCE

    peki özel ünüversitelerin parası genelde ne kadardır ???

    yıllık 18.000 - 20.000 TL civarı

    min 100.000 tl olmadan vakif a gitmeyeceksin.
  • paran varsa özel üniversitenin + sı çoktur, yoksa devlet üniversitesinin + sı çoktur
  • @darkchild cidden yorumlara bakıyorum objektif ve net şeyler söylüyorsun tebrikler sende özelde okuyan birisin ama halktan sayılırsın şaka bi yana cidden tarafsız yorumların var çankayada okuyon diye direk üniv süperdir demiyorsun kötülüyorsunza bunu bizim ülkemizde pek görmem bu yorumları ondan dikkatimi çekti
  • Özel üniversitelerin çoğu yeterli değil, iyi olanlar çok iyi ama.

    Bilkent,Koç,Sabancı,Bilgi gibi bir özel her devlet üniversitesiyle yarışır

    Ama çankaya,atılım,istanbul şehir, girne amerikan gibi üniversiteler vasat ve vasat altıdır.

    Eğer iyi bir özele gidemiceksen, paran cebinde kalsın devlete git.
  • Benim bu yıl puanım Ege Psikoloji , İstanbul Üni Psikoloji ve İzmir Ekonomi Psikoloji Tam bursluya da yetiyordu ben İzmir Ekonomi Tam bursluyu öne yazdım ve o geldi. Neden dersen İstanbul Üni ve Ege Üni de Türkçe eğitim alırken İEÜ ingilizce + 2. yabancı dil zorunlu eğitim var. Devlet üniversitesinde hoca seni tanımazken özelde karşılıklı sohbet etme imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca onlar mezun olduğunda ingilizce konuşamazken ( ortalama bir öğrenci ) bizler ingilizce makale okumaya başlayacağız .
    He ama şöyle bir durum var gidip de İstanbuldaki zibil gibi açılan ünilere gidin demiyorum şöyle sıralama yapmak gerekirse

    İyi bir Özel ( Tobb , Koç , Sabancı , Bilkent , İEU , Özyeğin , Bilgi gibi ) >İyi devlet (Galatasaray , Boğaziçi , Ankara, İÜ, Ege Üni gibi ) > Ortalama Devlet ( Anadolu , Dokuz Eylül , Gazi gibi) > Ortalama Özel
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zallas003

    Benim bu yıl puanım Ege Psikoloji , İstanbul Üni Psikoloji ve İzmir Ekonomi Psikoloji Tam bursluya da yetiyordu ben İzmir Ekonomi Tam bursluyu öne yazdım ve o geldi. Neden dersen İstanbul Üni ve Ege Üni de Türkçe eğitim alırken İEÜ ingilizce + 2. yabancı dil zorunlu eğitim var. Devlet üniversitesinde hoca seni tanımazken özelde karşılıklı sohbet etme imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca onlar mezun olduğunda ingilizce konuşamazken ( ortalama bir öğrenci ) bizler ingilizce makale okumaya başlayacağız .
    He ama şöyle bir durum var gidip de İstanbuldaki zibil gibi açılan ünilere gidin demiyorum şöyle sıralama yapmak gerekirse

    İyi bir Özel ( Tobb , Koç , Sabancı , Bilkent , İEU , Özyeğin , Bilgi gibi ) >İyi devlet (Galatasaray , Boğaziçi , Ankara, İÜ, Ege Üni gibi ) > Ortalama Devlet ( Anadolu , Dokuz Eylül , Gazi gibi) > Ortalama Özel

    Tamam İzmir Ekonomidesin diye, onu boğaziçi ve ODTÜ nün önüne koymaya gerek yok. Orda Boğaziçine kafa tutabilcek tek üniversite Bilkent dir, bazı bölümlerdede Koç dur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caipirinha -- 22 Eylül 2011; 11:20:30 >




  • Anlamadınız zaten onun önüne koymam . Oradaki devletler arasında İst Üni ve Ege üni önüne koyarım . Sıralamayı tek tek yapmadığım için siz zaten o mantıktan çıkarırsınız
  • aynen ben sizlere katılıyorum devlet ünüv. hocalarla rahat konuşamazken özel ünüv. oldukça sorununu rahatça dile getiriyosun bence parası olan özele gitmeli ama istanbul şehir ünüv. özel mi yoksa devlet mi bilgisi olan var mı ???? ve ankarada özel ünüversite bildiginiz var mı ??? pdr yada sağlık sektörü ????
  • Hocam ben şu anda Ktü İnşaat Müh gidiyorum :) ve yorumlarımı belirtmek istedim ilk durumda bende çankaya burslu elektrik elektronikmi , ktü inşaatmı diye karar verememiştim.(ANKARALIYIM) Sonradan ben İnşaat Müh istediğim için ktüyü tercihlerde daha öne attım. Öncelikle ne istediğinizi bilin.

    Şimdi adam gidiyor Odtüde Çevre Müh okuyor? Akıl sır erdiremiyorum arkadaşım sen Anadolu da bir sürü iyi okulda istediğin bölümü kazanıyorusn niye illa Odtü diyorum?
    Tamamen ego bazlı bir olay adam iyi üniv kötü bölüm okuyor ve çoğu anadolu üniversitelerinde komik puanlı bölümlerle aynı mesleği yapacak. ama adamın yaşamak istediği tek şey ben odtülüyüm egosu başka bir şey değil.

    Bide anadolu üniversitelerinin birini bitirmiş herhangi bir arkadaş bitince hiç değilse kendi mesleğini yapıyor ben İnşaatçıyım Elektrikçiyim diyor. ama Odtülü? Hele ki bu arkadaş kendini geliştirmişse(Dil,Pc,Meslek)bu adamda gayet dolgun maaşlar alabiliyor.

    Özel üniversitenin güzel tarafları var evet rahat oluyorsun ailenin yanında oluyorsun vb. Kendi ayakların üzerinde durmayıp bazı zorlukları göremedikten sonra verdikleri diploma neye yarar ezberci bir eğitim ürünü oluyor insanlar sonra şikayetler başlıyor.

    Özel üniversiteye gitmeden önce iyi taşının düşünün çok zengin değilseniz her sene ailenize külfetsiniz.Sınıfta kalma korkusu , stres ve bir sürü kendini bilmez abuk sabuk adamların baba parasıyla okuyor hakaretleriyle bile karşı karşıya kalacaksınız :)




  • Arkadaşlar aileme bu durumdan bahsetmedim ama ya kazanamazsam diye korkuyorum...

    sizce vakıf mı, devlet üniversite mi?
  • Kardeşim eğer durumunuz müsaitse iyi bir vakıfa git bence. İmkanlar çok farklı, deneyimle söylüyorum.Tabiki bir Boğaziçi kalitesinde bana göre 3 tane vakıf var (Koç Sabancı Bilkent) ama ne bileyim düz bir devlete gitmektense Bilgi, Bahçeşehir daha mantıklı geliyor bana.
  • Her bölümü tek tek araştıracaksın.. İyi üniversitenin her bölümü iyi anlamına gelmiyor?
  • özelde öğrenci profili berbattır ne yalan söyleyeyim, okuyan biri olarak diyorum ki insanları ot olabiliyor, hiçbir şeye sesini çıkarmayan insanlar olabiliyor, aşırı kültürsüzlük olabiliyor. ama şu ana kadar asla para muhabbetinin yapıldığını görmedim. öyle insanlar kaldı mı ki zaten. profil dışında sen eğitim alacam diyorsan özel üniversiteler, yurtdışından veya itü gibi yerlerden getirilen hocalarıyla, laboratuvar imkanlarıyla, her türlü kaynak açısından kesinlikle ezicidir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.