Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Ekstrem / Gaz Soğutma

ylpc -> Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (20 Haziran 2008; 22:40:15)

Resimler Bulanık Ama İdare Edin Artık Telle Çektim[:D]
Drayer Ve Kılcal
[image]http://img399.imageshack.us/img399/4264/grnt010ak0.jpg[/image]
Buda Kompresörümüz[sm=s15.gif]
[image]http://img82.imageshack.us/img82/5135/grnt011ep0.jpg[/image]
Condanserimiz
[image]http://img161.imageshack.us/img161/87/grnt012fr2.jpg[/image]
[image]http://img363.imageshack.us/img363/9379/grnt014fu4.jpg[/image]
yorularınızı bekliyorum arkadaşlar[:)]

burak9006 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (20 Haziran 2008; 23:03:58)

Hocam bende oc için bir bilgisayar toplayacağım ve gaz soğutma düşünüyorum ama maddi olarak ne kadar yükümlülük gerektiriyor bilmiyorum[sm=alala.gif]

Sizdeki bu sistmin maliyeti ne kadar acaba[sm=heyo.gif]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (20 Haziran 2008; 23:15:48)

resimde gördüğün parcalar 140 ytl daha bakır boru alınacak blok yaptırılacak kompresör 2.el 1/5gücünde 134gazlı
en az 300ytl gözden çıkarmalısın[:'(]

krm-iks -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 3:17:12)

cpu bloğuna termostat bağlamanı öneririm, nedeni ise +4 derecenin altı cpu lar için tehlikeli ve birde blokta su yoğuşma ihtimali var.

Benden sana tavsiye işlemciyi direk gaz ile soğutma yani işlemci soğutma blogun evaporatör olmasın.

Onun yerine işlemcideki ısıyı su ile al, ısınmış suyu bir sistem ile evaptan geçir soğusun sonra işlemciye gönder.

Böyle maliyet fazla olacaktır ama soğutma performansı yüksek olur.

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 12:24:00)

quote:

Orjinalden alıntı: krm-iks

cpu bloğuna termostat bağlamanı öneririm, nedeni ise +4 derecenin altı cpu lar için tehlikeli ve birde blokta su yoğuşma ihtimali var.

Benden sana tavsiye işlemciyi direk gaz ile soğutma yani işlemci soğutma blogun evaporatör olmasın.

Onun yerine işlemcideki ısıyı su ile al, ısınmış suyu bir sistem ile evaptan geçir soğusun sonra işlemciye gönder.

Böyle maliyet fazla olacaktır ama soğutma performansı yüksek olur.

zaten bloğa termostat bağlamayı düşünüyorum[:'(] ama blok evap olacak chiller sistemlerde ısı kaybı daha fazla olmuyormu?

krm-iks -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 13:20:24)

@ylpc

Isı kaybı olur ama çok fazla olmaz, borulara izolasyon çekersin. Zaten kompresör büyük soğutma kapasitesi yüksek, ilk düşündüğün gibi yaparsan işlemciyi anında soğutucaktır. Kompresör durduğu anda işlemci sıcaklığı saniyeler içerisinde yükselecek ve tekrar çalışmaya başlıyacaktır. Chiller sistem yaptığında biliyorsunki suyun ısı barındırma özelliği var ve bu sayede kompresör sıkı aralıklarla çalışmayacak

Ayrıca evap işlemci bloğu olduğunda boyutu küçük, sistemde soğutucu sıvı miktarı fazla buna bağlı olarak evap a gelen sıvı tam anlamıyla buharlaşmadan kompresöre gidecektir bu durum da kompresöre zarar verir

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 14:31:36)

hocam doğru diyosunuz ama ben dod yapmaya karar vermiştim bloğun soğukluğu en az 5 dk dayanır diye düşünüyorum 5dk de bi devreye girip çıkması benim için problem olmaz belki boruları uzun alıp sistemi balkona koyabilirim böylece evapa gelen sıvı tamamen buharlaşır[:'(] bloğuda uzun yaptıracam zaten iyi soğutsun diye[:'(] ilerde memnun kalmazsam chillere ceviririm sistemi[&:]

R`meRt -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 20:11:46)

Madem bloga basacaksın dırek gazı ne kadar gaz kullanacaksın hesabını yaptın mı?goz kararı yapacam dıyorsan yogusma olayını tam blokta gerceklesecek sekılde ayarlakı tam performans alasın.Ha eger gaz yogusmaya bloktan once borularda baslarsa terlemenın onune gecmen ıcın bayagı bır yalıtım yapman lazım olacak oda malı kulfet.Ayrıca sana tavsıyem asırı sogutma yapabılmen ıcın evap ıle kondenser arasına ısı esanjoru yap vede termostat yerıne tgv ve ogv kullan.nese kolay gelsın soracagın sey olursa msj atabılırsın yardım ederım[sm=biggrinking.gif]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 20:35:18)

hocam ne kadar gaz basılacak ben ayarlamıyacam soğutmacı ayarlıyacak[:'(]
pm atıyorum[:'(]

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 22:07:18)

şükür mert geldin[sm=pray.gif][sm=pray.gif][sm=pray.gif]

R`meRt -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 22:41:07)

Hocam ısı esanjoru yanı ısı degıstırıcı

[image]http://img292.imageshack.us/img292/3746/yenibitelemresmibi6.png[/image]

Aşırı soğutma, kompresördeki enerji tüketiminde hiçbir değişim olmaksızın soğutma kapasitesinde artış sağlamaktadır. Böylece aşırı soğutmanın uygulanması ile performans katsayısı artmaktadır.

Kısmen buhar içeren soğutucu akışkanın genleşme valfına girmesi, valftan geçen akışkanın debisini azaltır. Genleşme valfından geçen soğutucu akışkanın debisinin azalması evaparatörün iyi beslenmemesine neden olur. Bu da evaporatörden çıkan soğutucu akışkanın sıcaklığının istenilen sıcaklığın üstünde olması, kompresörün yüksek sıcaklıkta çalışması, yarı hermetik ve hermetik kompresörlerde kompresörün iyi soğutulmaması ve kompresöre yağ dönüşünün azalması gibi problemlere yol açacaktır. Aşırı soğutma meydana gelecek bu tip problemlerin bir çözümü olarak önerilmektedir.

Hava ile soğutulan kondenserlerde aşırı soğutma kondenserin alt kısmına eklenen devreler ile yapılmaktadır. Su ile soğutulan kondenserlerde ise kondenser içine soğutucu akışkan çıkmadan önce konulan ek borular vasıtasıyla sağlanır. Ayrıca sıvı hattı ile emme hattı arasına konulan ısı değiştirgeci yardımıyla kondenserden çıkan sıvının sıcaklığı emme hattından çıkan düşük sıcaklıktaki buhar vasıtasıyla düşürülmek suretiyle aşırı soğutma yapılabilir.

Bunu pratıkte yapmanın yolu ıse evaptan cıkan boru hattını kısılma vanasından cıkan hatta yanı kondensere gırmeden oncekı hatta bırbırıne sarmaktır.%10 ıle %25 kapasıte artısı saglanmaktadır boylece[sm=biggrinking.gif]

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (21 Haziran 2008; 23:47:37)

eline sağlık mert buralara bekliyoruz[:'(]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 1:26:09)

mert hocam eline sağlık[:'(] ısı eşanjoru kac para çok pahalı bişey değilse soğutmacıya bi soruyum[:'(]

krm-iks -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 1:48:52)

quote:

Orjinalden alıntı: ylpc

hocam doğru diyosunuz ama ben dod yapmaya karar vermiştim bloğun soğukluğu en az 5 dk dayanır diye düşünüyorum 5dk de bi devreye girip çıkması benim için problem olmaz belki boruları uzun alıp sistemi balkona koyabilirim böylece evapa gelen sıvı tamamen buharlaşır[:'(] bloğuda uzun yaptıracam zaten iyi soğutsun diye[:'(] ilerde memnun kalmazsam chillere ceviririm sistemi[&:]

boruları ne kadar uzun tutarsan tut buharlaşma evapta olur.

R`meRt -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 9:58:49)

quote:

mert hocam eline sağlık[:'(] ısı eşanjoru kac para çok pahalı bişey değilse soğutmacıya bi soruyum[:'(]

Bu esansor para ıle satılan bır sey degıl

Bunu pratıkte yapmanın yolu ıse evaptan cıkan boru hattını kısılma vanasından cıkan hatta yanı kondensere gırmeden oncekı hatta bırbırıne sarmaktır.%10 ıle %25 kapasıte artısı saglanmaktadır boylece

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 12:31:37)

yani denilen hatta boru sarıcan çewresine[:'(]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 13:33:49)

Nası sallamışsınız vallahi şaşırdım kaldım. Chiller ile phase change arasında ısı farkı (kaybı veya potansiyel ısı fark etmez) çok olmaz demişsiniz acaba bu nasıl oluyor biri açıklayabilirmi? Phase change ile -40 lar görülürken r134 gazı ile chiller ile anca -20 gorulur (sıvı donması pompa sorunları izolasyon vs nin daha zor oluşu gibi problemler yuzunden) Ayrıca sistemde pompanın yaydığı ısı ortamın sıcaklığının sıvıya etkisi ve hortumların uzun olmasıyla beraber gelen ısı kayıpları ile suyun blok tarafından emilimiyle oluşan ve blok a aktarılırkenki ısı kayıpları çok fazladır. Bu yuzden phase change kullanılır. Fakat buna karşın chillerın elektrik masrafı daha azdır. Su çok çabuk ısınmaz bununla birlikte termostat kullanılarak belirli ısı dereceleri arasında tutulabilir işlemci. Fakat phase change de termostat kullanılamaz. Eğer termostat kullanılırsa bir süre sonra kompresörde problem çıkar. Çünkü düşünülen gibi 5 dakikada bir değil her 10 saniyede bir çalışır kompresör. Isı değişimi chiller larda çok ani ve seri olduğundan termostat kullanılamaz. Ayrıca yine bir sallama da boruların(ki hangi boru oldugu bile belirtilmemiş) uzunluğu sistemin stabilitesini etkilemeyeceği olmuş. Acaba 10 cm lik emiş borusu ile 1 metrelik boru sizce aynı ısıları mı verir size? Biraz birşeyler soylerken duşunup soylersek memnun olurum. İşe yeni başlamış arkadaşları da yanlış şeylerle uğraştırmayalım bence. Kılcal olarak da iyi hesaplaman gerekir kullanacağın uzunluk maximum watt kapasiteni ve minimum ısını belirler. Bu yuzden iyi bir hesap ile kullanman gerekir.

@ylpc
Umarım istediğin sisteme ulaşırsın bir an once. Bir sorun olursa yardım edebilirim her konuda. Kolay gelsin...

R`meRt -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 14:10:46)

@aykun

Phase change de termostat yerıne tgv yada ogv kullanılırsa kompresorun bozulma ıhtımalı kalkar[sm=clever.gif]

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 14:29:39)

waterboxla dod aynı olmaz tabiki aykun kardeşimde yetişmiş ne mutlu
aykun sen yapsaydın keşke ylpc nin işini nede olsa her gün 1 kompressör topluyosun [:'(]

1 de içi lastik olan borudan gaz geçirmek ne kadar doğru n kadar yanlış[sm=s15.gif]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 14:51:45)

@mehmet

o içi lastik boru muabbeti nedir ben kaçırdım galiba[:)]
@mertyeldan

Hocam arkadaş termostat kullanıcam demiş o yuzden termostat'a göre yorumu yaptım ben sadece[:'(]

@mehmet

Msn e bekleniyosun 1 ay oldu bekle bekle goremedik seni hala beklemedeyim[:)]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 14:56:33)

içi lastik boru blok dönüşü için[:'(]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 14:57:31)

quote:

Umarım ciddi değilsindir[:)]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 14:59:34)

quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

quote:

Umarım ciddi değilsindir[:)]

kullananlar yokmu hocam[sm=alala.gif]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/401709/C22E85883B0045F784E3B6D9FE76EA52.jpg[/image]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 15:02:11)

Öyle desene be kardeşim plastik hortum diyosun adamın kafasını karıştırıyosun[8D]Aynen devam bende genelde o tip hortum kullanıyorum. O servis hortumu diye geçiyo genelde lastik hortum değil[:)]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 15:04:10)

Bu arada kaçlık dryer kullanmayı dusunuyosun birde kılcal olarak kaçlık kılcal kaç cm?

edit:O kompresöre o kondanser büyük değilmi biraz?[:)]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 18:13:57)

dryer 30gr kılcalı baya uzun verdi arkadaş kaçlık olduğu hakkında bilgim yok
kompresörü ilerde değiştirmeyi düşünüyorum sıfır 1/3lük r404 gazlı bi kompresör alacam aslında şimdi alacaktım çok pahalı ondan bu 2.el 1/5lik r134 kompresörü aldım problem çıkarırmı?

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 18:33:13)

kılcalın ayrı resmini çektim[:'(]

[image]http://resim.donanimhaber.com/upfiles/401709/9A551651702B4BFE8B24C45839936D7B.jpg[/image]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 21:04:10)

kılcalı almışsın da kaçlık aldığını öğrenirsen kaç metre kullanacağın hakkında yardımcı olabilirim. Kompresör için ise komple kılcalı dryer i ve bana kalırsa kondanseri bile değiştirmen gerekir. Ya şimdiden kompresör ü al yada ileride yeni bir sistem kur. İşlemcine göre yorum yapabilirim anca kompresörün yetip yetmeyeceğine. Eğer işlemcini soylersen buna göre karşılığındaki ürettiği ısıyı ve kompresörün bunu karşılayığ karşılamayacağını daha rahat soyleyebiliriz. Gerçi bence çokta sorun olmaz kompresör idare eder eğer kondanser ve kompresör iyi soğutulursa...

Ayrıca eşanjör cidden çok işe yarıyor. Özellikle piyasada makul boyutlarda fiyatları da uygun sayılabilecek lehimli/kaynaklı eşanjörlere bakabilirsin...

http://www.ekinendustriyel.com/Braze.html

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 21:29:51)

kılcalın kaçlık olduğunu soruyum pazartesi günü işlemci e2160 yeni kompresör olarak nasıl bişey önerisin

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 21:43:40)

valla 2. el temiz danfoss bulabilirsen uygun fiyata nl9 lar sağlam kompresörler. Normalde r12 için üretilmelerine rağmen r22 basabilirsin. Eğer ayarı tutturursan r22+r404 de basılabilir kompresörü baymamak kaydı ile (nl9 1/4hp) Onun dışında nl11f lerden bakabilirsin. Sanırım stokta bulman biraz zor o kompresörleri fakat eğer bulabilirsen 1/3 hp kompresör. R507 r502 r404 r22 gibi gazları basabilirsin. Karakteristik olarak benzer basılabilecek bu tür gazlar mevcut. Benim yine tavsiyem biraz daha bekleyip daha düzgün bir kompresör ile phase change i kurman olur...

edit: Sıfır alıcaksan kompresörü tecumsech embraco gibi markalara da yönelebilirsin. LG nin de serisine göre değişir fakat iyi kompresörleri vardır. Fakat 2. el arıyorsan en iyisi Danfoss almaktır. Temiz bir danfoss diğer kompresörlere göre daha sağlamdır genelde...

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 21:51:21)

hocam almışken sıfır alıyım bu komplar kaç para 100ytl den fazla ayıramam[:'(]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 21:55:08)

100 ytl ye sıfır embraco vs alabileceğini sanmıyorum. Bence temiz bir danfoss iyi gider. Fiyatları da zaten o civarlarda....

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (22 Haziran 2008; 22:02:20)

tmm hocam o zaman 2.el danfoss arıyım[:)]
edit hocam bu komp şimdilik idare etmezmi?[:D]
çok masraf yaptım kompresöre 50 ytl vermiştim[X(][X(]

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (23 Haziran 2008; 2:17:57)

embreco tavsiyem hiç ses yok makinede
danfoss ta öneririm ama bu biraz sesli

bu arada @aykun kardeşim BANA GAZ LAZIM 1 ARA GÖRÜŞELİM

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (23 Haziran 2008; 10:48:20)

Embracolar sessiz oluyo cidden fakat bence yinede 2. el alınacaksa danfoss alınması daha iyi olur...

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (23 Haziran 2008; 19:53:12)

aykun danfoss kompresör bulamadım piyasada bulamazssın dedi[sm=s19.gif]
ama 1/3lük r12 bi komp vardı markasını hatırlamıyorum 55ytl dedi onu alayımmı
bugun bakır boru ve neopren aldım

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (23 Haziran 2008; 20:17:06)

r22 yada r134 lük komp bak sanayileri araştır aykun kardeşimiz de bulur olmadı bizim klima toptancılarına bakarım

meke -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (24 Haziran 2008; 19:13:12)

@ayKuN, baya ilerletmişsin işi, sevindim[sm=ok.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: @yKuN

Nası sallamışsınız vallahi şaşırdım kaldım. Chiller ile phase change arasında ısı farkı (kaybı veya potansiyel ısı fark etmez) çok olmaz demişsiniz acaba bu nasıl oluyor biri açıklayabilirmi? Phase change ile -40 lar görülürken r134 gazı ile chiller ile anca -20 gorulur (sıvı donması pompa sorunları izolasyon vs nin daha zor oluşu gibi problemler yuzunden) Ayrıca sistemde pompanın yaydığı ısı ortamın sıcaklığının sıvıya etkisi ve hortumların uzun olmasıyla beraber gelen ısı kayıpları ile suyun blok tarafından emilimiyle oluşan ve blok a aktarılırkenki ısı kayıpları çok fazladır. Bu yuzden phase change kullanılır. Fakat buna karşın chillerın elektrik masrafı daha azdır. Su çok çabuk ısınmaz bununla birlikte termostat kullanılarak belirli ısı dereceleri arasında tutulabilir işlemci. Fakat phase change de termostat kullanılamaz. Eğer termostat kullanılırsa bir süre sonra kompresörde problem çıkar. Çünkü düşünülen gibi 5 dakikada bir değil her 10 saniyede bir çalışır kompresör. Isı değişimi chiller larda çok ani ve seri olduğundan termostat kullanılamaz. Ayrıca yine bir sallama da boruların(ki hangi boru oldugu bile belirtilmemiş) uzunluğu sistemin stabilitesini etkilemeyeceği olmuş. Acaba 10 cm lik emiş borusu ile 1 metrelik boru sizce aynı ısıları mı verir size? Biraz birşeyler soylerken duşunup soylersek memnun olurum. İşe yeni başlamış arkadaşları da yanlış şeylerle uğraştırmayalım bence. Kılcal olarak da iyi hesaplaman gerekir kullanacağın uzunluk maximum watt kapasiteni ve minimum ısını belirler. Bu yuzden iyi bir hesap ile kullanman gerekir.

@ylpc
Umarım istediğin sisteme ulaşırsın bir an once. Bir sorun olursa yardım edebilirim her konuda. Kolay gelsin...

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (24 Haziran 2008; 22:44:10)

bugun soğutmacıya bırakmıştım kompresörü kaynaklama dedim ama kaynaklamış[sm=s20.gif]
şimdilik o bu kompla kullansam problem çıkarırmı?

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (25 Haziran 2008; 18:49:36)

dolapcıya gittim bugun dryeri ve kılcalıda kaynaklamış pervaneyi değiştirtti daha büyük plastik fan alındı
yarın bloğu yaptırmaya gidiyorum[:@]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (25 Haziran 2008; 19:04:43)

Saolasın Mete abi sizden devraldım bu işi valla sizi aratmamaya çalışıyorum. [:)]

@ylpc

Danfoss ları Topkapı Tim-2 de dolapçılarda bulabilirsin. Eğer sorup da bulamazsan benim eskiden aldığım yerin telefonunu verebilirim sana. Elindeki kompresörün senin işlemcinde pek sorun yaratacağını sanmıyorum. quad core işlemcilerde genelde 1/4hp altı kompresörler load daki üretilen ısıyı korumakta zorlanır. Senin işlemcinde düzgün bir gaz ayarı ile çokta sorun olacağını sanmıyorum fakat yinede beklentine göre değişir. load da -40 gibi değerler beklemiyosan sistemden yeterince karşılayacaktır isteklerini zaten...

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (25 Haziran 2008; 19:20:19)

saol hocam ben konyadayım dolapcı ben bulurum sanayiden dedi condanseri aldığım yer bulamazsın demişti
kompresör konusundada içim rahatladı loadda -40 beklemiyorum zaten idlede -40yapabilirmi bu sistem r134le

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (26 Haziran 2008; 23:14:08)

gaz ayarını aykun kardeşimiz yaparsa idledede yapar - 40 ı
gaz işi çok ince ve prof iş ben hala eski ayarı tutturamadım önceden waterboxumun suyu - 40 tı şimdi anca - 5 ğraşmıyorum bide fazla

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (27 Haziran 2008; 0:56:14)

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

gaz ayarını aykun kardeşimiz yaparsa idledede yapar - 40 ı
gaz işi çok ince ve prof iş ben hala eski ayarı tutturamadım önceden waterboxumun suyu - 40 tı şimdi anca - 5 ğraşmıyorum bide fazla

inşallah buzdolabcı iyi ayarlar[:D] sisteme r12 r134 karışım yapılsa performans artarmı[:)]
anakartı hamur silgiyle yalıtsam yeterli olurmu 2 adet hamur silgi aldım faber castel[sm=naughty.gif][sm=naughty.gif]

@yKuN -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (28 Haziran 2008; 18:54:09)

2 tane silgi yetmez. Ayrıca sırf silgi de yetmez silgi nemi board a iletmediği için kullanılır ve mutlaka 7/24 kullanılacaksa neopren ile kullanılmalıdır.
r12 kullanman gereksiz olur. Hem çok pahalı hemde doğaya zararlı. Onun yerine eğer kompresör kaldırırsa r134 ve r22 kullanabilirsin. Hatta ilk başta yağ değiştirmeden saf r22 deneyin kaldırmazsa belirli oranlarda r134 ve r22 kullanırsın...

Kolay gelsin...

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (29 Haziran 2008; 1:01:47)

düz neopren bulamadım yuvarlak aldım onu kesip kullancam[:'(] parca parca olması problem çıkarırmı hamur silgi üzerine neopren kullanacam yaptırdığım dolabcıda r12 ve r134 var r22 tüp 90ytl dedi en iyisi r134 kullanmak ilerde komp değişince r22 li veya r404lü bi sistem düşünüyorum hocam bişey soracam bnm arkadaşda gaz soğutma istiyo elimde aquacomputerin 12cm lik radyatörü var onla 1/5lik bi komplu bi sistem yapılabilirmi?

x52x -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (29 Haziran 2008; 1:19:09)

güzel olmus tebrikler

fahdlan -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (29 Haziran 2008; 12:23:40)

Arkadaslar konu super, bende bi zaman sonra böyle bisey düşünüyordum, ylpc, hocam sistemi kurduktan sonra , detaylı resimler ve maliyet durumu konusunda bilgi verırsenız cok makbule gecer .. kolay gelsin ... [:'(]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (29 Haziran 2008; 12:26:47)

quote:

Orjinalden alıntı: fahdlan

Arkadaslar konu super, bende bi zaman sonra böyle bisey düşünüyordum, ylpc, hocam sistemi kurduktan sonra , detaylı resimler ve maliyet durumu konusunda bilgi verırsenız cok makbule gecer .. kolay gelsin ... [:'(]

saol zaten detaylı resim eklicem[:'(]

eina -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (29 Haziran 2008; 23:55:40)

yaw saçma bu sistemle ödeyeceğin elektrik parasıyla yeni pc toplarsın hergün bunun çalıştığını düşünsene ki maliyeti çok yüksek kompresör evap kondenser sıvı deposu yok bakır borular içinde r22 bunlar devamlı çalışacak ki bunu pc inn içine nası monte ediceksin bakır boruları bükmek ve montaj o kadar kolay değil hadi yaptın sadece elektrik masrafı sana yüzlerce lira olur.

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (30 Haziran 2008; 0:46:38)

hergün kullanmak mantıklı olmaz tabi
mesela benim komp çalıştığında oda ısınıyo
bu sıcaklarda çekilmez yani[:o]

ylpc alıntı:
üzerine neopren kullanacam yaptırdığım dolabcıda r12 ve r134 var r22 tüp 90ytl dedi en iyisi r134 kullanmak ilerde komp değişince r22 li veya r404lü bi sistem düşünüyorum hocam bişey soracam bnm arkadaşda gaz soğutma istiyo elimde aquacomputerin 12cm lik radyatörü var onla 1/5lik bi komplu bi sistem yapılabilirmi?

r134 kullan sadece gelecektede r404 yada 407 lik bi sistem kullanırsın sonra cascade inşallah

12 cm lik radyatörle zaten arbitier abimiz dod yapmıştı onu örnek alarak yapabilirsiniz

ugacomtr -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (30 Haziran 2008; 1:52:09)

çok enteresan bi calısma olmus. süper diyebilirim. annem o parcaları görünce(kötülemek icin söylemiyorum) direk hurdacıya verir :) yaw kendi özel calısman oldugundan alabilecegin haz'ı tahmin edebiliyorum. keşke anlasaydım yardım etseydim ama hic bi bilgim yok. kolay gelsin diyor ve fazla gaz verme cpuya sarhoş edersin diyorum. Saygılar...

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (30 Haziran 2008; 2:05:04)

fazla gaz kompa zarar sonra kitlenir kalır maazallah[:'(]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (30 Haziran 2008; 12:44:27)

@eina bu bnm zevkim pc içine nası montemi edeceğim bükelebilen servis borusu ile bakır boru bükmeye gerek kalmayacak[:'(] sıvı deposu kullanmaycamki phase change yapıyorum sistemde r22 değil r134 kullanılacak tam okusaydın keske[>:]
edit elektrik faturası nası yüzlerce lira olacak komp 160watt çekiyo fanı unuttum ama oda fazla çekmiyo elektrik zaten her ay 130 150 lira gelir 200 gelsede problem yok[8D]
@mehmet328 saol sistemi 7/24 kullanmayı düşünüyorum aletin sesinden kafam şişersede sistemi balkona koyup pc yi kapının yanına çekecem

@ugacomtr saol[:)] sarhoş etmeyiz[8D]

@mehmet328 [:'(]

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (2 Temmuz 2008; 1:24:07)

bodrumdan selamlar yeni gelişmeleri burdan takip ediyoruz[:)][;)]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (2 Temmuz 2008; 1:39:46)

quote:

bodrumdan selamlar yeni gelişmeleri burdan takip ediyoruz[:)][;)]

hocam yazlıkmı var bodrumda[:)]

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (4 Temmuz 2008; 0:17:53)

yazlıkta var akrabamızın hotelide
ama şuan istanbula geldim oralar başka idi
denize karşı gazı bi basıcan pc deli oc olur ozaman[;)]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (4 Temmuz 2008; 10:50:13)

[:)]
inş sistem önümüzdeki hafta bitecek bi blok kaldı[sm=s19.gif]
geç olsun güç olmasın

mehmet328 -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (4 Temmuz 2008; 20:04:46)

hayırlısı ile inşALLAH bende 1 d.o.d u daha nüfusuma katıyorum yarın
gelsin - 60 lar[:'(][sm=s17.gif]

ylpc -> Cevap: Karşınızda Gaz Soğutma Parcalarım (4 Temmuz 2008; 20:10:28)

quote:

hayırlısı ile inşALLAH bende 1 d.o.d u daha nüfusuma katıyorum yarın
gelsin - 60 lar[:'(][sm=s17.gif]

hayırlı olsun[:)] hocam evde kaç tane böyle alet var[8D]
yanlış hatırlamıyosam biyere 1/3komp sordum r12 gazlı bu kış onu alsam yağı değiştirip r22bassam -60yaparmı[:(][:(]

Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.03125