Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1165. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.467
Cevap
83
Favori
1.898.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11631164116511661167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @icon33

    Çok sağolun hocam detaylı açıklamanız için. Benim lastikler de conti eco. Kılcal çatlaklar var ve artık bazen patiye düşüyor. Bugün bir tanıdıkla (kendisi tır şöförü ve sanayiyi iyi biliyor) sanayiye gideceğim orada lastikçiye gösteririm.

    Aradığım yer özel servisti. Ben o özel servisi fiyat almak için aramıştım. Parçaları kendim orijinal alıp ustaya taktıracağım. Trigerin de durumuna göre böyle hareket ederim. En uygunu böyle olur sanırım. Yağ konusunu da sorarım.

    @obegzz

    Sağolun hocam bilgi için. Ben son bakımı aralıkta Van'daki yetkili serviste yaptırmıştım. Faturası evde kaldı ama sanırım onlar da 5w40 koymuşlardı.

    @icon33 @obegzz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozann -- 21 Ağustos 2014; 13:58:40 >
  • Tekrar merhaba arkadaşlar,

    Sanayiye gittim. Lastikleri iki yere gösterdim, değiştirmemi tavsiye ettiler. icon33'ün tavsiyesi üzerine Pirelli aldım, taktırdım ayarları yaptırdım. 480 liraya peşin anlaştım.

    Bir ustada buldum. Yarın sabahtan gidip arabanın durumunu göstereceğim. Sonra parçaları alıp bakımı yaptıracağım. Hayırlısı artık.
  • Ozann kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Pirelli Çinturato P1 verde AB etiketine göre 69 db değeri ile en sessiz lastiklerden birisi.

    Goodyear efficient grip 69 db, Bridgestone B330 evo 73 db, Michelin energy saver 68 db, Lassa greenways 70 db

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 model aracimin radyatoru kaciriyo degistiricem orjinal valeo radyator fiyatini bilen var mi arac 1.4 8v e7j motor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: obegzz

    hocam erzurumda reno servis 5w40 koydu, diğer ustalarda aynı yağı kullanıyor burada
    bana tavsiyeleri lastik havasıyla alakalı oldu kışın 36 psi yazın 34 psi kullan dediler farklı olarak

    Hocam motor yağı tamam 5w 40 tavsiye ediliyor zaten de lastik basınçlarını sallamışlar. Aracın kullanım kılavuzundaki bar değerlerini psiya çevirmiştim bir ara. Şimdi bar değerlerini hatırlamıyorum ama psi olarak 28 29 gibi bir şey çıkıyordu. Biz genel olarak 32 psi basıyoruz. O halde bile bana fren olarak daha güvensiz hissettirmekle birlikte konforu da olumsuz etkiliyor. 175 65 14 lastik için 34 36 çok uçuk basınçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • icon33 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler yardiminiz icin ancak arada neden bu kadar fark var acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars B kullanıcısına yanıt
    Servis ve sanayiden de fiyat araştırması yapıp neresi uygunsa oradan almakta fayda var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar arkadaşlar. uzun zamandır foruma girmiyordum. hem bi selam vereyim, hem de geçen yıl aldığım imzamdaki araç hakkında düşüncelerimi paylaşayım dedim.
    önce eksilerinden bahsedeyim:
    nedense alırken dikkat etmemişim ama aracın altı yere yakın. dolayısıyla bu durum dağlık engebeli arazilerde yere sürtme ve yüksek kaldırımın yanında kapıyı açınca kapının kaldırıma çarpma tehlikesini oluşturuyor.
    1.vites kalkışları ağır.
    panoramik cam tavan perdesi daha kalın olsa iyi olurmuş.
    Torpidoda soğutma yok.
    Süspansiyonlar sert. bu yüzden özellikle yamalı ve bozuk yollarda konfordan biraz ödün vermesine sebep oluyor.
    kapı gıcırtılarından şikayetçi olan Cmax sahipleri var ama ben de öyle bir durum olmadığından kendi aracım için bunu eksi olarak saymayacağım.

    gelelim artılarına

    İç mekan oldukça ferah
    Motor performansı çok güzel (1.vites kalkışı haricinde)
    Yol tutuşu çok iyi (sert süspansiyonlar ve yere yakın pozisyon burada artıya geçiyor)
    Yan aynaların büyük olması
    Ses yalıtımı oldukça başarılı
    Görüş açısı geniş
    Yerden yüksek sürüş pozisyonu

    Ailece çok keyifle biniyoruz aracımıza. inşallah uzun yıllar kazasız belasız kullanmak nasip olur.


     CLİO SYMBOL GRUBU
  • yakıtını yazmayı unutmuşum. yolbilgisayarı 6,0 gösteriyor.
    çoğunluk şehir içi kullanıyorum. depoyu fulleme yöntemine görede hesap ettim yol bilgisayarı verisi doğru.
    kilometrede 26-27 kuruş civarı oluyor.
    şu ana kadar yaptığım max hız da 170 oldu. daha da bassam giderdi ama açıkçası korktum.
  • Selam arkadaşlar. Geçen hafta en sonunda evden de onay alıp klima kompresörümü yaptırdım. Her zaman ki gittiğim Reno servisinde yaptırdım. Kompresör ile birlikte yanında ki klima filtresi de değişti. (Polen değil) 2400 lira tuttu. Evet, çok gelecek rakam ama kafam rahat. Sıfır, kullanılmamış yeni kompresör ve filtre takıldı. Yıllardır bildiğim insanlar taktı. Kafam rahat o yüzden. Garantisi de var. Karta taksitte var. 500 - 600 liraya da buldum kompresör. Valeo marka ama maalesef çıkmaydı. Ve dışarıda bir oto yedek parçacıya da sordum kompresörü, Renault servisi ile aynı fiyatı verdi bana. 500 - 600 lira verip çıkma alsam içime sinmeyecekti. Zaten taktıracağım usta yoktu. Hem güvenmiyorum sanayi esnafına. Bir yeri yaparken başka yeri bozuyorlar. Servis takmazdı aldığım çıkmayı. Bu arada gaz da değişti. Test edildi ve bana teslim edildi. Gayet güzel çalışıyor şimdi. iyi soğutmalar olsun. Bir kaç yıl daha kullanacağım zaten şu araba fiyatları sayesinde arabamı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanolur

    merhabalar ...selam vereyim, hem de geçen yıl aldığım imzamdaki araç ..

    Merhaba, C-max beğendiğim araçlardan birisi. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

    @cad34

    Hayırlı olsun. İçinize sindiyse sorun yoktur.
  • Bende 2013 symbeol 1,2 Benzin/LPG fabrika çıkışlı kullanıyorum, yakıtta çok memnunum, ama konforda gerçekten çok kötü, geçen gün klima çıkış bölümündeki siyah parça kırıldı, el ile hava akışına yön verdiğiizm basit siyah plastik alet, servisten fiyat alayım dedim 174TL fiyat çektiler. Malum bende değiştirmedim, Çıkma baktım bulamadım. 40.000 bakımı 450TL tuttu gerçekten bakım için kendi bütçeme göre beniz zorladı. aracın yakıtı az olmasa asla binmem. Acaba diğer motor hacimli disel veya benzinli/LPG'Li symboller ne kadar yakıyor merak etmekteyim...
  • Arkadaşlar merhaba bizim symbolun fitilleri kötü durumda içerisine serum hortumu vb. yerleştirmeyi düşünüyorum aramızda bunu uygulayan var mı fitillerin içerisine ne koydunuz?Bazıları elektrikçilerin kullandığı siyah bir hortum tavsiye etmiş siz ne tavsiye edersiniz fitil içine hortum olarak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bnym97

    Arkadaşlar merhaba bizim symbolun fitilleri kötü durumda içerisine serum hortumu vb. yerleştirmeyi düşünüyorum aramızda bunu uygulayan var mı fitillerin içerisine ne koydunuz?Bazıları elektrikçilerin kullandığı siyah bir hortum tavsiye etmiş siz ne tavsiye edersiniz fitil içine hortum olarak

    Serum hortumu öneren çok oluyor. Kapı sesinin toklaştığını yol sesinin azaldığını söyleyenler var. Bir ara forumda bir arkadaş uygulamış ve resimlerle anlatmıştı. Mobilde olduğumdan konuyu bulamayacağım bir araştırın isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinalden alıntı: rubelhizb


    Orijinalden alıntı: bnym97

    Arkadaşlar merhaba bizim symbolun fitilleri kötü durumda içerisine serum hortumu vb. yerleştirmeyi düşünüyorum aramızda bunu uygulayan var mı fitillerin içerisine ne koydunuz?Bazıları elektrikçilerin kullandığı siyah bir hortum tavsiye etmiş siz ne tavsiye edersiniz fitil içine hortum olarak

    Serum hortumu öneren çok oluyor. Kapı sesinin toklaştığını yol sesinin azaldığını söyleyenler var. Bir ara forumda bir arkadaş uygulamış ve resimlerle anlatmıştı. Mobilde olduğumdan konuyu bulamayacağım bir araştırın isterseniz.

    Hocam biraz araştırdım forumda birisi şöyle yazmış:

    1- Serum hortumu: Soğukta sertleşir, işe yaramaz, fitilleri yırtabilir, eskiyince daha kötü olur.
    2- Akvaryum hortumu: ?
    3- Makaron denilen kablo yalıtımında kullanılan malzeme: Bu da ısınınca büzüşen bir özellikte.
    4- Pimapenlerde kullanılan siyah şerit conta

    Bu malzemelerden hangisi uzun ömürlü olur ve sıcak - soğuk havalarda özelliğini kaybetmez.


    Serum hortumu soğukta sertleşiyormuş babam kışın servis durağına kadar arabayla gidiyor araç karda kışta dışarıda kalıyor hortum sorun çıkarırsa kapı kapanmama gibi bir durum o sinirle babam uğraşmaz fitillerin hepsini çöpe atar kapıyıda kilitler gider ondan korkuyorum onun için tavsiye almak istedim belki yapan vardır diye
  • Symbol arabamın ön camında, park halindeyken büyük ihtimalle taş gelmesi sonucu oluşan büyük çatlak nedeniyle değiştirmek durumunda kaldım. Olimpia taktırdım 160 TL ye kasko olmadığı için cepten ödedim. Cana gelmesin cama gelsin dedik artık. Symbol ön cam değiştirmek zorunda kalanlar, değiştirmeyi düşünenler için bilgi olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuzzi

    Symbol arabamın ön camında, park halindeyken büyük ihtimalle taş gelmesi sonucu oluşan büyük çatlak nedeniyle değiştirmek durumunda kaldım. Olimpia taktırdım 160 TL ye kasko olmadığı için cepten ödedim. Cana gelmesin cama gelsin dedik artık. Symbol ön cam değiştirmek zorunda kalanlar, değiştirmeyi düşünenler için bilgi olsun.

    Geçmiş olsun bende geçenlerde arka camı değiştirdim yine olimpia marka 140 tl tuttu işçilik dahil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sarj dinamosu pulesinden(rulman yada kasnakta deniyor) cik cuk diye ses geliyor. Ustaya sordum 120 pule 100 gergi 30 kayis 50 iscilik 300 tl masraf cikardi. Daha once degistiren var mi acaba? Rulman ufacik parca nasil 120 tl oluyor anlamadim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah09nazilli -- 2 Eylül 2014; 17:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 2008 1,4 lpg symbol de zor çalışmaya başladı nedense..
    10gün önce falan istanbuldan izmire yola çıktım. orada 5-6 saat dinlenmeden sonra antalyaya yola çıktım. toplam 1100 km falan yapıyor. herneyse tek marşta tık diye çalışan araba her ne olduysa 4-5 kere çevirdikten sonra almaya başladı.

    89,000de şu an. yola çıkmadan 86,500 civarıydı. gerçi son bakımını 75,000de yapmıştım. hep 10,000kmde yapardım ama bu sefer dedikleri gibi 15,000de yapayım dedim. motor sıcak da olsa soğuk da olsa 4-5 kere marş çevirdikten sonra alıyor hala böyle.. ne oldu anlamadım açıkcası..
  • 
Sayfa: önceki 11631164116511661167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.