Intell P4 3000MHz Presscot socket 478 işlemcim var.Anakartım P4P800S-X. Everest programı bilgisayar boşta iken CPU sıcaklığı 60 derece, Fanlar ise 3.6 olarak gösteriyor. Oyunlara girdiğimde de bu değer 63 e kadar çıkıyor. İşlemci fanı çok hızlı döndüğünden sesi baya fazla. İşlemcinin diğerlerine göre sıcaklığı normal olduğunu biliyorum. Fakat fanların sesli çalışmasını istemiyorum. Bu işlemciye uygun sessiz fan önerebilir misiniz? Bir de bu fanlarla sıcaklık değerlerinde kayda değer bir düşüş olur mu? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
hocam boşuna para verme derim stok fanla devam et derim ama biraz temizle stok fanını olmadı macunu yenile bende de p4 478pin 3.2ghz var aynı sorun bende de stok fan yerine zalman fan aldım ama hiç bi farkını göremedim soğutma konusunda da ikiside aynı 58 den sonra işlmci fanı hızlı dönmeye başlıyor bendede 3.0 ve üzeri ht işlmciler daha fazla ısınıyor bunların doğasında var yani anlayacağın bendekide sıcaklık değerleri boşta 46 kadar düşüyor en sonda 64 derce gördüm bu everst programlada aynı biostan baktığım değerlerlede aynı yani
Prescott işlemciyi soğutmak maalesef biraz zor.Stock fan ile 60C yine iyi bile diyebilirim. Bence sorun yaşamazsınız,ama ille de düşürecem diyosanız komple bakır ve yüksek soğutma performansına sahip fan bulunduran bi soğutucu alın ki,fark hissedebilesiniz.
Arkadaşım bende de aynı işlemci var. boşta 40-41 derece sıcaklık vardı. bende kendi çabamla su sogutmaya geçtim. şuan bu mesajı yazarken sıcaklık 23 derece. sanada tavsiye ederim. en iyisi su sogutma. sessiz ve performanslı. önümüzdeki günlerde vga için blok alıcam. vga sıcaklığı 50 de kalıyor. onuda düşülürsem hiç sorunum kalmayacak.
aynı işlemci bende de var ya işlemci değişecek yanında anakart yada işlemci soğutucu sesten ksayı pencerede aşağı atasım var ayrıca araştırdığımda genel olarak kullandığım tür işlemcilerin huyu bu çok sıcak kanlı neredeyse 75 ten aşağı inmeyecek fan devri zaten 3800 den aşağı görmedim