37" Beko full hd full motion bir LCD televizyonumuz var. Normal Tv yayınlarında full motion özelliği çok güzel çalışıyor fakat full hd herhangi bir şey izlerken devreden çıkıyor yada çalışmıyor.Buna bluray de dahil.
Hd DVD ve normal DVD syerederkende bu olayı gözlemledim.Sadece TV yayınlarında çalışıyor.Acaba benim cihazda bir problem mi var , bilgisi olan arkadaşlarımızdan yardım rica ediyorum.
Beko yardım hattını aradığımda HDMI kabloyu değiştirin dediler, kalitesiz olabilir dediler fakat bende xbox360'ın hdmi kablosunu takıyorum TV ye.Yani kablodan bir sorun olacağını sanmıyorum.
Nedir dostlar bu durum, çözümü varmıdır? dvd falan izlerkende böyle akıcı görüntü olsun istiyorum.
TV HDMI dan bağlı cihazı PC olarak görüyorsa olabilir ? bazı markalarda böyle özellikler var PC görürse bir kısım ayarlar etkisiz oluyor. Çaresi menuden HDMI bağlı cihazı HD-TV yayını olarak seçmek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 20 Haziran 2008; 17:47:12 >
Bahsettiğiniz şekilde bir menü göremedim açıkcası HDMI dan giren pc olmamalı diyorsunuz değil mi görüntü kaynağı olarak, böyle bir menü hatırlamıyorum ama eve gidince direkt bakıp neticeyi yazarım.
37" Beko full hd full motion bir LCD televizyonumuz var. Normal Tv yayınlarında full motion özelliği çok güzel çalışıyor fakat full hd herhangi bir şey izlerken devreden çıkıyor yada çalışmıyor.Buna bluray de dahil.
Hd DVD ve normal DVD syerederkende bu olayı gözlemledim.Sadece TV yayınlarında çalışıyor.Acaba benim cihazda bir problem mi var , bilgisi olan arkadaşlarımızdan yardım rica ediyorum.
Beko yardım hattını aradığımda HDMI kabloyu değiştirin dediler, kalitesiz olabilir dediler fakat bende xbox360'ın hdmi kablosunu takıyorum TV ye.Yani kablodan bir sorun olacağını sanmıyorum.
Nedir dostlar bu durum, çözümü varmıdır? dvd falan izlerkende böyle akıcı görüntü olsun istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.
Sn.yosunkaya, cihazınızın "Full Motion" özelliği zannedersem benim Philips marka televizyonumun "Digital Natural Motion" diye adlandırılan devresi gibi çalışıyor... Bahsettiğiniz olay benim televizyonumda da oluşmakta, normal yayın izlerken çok durağan görüntü veren televizyon, HD yayın ya da upscale yapan bir DVD oynatıcı bağlayınca görüntüyü titretmektedir.... Bu olay tamamen cihazın teknolojisi ile ilgili olup, Philips bunun önüne geçmek için "HD Natural Motion" devresine sahip televizyonlar çıkarmıştır... Aynı şey sizin cihazınız için de geçerlidir zannediyorum... Saygılarımla...
Dostum full motion teknolojisinin kullanılmadığını görüntüyü gözlemleyerekmi farkediyorsun yoksa menüden pasif durumdamı duruyor. Bende beko 100hz full motion 4ms tv almayı düşünüyorumda şu ödül alan modellerden oyüzden sordum menüde böyle bir seçenek bulunuyormu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 20 Haziran 2008; 22:51:33 >
Çok pardon yanılıyorsam ama kullanmakta olduğunuz 100 hz'lik lcd tv'niz sd yayınlarda 100 hz verebilir ama gelin görün ki zaten hiç bir hd kaynak 100 hz desteklemiyor ki? Bundan dolayı 100 hz avantajınızı kullanamıyorsunuz.
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Evet hdmidan laptop bağlayınca panel 100hz verebiliyor.100hz lik bir lcd normalde görüntülerde de çok akıcı oynatır diye aldım. Gerçekten çok da akıcı oynatıyor ve net.
Neyse evet menüde motion compension falan gibi bir özellik var onu açınca görüntü geçek hayattaki gibi yumuşak geçişli oluyor.Onu kapatıncada direkt sinema efekti gibi normal yayına dönüşüyor.
Benim sorunum sadece HD ayyınlarda neden bu özellik çalışmıyor, bir firmware update falan mı lazım acaba.Zira televizyonun arkasında hiç görmediğim ve sanırsam bu update işine yarayacak bir bağlantı girişi var.
Neyse birde 1080i 720i gibi çözünürlüklerde deneyeceğim , belki interlaced modda işliyordur TV yayınlarıda interlaced bildiğim kadarıyla.
Araştırıyorum ama net sonuca ulaşamadım.Beko dan da aramadılar konuyla ilgili.
Kurcalamaya devam.Bu arada bu televizyon ile ilgili sorularınızı da yanıtlayabilirim ellimden geldiğince.
birçok firma, SD yayınlardaki kirliliği düzeltmek için farklı farklı teknolojiler kullanıyor.sizin TV deki de bunlardan birisi.bunun HD kaynakta çalışmaması normal,çünkü neyi düzeltecek ki HD görüntüde.bu yüzden TV'niz gelen yayına bağlı olarak otomatik olarak,bu teknolojiyi devreye sokuyor ve de devreden çıkarıyor.