ben bi komut dizini olusturdum simdi /start D:\..... yazdim iste fakat ben bunu calistirda command yazan pencerede yapabiliom ama not defterinde nasıl yapıp kaydedeblrm *.bat yaptm ama olmadi
quote:
Orjinalden alıntı: volkanakar
ben bi komut dizini olusturdum simdi /start D:\..... yazdim iste fakat ben bunu calistirda command yazan pencerede yapabiliom ama not defterinde nasıl yapıp kaydedeblrm *.bat yaptm ama olmadi
Başlat --> Çalıştıra Notepad.exe yazıp not defterini aç.
Açtıktan sonra bu codeleri not defterine yaz. Sonra farklı kaydet de ve ordaki kutucuğa sonu .bat olacak şekilde bir isim yazıp kayıt et. Misal olarak deneme.bat
Eğer yine olmadıysa klasör seçeneklerindeden dosya uzantılarını gösteri ayarlayıp kayıt ettiğin dosyanın uzantısını .bat veya .cmd olacak şekilde değiştirirsende sorun çıkmaz....
Klasör seçeneklerinde resimdeki işaretli olan kutudaki işareti temizleyip tamama bas. Yani "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini temizleyeceksin..
onlar zten o ayarda yani normalde de oyle kullaniorum da ben bu komutu calistiriom ztn ama uzantiyi uzun yapinca olmadi windows icinde system 32 icinde klasor onn icinde klasor open falan olmamisti ama sadece D:\ olunca fln oluo
quote:
Orjinalden alıntı: volkanakar
onlar zten o ayarda yani normalde de oyle kullaniorum da ben bu komutu calistiriom ztn ama uzantiyi uzun yapinca olmadi windows icinde system 32 icinde klasor onn icinde klasor open falan olmamisti ama sadece D:\ olunca fln oluo
Arkadaşım niye doğru bir şekilde anlatmıyonda boşu boşuna yazdırıyorsun?
Ben Msdos kullanmıyorum ama yinede biraz bilgim var. Msdos ta uzun dizin ve dosya isimleri kullanılınca sorunlar çıkar. Bu dizin veya dosya isimlerini küçülterek sorunun üstesinden gelinebilir.
Yada şöyle bir şeyde yapabilirsin: Örnek olarak mesela ben D:\Profil\blue\Application Data\Microsoft\Installer\{3A609C6D-9BB0-47BB-B0C4-B222F8EA98B6} dizininde bulunan blue.exe dosyasını çalıştırmak istiyorum. Aşağıdaki gibi denersen büyük ihtimal çalışmayacaktır.