Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
PENTAX K10D KİT almaya karar verdim.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> PENTAX K10D KİT almaya karar verdim. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
harun9992001

21 Haziran 2008; 15:32:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yaklaşık 800$ civarında abd den makine almayı düşünüyorum.

İncelemelerim sonunda K10D almaya karar verdim.(Eğer fiyat farkı yoksa K200D de olabilir.)

Eğer makineyi 600$ civarında alabilirsem geriye kalan parayla da (eğer kalırsa)

1-Scandisk 4 GB SD kart (Extreme III)

2-Sigma APO 70-300 Macro lens almayı düşünüyorum.

Ultraviyole filtreyi ve çantayı burdan almayı düşünüyorum.

Sizin önereceğiniz başka aksesuar varmıdır. K10 alırsam voltajı 200 volt ile uygun hale getiren dönüştürücüler varmış nerden bulabilirim fiyatları ne kadardır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harun9992001 -- 22 Haziran 2008; 18:54:33 >

yildiz

21 Haziran 2008; 17:19:37 

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var olaya marka olarak değil kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılaması öncelikli bakman en mantıklısı olur.
Senin için öncelikli kriter ne ise ona göre sıralama yapman lazım. Daha önce SLR kullanmadıysan Pentax K10D yada Nikon D200 gibi
orta segment cihazlar sana ağır gelebilir. Ben yaklaşık 15 yıldır analog sistemlerden geçiş yaparak çeşitli model ve markalarda SLR kullandım.
Bu işe giriş seviyesinden başlamak 1-2 yıl piştikten sora orta segmente geçmenin daha mantıklı olacağını düşünüyorum o nedenle girişlerden başlayalım.

400D kendini kanıtlamış ve geniş lens yelpazesine sahip bir model.
Gövde itibariyle eline almadan menülerini kullanmadan karar vermek zor aslında.

D40X ise Nikonun giriş seviyesini belirleyen kaliteli bir ürün, gövdesi ve lensleride kaliteli menüsüde kendine özgü bir cihaz.

K200D ise Hepsinden daha yeni ve daha ileri bir teknoloji ürünü, içinde K10D sensörü ve işlemcisi barındırıyor.
K20D ile CMOS sensöre geçişle birlikte kendini kanıtlayan K10D bu giriş seviyesi gövde içine hapsedildi.
iso performansından görüntü kalitesine kadar takdiri hakeden bir cihaz. Optik olarak mükemmel bir kalite vardır.
Her nekadar diğerleri kadar yaygın olmasada günümüzde yaygın olarak bulunabilen tüm Pentax uyumlu lensleri
kullanabiliyorsun ben Her 3 markada istenildiği takdirde hiçbir sıkıntı yaşamadan lensleri tedarik etmiştim..
Halende istediğim lensi bulabiliyorum.

Şuan için Canon - Nikon ve Pentax ın kit lensleri maksimum kaliteye ulaşmış durumda. Giriş seviyesinde doğru kullandığın sürece hiçbirinden pişmanlık yaşamazsın. Önemli olan test sitelerinin genel kriterleri değil son kullanıcının kendi kullanmasıdır. Belki aklında olmayan bir modelin menüsü dış yapısı daha çok hoşuna gidecek ve ondan başlamak isteyeceksin. Rekabet üst sınırlarda ve artık kötü makine yok.. Şimdiden hayırlı olması dileğiyle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Haziran 2008; 17:21:55 >

harun9992001

21 Haziran 2008; 18:25:17 

yildiz bu kadar uğraşıp cevapladığın için teşekkür ederim.

İlk slr makinem olacak bu doğru fakat yaklaşık 1.5 yıldır slr like bir makine kullanıyorum ve kullanacağım bir slr makinede de zorlanmayacağımı düşünüyorum.
(bu forum da d40 kullanıpta objektifin üstündeki 18 mm ne diye soranlar var:)

Şöyle düşünelim önümüzde bir d80 var bir de d200 var ve ikisinin de fiyatı aynı.Bu durumda d200 almak daha mantıklı olur.

Aynı şekilde K10 ve K200 için düşünürsek eğer k200'ün ekran boyutu dışında getirdiği bir yenilik yoksa ve kit lenslerde aynı ise ben K10 almak isterim.

kit lensler aynı mı?
Bir de K10 da livewiev yok sanırım acaba k200 de var mı??

yildiz

21 Haziran 2008; 18:58:20 

K200D üzerinde yeni kit lens ile geliyor. K10D ile farklı segment ürünler ancak içerik olarak birbirine çok yakınlar.
Kararı iki makineyide birebir inceleyerek ve aynı ortam şartlarında çekim yaparak verebilirsin. Ben K200D yi birebir
kullanmadım ama bahsi geçen diğer makineleri uzun süreler test ederek kullandım. K10D muazzam bir cihaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Haziran 2008; 19:03:24 >

bipekkan

21 Haziran 2008; 18:59:30 

Kit lensin sizin için önemli olduğunu düşünüyorsanız ki ben de aynı kanıdayım, o zaman 3-5 gün önce yeni açılan aşağıdaki topiğe lütfen bir göz atın. Özellikle tarafsız Multi Tasking test fotograflarına....
http://forum.donanimhaber.com/m_24083032/tm.htm

yildiz

21 Haziran 2008; 19:08:00 

bipekkan Araştırmalarınız ve iso konusunda hassasiyetiniz kayda değer.
Siz yeni çıkan Pentax 18-55mm AL II ile aynı ortamda yeni çıkan Canon 18-55 IS yi birebir test edin bence..
Ozaman eminim kararınız değişecektir. Eğerki K20D üzerinde kullanırsanız işte ozaman fikirleriniz çakışabilir

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Kit lensin sizin için önemli olduğunu düşünüyorsanız ki ben de aynı kanıdayım, o zaman 3-5 gün önce yeni açılan aşağıdaki topiğe lütfen bir göz atın. Özellikle tarafsız Multi Tasking test fotograflarına....

harun9992001

21 Haziran 2008; 19:31:29 

yildiz test etme şansım yok.

Yani k200'ün üstündeki kit lens K10 dakinden daha iyidir diyebilirmiyiz.Eğer öyleyse ben K200 ü tercih edeyim?

Sayın Bipekkan sizin incelemelerinize göz attım.Benim 400D yi tercih etmememin sebebi lensle ilgili olumsuz fikirlerin yanısıra mekinenin malzeme kalitesi oldu.Kit lensin manuel focus halkası falan çok özentisiz gibi.

Birde bu abd deki sitelerdeki fiyatlar ne kadar farklı K200 550 $ dan başlıyor 800$ a kadar çıkıyor.Hangisine inanacağız.Gerçekçi fiyatları nerde bulabiliriz acaba?

Ekteki dosya (1)

bipekkan

21 Haziran 2008; 20:03:52 

@yildiz,
Kulvarları farklı makineleri aynı tartıya koyup tartmak bence çok yanlış. Sadece body' si yurt dışı 1250$ civarındaki Pentax'ı, Canon'un 450 D si ile karşılaştırmak ne derece doğru olacaktır ?
Ancak K20D 'in Imaging Source' da hangi kit lensle test fotografını çektiği hk. bir bilgi bulamadım ama mevcut haliyle ya da bu kit lensle 450D' in önüne geçemediği de aşikar özellikle 4 köşeye doğru hafif netliğin kaybolmasına dikkat. Pentax'ın gövde yapısı ve özellilleri perfect ama o gövdeyi de KONUŞTURACAK objektif....
Sonuçta üzerinde tartıştığımız makineler D40-D40X-D60-400D-450D hatta K100-K200 gibi giriş seviyesi dSLR makine ve üzerinde birlikte gelen kit Objektifler......

http://www.imaging-resource.com/PRODS/K20D/FULLRES/K20DhMULTI4672F.HTM
http://www.imaging-resource.com/PRODS/XSI/FULLRES/XSIhMULTI4272F.HTM

Bu linklerde K10D ve K100 nin yine aynı kaynağın test fotografları tabi yine üzerlerinde gelen kit objektifleri ile çekilmiş. PC' ye indirir incelersek, exif bilgilerine bakıldığında oynanmamış ham fotograflar olduğu görürürüz.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/K100DS/FULLRES/K100DShMULTI3008F.HTM
http://www.imaging-resource.com/PRODS/K10D/FULLRES/K10DhMULTI3872F.HTM

Yine de gövde kaliteleri şöyledir ya da böyledir deme haddine sahip değilim.. Kimisi plastik(ABS) kimi çelik veya karma dır. Sonuçta önemli olan ve o gövdeye değerini verdirecek olan , kullanılan objektiftir. Kaldı ki bu gövdeleri, ne yağmur ,ne havuz, ne de üstünden Hummer geçirip dayanıklılık testi yapmayacağız. Burada benim bakış açım, genelde kit objektifler için DANDİK tabiri kullanıyor Usta' larımız, O halde bu dandik objektiflerle, hangi gövde ne kadar verim veriyor ben ona bakıp değerlendiriyorum.
Bunun hassas değerlendirmesi ise Uluslar arası kabul edilmiş test fotograflarından ve müdahale görmemiş ham fotograflardan geçer. Kişilerin çektikleri değişik fotograflar sadece belki bir fikir verir ama aranılan ve beklenen temel fonksiyonlara karine olamayacağını bizzat deneyerek çok gördüm.....
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.....

quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

bipekkan Araştırmalarınız ve iso konusunda hassasiyetiniz kayda değer.
Siz yeni çıkan Pentax 18-55mm AL II ile aynı ortamda yeni çıkan Canon 18-55 IS yi birebir test edin bence..
Ozaman eminim kararınız değişecektir. Eğerki K20D üzerinde kullanırsanız işte ozaman fikirleriniz çakışabilir

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 21 Haziran 2008; 20:25:30 >

10_ur

21 Haziran 2008; 20:27:25 

@harun
üzerindeki kit lens iyi hoş ama belli bir süreden sonra (maks 3-4 ay) muhakkak bir 50-200 ya da 70-300 almak gerekecek(bence).
ya da sadece makro için bir 50mm açık diyaframlı bir obj lazım.
işte pentaxın en büyük avantajı burada başlıyor. yeni nesil 50mm ye 500 lira vereceğine filmli K mayonete 50 mm ye 50-100 lira vereceksin ve bu işten en ucuz şekilde çıkacaksın. pentax K serisinin çok geniş bir obj yelpazesi var...
ya da yeni alacaksan alırsın pentax uyumlu sigmalardan vb... yani objektifi kafana takmana gerek yok ;)

PENTAX-K10D
PoWeRsHoT A540
bipekkan

21 Haziran 2008; 20:35:08 

@harun9992001,
Ben incelemeniz için bu linki verirken fotografını veriğiniz objektifin IS 'li yani 450D' nin kit objektifini kast ederek vermiştim. EF-S 18-55 mm IS Bu objektif şu ana kadar araştırdığım DANDİK kit objektifler içinde GÖVDE/OBJEKTİF UYUMU' nu en iyi sağlayan bir takım. (Bu tabirime iyi dikkat edin) Zaten bunu "Imaging Resource" sitesindeki konuya ilişkin 100' lerce test fotografları da açık seçik ortaya koyuyor.
quote:

Orjinalden alıntı: harun9992001

............

Sayın Bipekkan sizin incelemelerinize göz attım.Benim 400D yi tercih etmememin sebebi lensle ilgili olumsuz fikirlerin yanısıra mekinenin malzeme kalitesi oldu.Kit lensin manuel focus halkası falan çok özentisiz gibi.

Birde bu abd deki sitelerdeki fiyatlar ne kadar farklı K200 550 $ dan başlıyor 800$ a kadar çıkıyor.Hangisine inanacağız.Gerçekçi fiyatları nerde bulabiliriz acaba?

harun9992001

21 Haziran 2008; 20:42:10 

quote:

Orjinalden alıntı: 10_ur

@harun
üzerindeki kit lens iyi hoş ama belli bir süreden sonra (maks 3-4 ay) muhakkak bir 50-200 ya da 70-300 almak gerekecek(bence).
ya da sadece makro için bir 50mm açık diyaframlı bir obj lazım.
işte pentaxın en büyük avantajı burada başlıyor. yeni nesil 50mm ye 500 lira vereceğine filmli K mayonete 50 mm ye 50-100 lira vereceksin ve bu işten en ucuz şekilde çıkacaksın. pentax K serisinin çok geniş bir obj yelpazesi var...
ya da yeni alacaksan alırsın pentax uyumlu sigmalardan vb... yani objektifi kafana takmana gerek yok ;)

Ben zaten sigma 70-300 apo ile birlikte alayım diyorum.Lens çeşitliliği kafama takılmıyor.
K10 ile K200 arasında kaldım.Sen K10 kullanıcısı olarak ne dersin.Yıldıza kalırsa K200 diyor.İkisinin kitlensleri arasında pek fark var mıdır?

10_ur

21 Haziran 2008; 20:48:51 

K200 ün kitlensi tabi ki K10D den çok çok güzel. çekilen fotolarda keskinliği gerçekten çok hoşuma gitti. K10D nin kiti de diğer giriş seviye dslr lerden güzel ama K200 ün lensi yeni nesil pentax olduğu için fazlasıyla fark atar. pentax topicine girerek K20d nin asıl işler çıkarttığını görebilirisn(K200 ile aynı kit).
ama dersin ki 150 daha az vereyim K10 kitli alayım üzerine de bi 400 ekleyeyim sigma 70-300 APO alayım.. o zaman MÜKEMMEL bir