Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: TR DE �°LK HD 4850 TESTLER�°

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> Cevap: TR DE Ã�°LK HD 4850 TESTLERÃ�° Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 7 [8] 9   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Cehennemmarşı
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

22 Haziran 2008; 13:59:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Sayfalar dolusu baktım baktım 4850' nin alınabilirliğine dair birşey bulamadım. Birde başlıkta ki testler nerede acaba? Alınan ekran görüntüleri de komedi. Fps yüksek çıksın ama yine de biraz görüntü verilsin diye köşebaşından çekilmiş. Bundan 4850' nin yerlerde süründüğünü çıkartıyorum. Kusura bamyayın.
tobold

22 Haziran 2008; 14:05:17 

yahu 1Gb ram le oyun testi mi olur, tabiki kart performansını gösteremez,
ayrıca 8800 gt ile eşdeğer olduğu falan yok, bi çok güvenilir sitede inceleme yapıldı herşey ortada.

OPTİMİST

Sisteme Gözat

22 Haziran 2008; 14:05:39 

Emeğe saygım vardır ama 8 sayfa kafa karışıklığı ve belirsizlikten başka bişey çıkmamış ortaya..

ABIT AB9-QUADGT - Core 2 Duo E4300@3ghz - Ac Freezer 7 Pro - Corsair xms2 675mhz 2x1gb - HİS ATİ HD 4850 & Akasa Vortex Neo - Skystar 2 DvB - 2x250gb Seagate 7200.10 - Samsung 932NW- Logitech x530- Lc Power550w.
saidakkas

22 Haziran 2008; 14:09:17 

Bugün 3. kez tekrar ediyorum. 4800 serisinden sonra, GT200 lerde 2 kere indirime gidildi MSRP'de. 9800GTX en ucuz Axle alırsınız, o da 290-300$'dı, geneli bundan yukardadır fiyatları. Onun da fiyatı 200$'a çekilmiş. Overclocklu ve 55nm revizyonu ise 230$ denmiş. nVidia mühendisleri test edip onaylamasa bazı şeyleri nVidia daha çıkartamadan kartlarını indirim yapıp madara etmez kendini.

Haber arşivime ulaşmak için tıkla
St Batuhan

Sisteme Gözat

22 Haziran 2008; 14:37:45 

Herkes sabretsin yarın 2 kisiden cok güzel testler gelicek insallah

Artemis_KaSTeL

22 Haziran 2008; 15:00:55 

belki burası yeri değil ama yarın yeni pc im gelio 4850 ile birlikte

bende kartla ilgili testlker yapma istiyorum ama nasıl yapacağım hakkında hiç fikrim yok
cod4 crysis oyunlarını indiriyorum yarına 2 side inmiş olur başka oyunlar da indircem
ama dedğim gibi testler nasıl yapılır bilmiyorum
konuıyla ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim yada bi linkte işimi görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artemis_KaSTeL -- 22 Haziran 2008; 15:03:57 >

SeraphiM

22 Haziran 2008; 15:09:03 

kısaca fraps programını indirip oyunlarda farklı cözünürlukleri denerken aynı anda frapsı programını calıstırarak sol üst köşe fps değerlerini gsöterecek bicimde ss alman bence basşlangız olarak aydınlatıcı olur.

I'm Blind Not Deaf
Avatar : The Last Airbender Fan Club

tamay_aytam

22 Haziran 2008; 15:31:02 

Arkadaşım lütfen saygı sınırını aşma. Expander ati nin türkiye temsilci mi. Forum dediğin böyle bir şey insanların samimi katkıları ile oluşuyor. O yüzden kırıcı sözler söylemeyelim. İnsanları yıldırmayalım.

snomask

22 Haziran 2008; 15:32:41 

4 ayrı siteden crysis sonuçları:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snomask -- 22 Haziran 2008; 16:28:03 >

Dell 2408WFP S-PVA - Intel Core 2 Duo E6300 - Asus P5W DH Deluxe - 4 GB 667 Twinmos - X1800 GTO (HD4850)- 400GB Seagate Sata2 - Skystar2 - Xclio A380 Fantom - Logitech MX Revolution- PS3 - PS2 - PSP Slim & Light - Toshiba 42X3030D LCD - Eten m600+

referanslarım : sinan70
mithrelios

22 Haziran 2008; 15:58:09 

quote:

Orjinalden alıntı: SeraphiM

kısaca fraps programını indirip oyunlarda farklı cözünürlukleri denerken aynı anda frapsı programını calıstırarak sol üst köşe fps değerlerini gsöterecek bicimde ss alman bence basşlangız olarak aydınlatıcı olur.

bu şekilde ekran kartı testi yapılmaz, tek kareden alinan ne idüğü belirsiz fps değerleri ile kart karşilaştirilmaz. nedense bu forumda ekran kartı testinin geçerli yönteminin bu olduğuna dair çok saçma bir genel kanı var. ben hiçbir ciddi testte boyle bir olay görmedim.

test yapmak için kullanılacak yöntem iki tanedir, birincisinde oyunun kendi içinde test için koyduğu demolar bulunur veya komünitede geçerliliği olan bir sitenin(ör. guru3d) çeşitli oyunlar için hazırladığı benchmark programlari vardirtir. bunlari değişik çözünürlük ve grafik seviyesi, aa ve af ayarlarinda çaliştirirsin, genellikle min maks ve ortalama fps sonuçlarını bildirirler bu demoyu çalişdiktan sonra. bunun sonuçlarını yazarsin bu bir yöntemdir.

ikinci yöntem ise eğer hazır bir demo yoksa, sen örneğin oyunda bir yerden bir yere aynı şekilde gidersin ve fraps programı ile benchmar yaparsin. Fraps senin istediğin andan bitirdiğin ana kadar min maks ve ortalama fps değerlerini kaydedebilir. yalnız bunun bir benchmark olabilmesi için bu testi alirken oyunda nereden nereye gittiğini vb detayli bildirmen veya tercihen fraps ile oyun içi bir video alman gereklidir.

bunlarin dişinda ayrı bir katagoride yöntem ise, özel olarak ekran kartı performansı ölçmek için hazırlanmış testleri yapmaktır. bunlar da aslinda belli görüntüleri günümüzün ve gelecekte yaygınlaşması beklenen görüntü teknolojilerini içeren bir demoyu ekran kartlarına çalıştırtırlar ve sonucu verirler. tek fark bunların gerçekte oyun olmayın oyun benzeri görüntüler vermesidir.(bir de karşılaştırma yapmak vb kolay olduğundan bu tip yazilimlar ile firma yönlendirmelerine, oyunlarda yüksek performans sunamayan kartlarin bunlar için özel optimize edilmesi ile yüksek sonuçlar vermesi vb söz konusudur)

peki neden bunlar gereklidir, bunlar herkes standart olarak aynı şeyleri ekran kartına çizdirsin ki aynı şekilde performansı ölçülsün ve karşilaştirmasi yapilabilsin diyedir. aynı oyunun içinde ortalama 80 fps alacağin bir demo da çikabilir 10 fps de sürüneceğin de.

köşede fps değeri yazan ekran görüntüsü neden geçerli değildir, çünkü ekran kartı saniyede fps değeri kadar çizim yapar, sen tek birini alip ss olarak koyduğunda ise bu HİÇBİR ŞEY ifade etmez. ancak şu işe yarar buradakiler garip garip ss ler koyup yok ben 5 sen 10 filan bu durumda 8800gt daha iyi yok 4850 basmiş falan diye anlamsiz anlamsiz konusurlar.

Gigabyte 780g GA-MA78GM-S2H, Athlon X2 4200+, 2 X 1gb Veritech ddr2 800, Sapphire hd4850. Samsung 2232gw, logitech z4, CM 690 kasa, 460 watt CM PSU.
SeraphiM

22 Haziran 2008; 16:05:34 

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

quote:

bu şekilde ekran kartı testi yapılmaz, tek kareden alinan ne idüğü belirsiz fps değerleri ile kart karşilaştirilmaz. nedense bu forumda ekran kartı testinin geçerli yönteminin bu olduğuna dair çok saçma bir genel kanı var. ben hiçbir ciddi testte boyle bir olay görmedim.

test yapmak için kullanılacak yöntem iki tanedir, birincisinde oyunun kendi içinde test için koyduğu demolar bulunur veya komünitede geçerliliği olan bir sitenin(ör. guru3d) çeşitli oyunlar için hazırladığı benchmark programlari vardirtir. bunlari değişik çözünürlük ve grafik seviyesi, aa ve af ayarlarinda çaliştirirsin, genellikle min maks ve ortalama fps sonuçlarını bildirirler bu demoyu çalişdiktan sonra. bunun sonuçlarını yazarsin bu bir yöntemdir.

ikinci yöntem ise eğer hazır bir demo yoksa, sen örneğin oyunda bir yerden bir yere aynı şekilde gidersin ve fraps programı ile benchmar yaparsin. Fraps senin istediğin andan bitirdiğin ana kadar min maks ve ortalama fps değerlerini kaydedebilir. yalnız bunun bir benchmark olabilmesi için bu testi alirken oyunda nereden nereye gittiğini vb detayli bildirmen veya tercihen fraps ile oyun içi bir video alman gereklidir.

bunlarin dişinda ayrı bir katagoride yöntem ise, özel olarak ekran kartı performansı ölçmek için hazırlanmış testleri yapmaktır. bunlar da aslinda belli görüntüleri günümüzün ve gelecekte yaygınlaşması beklenen görüntü teknolojilerini içeren bir demoyu ekran kartlarına çalıştırtırlar ve sonucu verirler. tek fark bunların gerçekte oyun olmayın oyun benzeri görüntüler vermesidir.(bir de karşılaştırma yapmak vb kolay olduğundan bu tip yazilimlar ile firma yönlendirmelerine, oyunlarda yüksek performans sunamayan kartlarin bunlar için özel optimize edilmesi ile yüksek sonuçlar vermesi vb söz konusudur)

peki neden bunlar gereklidir, bunlar herkes standart olarak aynı şeyleri ekran kartına çizdirsin ki aynı şekilde performansı ölçülsün ve karşilaştirmasi yapilabilsin diyedir. aynı oyunun içinde ortalama 80 fps alacağin bir demo da çikabilir 10 fps de sürüneceğin de.

köşede fps değeri yazan ekran görüntüsü neden geçerli değildir, çünkü ekran kartı saniyede fps değeri kadar çizim yapar, sen tek birini alip ss olarak koyduğunda ise bu HİÇBİR ŞEY ifade etmez. ancak şu işe yarar buradakiler garip garip ss ler koyup yok ben 5 sen 10 filan bu durumda 8800gt daha iyi yok 4850 basmiş falan diye anlamsiz anlamsiz konusurlar.

ben kısaca deyinmek istemiştim...

I'm Blind Not Deaf
Avatar : The Last Airbender Fan Club

Artemis_KaSTeL

22 Haziran 2008; 16:36:24 

quote:

Orjinalden alıntı: mithrelios

quote:

bunlarin dişinda ayrı bir katagoride yöntem ise, özel olarak ekran kartı performansı ölçmek için hazırlanmış testleri yapmaktır. bunlar da aslinda belli görüntüleri günümüzün ve gelecekte yaygınlaşması beklenen görüntü teknolojilerini içeren bir demoyu ekran kartlarına çalıştırtırlar ve sonucu verirler. tek fark bunların gerçekte