Ram biraz fark yaratırdı özellikle crysiste fark yaratırdı bence fear zamanlarında 1 gb yeterli ramdi fear testlerinde bi katkısı olduğunu sanmıyorum.İşlemci hakkında ise bence işlemci normal yani çoğu kişi e2xxx serisi yada en fazla 7200 kullanıyor bence isabet olmuş.
yanlış oyunu denemiş olmayasın bende denedim, crysis'e 1gb ram kesinlikle yetmiyor. şimdiye kadar ekran kartına kaç 100 dolar harcadın ama şu rami 2gb yapamadın be hocam
israrla fear üzerinden 8800gt ile karşılaştırma yapan arkadaşlar, bu yanlış çünkü, fear güncel bir oyun değil ve geleceğe dair bir öngörü de sunmaz. ayrıca ss üzerinden karşıaştırma yapılmaz, belli bir demo üzerinden min maks ve ortalama fps ler üzerinden karşilaştirma yapilir.
valla sonunda çağıcam 8800gt yi yeni almış bir arkadaşım var, takıcaz iki kartı da onun makineye(e8400) üzerine benim nirvana'yı takıp o/c nin köküne vurup iki kartla da test yapicaz, bu 8800gt yi herşeyde ağzından düşürmeyenlar sonra bir daha bu konuda konusamayacak.
bakın bir daha diyelim, bu kartı hiç boşuna 8800gt ile karşılaştırmayın, 8800gt güzel kart, iyi sattı güzel kullanildi hala da elinde olanlar üzülüp de değiştirmesine gerek olacak bir performans düşüklüğü yok, yalnız hd4850 hiç yoksa 9800gtx ayarında bir kart, benim testlere bakabilirsiniz, cpu puanı kat kat yüksek 9800gtx'lerle nasıl başabaş iş çıkarttığını 3dmark vantage da.
sistemine gore degişir mesela 8800gt ss vermiş sen o fps yi almak için nvidia control panelden herseyi kötuye alırsın oyundan acarsın goruntu abuk olur ama daha yuksek fps elde edersin.
bikere burda ccc den ayar var bence kapatılması lazım performansı dusurur.ama goruntu cok guzel oda bu ayar sayesindedir.
1gb ram harbiden cok az yani 1 gb ram ile 1024 ustu oyun oynanmıyor direk şişiyor battlefield bile 1.5gb ram istio gibi oyun oynarken
işlemci dusuk butceli işlemci bukadar oluyor en ii 2 cekirdekli yada 4 cekirdekli takılsa yanına 2 gb ddr3 yada cok iyi 2 kit takılsa işlemcide 4 ghz e clock edilse
ya zaten nvidia bile 9800gtx in karşısına koymuş kartı bide okadar indirime gitti...
birde ram in fps arttırdığını öne sürenler varki yarılıyorum
Bende sana yarılıyorum ram fps arttırır ama her zaman değil haritanın belli bölümlerine geldiğinde veya bir kaç efek araya girdiğinde hdd deli gibi çalışıyosa o ram yetersizliğindendir ve fps yi düşürür oyunlar açılırken ramleri ölçerler ve ona göre ramin belli bölümünü map ederler aksini düşünüyosan kanıtla.
1600*1200 4xaa+16xaf oyun ayarları medium sadece sahder qualt high da cpu e2160*3250 ram 907mhz 2x1gb ddr2 800 6-6-6-18 vga 8800gt oc yapılmadı busefer 175,80driver resmin çözünürlüğünü mecburen düşürdüm gprs yüzünden upload edemedim. sonuç:8800gt daha iyi performans sergiledi
Driver ayarlarını High yapmalısın
P5KSE///e6750@3.4@rated FSB 1700///MUSHKİN Enhanced High Performance 2x1gb Dual DDR2 1066 5-5-5-15@2.1V///MSI HD4850(700/2000)///Seagate 500gb 32mb///Dexonic+Tagan 480W PSU+5 adet kasa fanı///NEC DVDRW///Microsoft Multimedia Black Value Pack 13 Ekime kadar yokum
hd3870 de aa ve af yi açtıgında kart resmen dökülüyordu ama 4850 de aa ve af acık ve öyle 2x filanda değil aa ve af 4x ;kart yine iyi başarım veriyor.17" monitor kullananlar için çözünürlük düşürüldüğünde ne kadar akıcı bir oyun oynayacagınızı siz tahmin edin artık (crysis için).ati bu sefer biraz başarmışa benziyor ama yine de ben shader sayısındaki artışa göre performansı az buluyorum.800 shader çok yüksek olmasına ragmen yüksek çözünürlükte oyunu pek oynanabilir tutmuyo sanırım.(fps ler 16-18 civarı).ama fiyatına göre düşünürsek müthiş bir kart kesinlikle.piyasa biraz daha oyursun bakalım da alalım
“Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin kesin olmasını ister; kesinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.” M.Kemal Atatürk