Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (994. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
84
Favori
1.918.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 992993994995996
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: glpyldrm

quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11

quote:

merhaba arkadaşlar
    linkteki araçla ilgileniyorum. aracın benzinli oluşu aklımda soru işaretleri bırakıyor. kullanıcılar olarak benzinli symbollerin yakıtı nasıldır ? çok üzer mi ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2003-model-benzinli-clio-86000-km-de-orjinaldir-109550958/detay

Arac temize benziyor tabii ki servise göstermeden alınmaz ortalama 0.30 tl yakıyor biraz basayım fln derseniz çok yakıyor zaman.

Ama fiyatı fazla 13-13,500 arası eder bence.

söylediğiniz değerler benzinde dimi ? 13 civarı alabilirsem lpg taktırırım zaten bütçem 15 bin civarı

1.4 75 beygir symbol kullanıyorum bende. ortalama yakıt tüketimim benzinde 7 lpg de 8 litre
  • quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar
    linkteki araçla ilgileniyorum. aracın benzinli oluşu aklımda soru işaretleri bırakıyor. kullanıcılar olarak benzinli symbollerin yakıtı nasıldır ? çok üzer mi ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2003-model-benzinli-clio-86000-km-de-orjinaldir-109550958/detay

Arac temize benziyor tabii ki servise göstermeden alınmaz ortalama 0.30 tl yakıyor biraz basayım fln derseniz çok yakıyor zaman.

söylediğiniz değerler benzinde dimi ? 13 civarı alabilirsem lpg taktırırım zaten bütçem 15 bin civarı

ben böyle ilanları görünce arabamı bir kez daha seviyor ve aracımın değerinden daha fazla ettiğini bir kez daha anlıyorum.
    araç sahibi istediği fiyatı yazmakla özgür buna birsey diyemem ama alan kişininde kafası iyi olması gerektigne inanıyorum...

aracın fiyatı arkadaşında belirttiği üzere 13.000tl yukarısı etmez. arabayı gözünüz tutarsa 1000-2000tlden kaçmayıp bastırıp alın diyecem ama şimdi yeni kasalar 19.000 20.000tl olunca 10 senelik araba bu fiyata alınırmı diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.. ki bunu herkeze altını çizerek belirtiyorum...

contayla vidayla arabanın iyi oldu hasarsız olduğu anlaşılmaz. araba full orjinalde olsa kullanana bakmak lazım.
    10 km yol yapıpta motoru eline alanda var .200.bin km yapıpta taş gibi sağlam olanda var...

genel anlamda araba hakkında yorum yapmak gerekirse araba her türlü şartlara koşullara uyuyor.
    ilk el olmas
    hatasız ,full orijinal olmasıı
    yaşına göre km nin uygun olması
    temiz bakımlı olması

alıcı için bulunmaz bir araba diyebilirim...

lakin her nekadar koşullara uysada olması gereken, bakılması gerekenleride söyleyim
    yaşına göre arabanın 2 kere agır bakımdan geçmesi gerektigni
    yaşına göre akünün durumu (%100 değişmesi lazım en son 2008-2009da değişmesi gerekiyor)
    lastiklerin iyi durumda olması gerekiyor ve 4 lastiğin 2. kez değişmesi gerekiyor (5 sene veya 60.000kmde)

arabanın içi dışı temiz olması cepten çıkan 50 tlye bakar buna birsey diyemem..
    agır bakım tirger ve baskı balatadan oluşmadığını belirtmek isterim..

sanırım bu arabada (2002-2006)devir göstergesi yok, olmayan arkadaşlar çok zorluk çekiyor,bilerek almanı tavsiye ederim..

durumu toparlarsam arabanın motoruna ve yürüyen aksamına BİR KAÇ ustaya iyi bakıtılıp ordan çıkacak sonuç ile hareket edilmesi daha makul..

arabanın fiyatı 13.000tlde olsa 15.000tlde olsa gerçekten çok dengende bir rakam....
    cebinizden her çıkacak kuruş yorumları mutlak etkileyecektir..

...........................

en basitinden size örnek vereyim. benim arkadaşımın arkadaşı 2006 model 1.5 dizel 76.000kmde full orijinal ve bakımları eksiksiz yapıldığı halde 18.000tlye satmış ...
    burdan ben yola çıkarsam sizin göstermiş olduğunuz araba 10.000tl anca eder düşüncesi doguyor...
    çünkü 4000tl dizel farkını düştüğümüzde ve her senede 1000tl zarar etse toplam 7000tl eder.

buna göre istatistik yapmış olursam 2006 model benzinli aracın 15.bine gitmesi gerekiyor
    2003 model benzinli arabanın 12.bin tlye gitmesi gerekir.
    zaten 1000tl fazla veriyorsun temiz kazası belası yok diye... yukarda belirttiğim gibi cebinden çıkacak her kuruş farklı yorumlar almana sebebiyet verir..
    araba hoşuna giderse ,piyasayı gezip ona göre yorum yaparak alırsan birsey diyemem...
    zaten bahsettiğim araba ankara arabasıydı, bende ankaradayım

biraz karmaşık yorum oldu ama tam oldugna inanıyorum...
    ....................
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

ben böyle ilanları görünce arabamı bir kez daha seviyor ve aracımın değerinden daha fazla ettiğini bir kez daha anlıyorum.
    araç sahibi istediği fiyatı yazmakla özgür buna birsey diyemem ama alan kişininde kafası iyi olması gerektigne inanıyorum...

aracın fiyatı arkadaşında belirttiği üzere 13.000tl yukarısı etmez. arabayı gözünüz tutarsa 1000-2000tlden kaçmayıp bastırıp alın diyecem ama şimdi yeni kasalar 19.000 20.000tl olunca 10 senelik araba bu fiyata alınırmı diye düşünmeden edemiyorum açıkçası.. ki bunu herkeze altını çizerek belirtiyorum...

contayla vidayla arabanın iyi oldu hasarsız olduğu anlaşılmaz. araba full orjinalde olsa kullanana bakmak lazım.
    10 km yol yapıpta motoru eline alanda var .200.bin km yapıpta taş gibi sağlam olanda var...

genel anlamda araba hakkında yorum yapmak gerekirse araba her türlü şartlara koşullara uyuyor.
    ilk el olmas
    hatasız ,full orijinal olmasıı
    yaşına göre km nin uygun olması
    temiz bakımlı olması

alıcı için bulunmaz bir araba diyebilirim...

lakin her nekadar koşullara uysada olması gereken, bakılması gerekenleride söyleyim
    yaşına göre arabanın 2 kere agır bakımdan geçmesi gerektigni
    yaşına göre akünün durumu (%100 değişmesi lazım en son 2008-2009da değişmesi gerekiyor)
    lastiklerin iyi durumda olması gerekiyor ve 4 lastiğin 2. kez değişmesi gerekiyor (5 sene veya 60.000kmde)

arabanın içi dışı temiz olması cepten çıkan 50 tlye bakar buna birsey diyemem..
    agır bakım tirger ve baskı balatadan oluşmadığını belirtmek isterim..

sanırım bu arabada (2002-2006)devir göstergesi yok, olmayan arkadaşlar çok zorluk çekiyor,bilerek almanı tavsiye ederim..

durumu toparlarsam arabanın motoruna ve yürüyen aksamına BİR KAÇ ustaya iyi bakıtılıp ordan çıkacak sonuç ile hareket edilmesi daha makul..

arabanın fiyatı 13.000tlde olsa 15.000tlde olsa gerçekten çok dengende bir rakam....
    cebinizden her çıkacak kuruş yorumları mutlak etkileyecektir..

...........................

en basitinden size örnek vereyim. benim arkadaşımın arkadaşı 2006 model 1.5 dizel 76.000kmde full orijinal ve bakımları eksiksiz yapıldığı halde 18.000tlye satmış ...
    burdan ben yola çıkarsam sizin göstermiş olduğunuz araba 10.000tl anca eder düşüncesi doguyor...
    çünkü 4000tl dizel farkını düştüğümüzde ve her senede 1000tl zarar etse toplam 7000tl eder.

buna göre istatistik yapmış olursam 2006 model benzinli aracın 15.bine gitmesi gerekiyor
    2003 model benzinli arabanın 12.bin tlye gitmesi gerekir.
    zaten 1000tl fazla veriyorsun temiz kazası belası yok diye... yukarda belirttiğim gibi cebinden çıkacak her kuruş farklı yorumlar almana sebebiyet verir..
    araba hoşuna giderse ,piyasayı gezip ona göre yorum yaparak alırsan birsey diyemem...
    zaten bahsettiğim araba ankara arabasıydı, bende ankaradayım

biraz karmaşık yorum oldu ama tam oldugna inanıyorum...
    ....................

hocam yorumun için çok teşekkür ederim gayet yerinde oldu. fakat piyasanın gayet yüksek olduğu da aşikar sadece bu araba için değil genel olarak şişmiş bütün fiyatlar. birkaç ay önce 11-12 bine satılan araçlar şu an 15 bine kapış kapış müşteri buluyor. piyasanın düşeceği de yok galiba o zaman yeni düzene göre bi kıyaslama yapmak lazım geliyor. bende hiç mi hiç memnun değilim bu durumdan birkaç ay önce çok dha modelli yada farklı arabalar alınabilecek bi bütçeyle daha dar bi arama yapabiliyorum.
    araç bakımı konusuna gelince ; tabii ki burdan bakıp karar vermek imkansız ama diğer ilanlara bakınca biraz daha öne çıkıyor sanki mutlaka sağlam bi ustaya göstermeden alınmaz. ilk aracım olacağı için daha bi titiz davranıyorum(o yüzden uzun süredir de alamadım). devir göstergesi durumundan haberim yoktu bence büyük bi eksiklik. yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

...

Merhaba arkadaşım,

Öncelikle gönlündeki gibi bir araç almanı dilerim. Arkadaşların dediklerine ek olarak ilk aracın ve ikinci el olacağı için sana aşağıdaki linkte bulunan konuya bakmanı tavsiye ederim. 2. elde maalesef çok üçkağıt dönüyor. Canının yanmasını istemem.

http://forum.donanimhaber.com/m_64523401/tm.htm

Görüşmek üzere,
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

quote:

...

Merhaba arkadaşım,

Öncelikle gönlündeki gibi bir araç almanı dilerim. Arkadaşların dediklerine ek olarak ilk aracın ve ikinci el olacağı için sana aşağıdaki linkte bulunan konuya bakmanı tavsiye ederim. 2. elde maalesef çok üçkağıt dönüyor. Canının yanmasını istemem.

http://forum.donanimhaber.com/m_64523401/tm.htm

Görüşmek üzere,

konuya da mutlaka göz atacağım teşekkür ederim...
  • quote:

devir göstergesi durumundan haberim yoktu bence büyük bi eksiklik. yorumlarınız için teşekkür ederim.

hocam ilk arabanız ise,ilk defa direksiyon basına oturcaksanız mutlaka devir göstergesi olması lazım. ki zaten symbolden başka devir göstergesiz araba yok..
    hatırladığım kadarıyla 2003-2006 modellerde yok, yalnız bu authentik (düşük)donanım için geçerli, evpresion donanımda geçerli değil devir göstergesi mevcut bildiğim kadarıyla..

zaten arkadaşım araba alırken nelere dikkat edilcegiile alakalı uyarı linkini göndermiş. mutlaka göz atın...

öte yandan bütçenize göre, paranıza göre hangi arabaları alçağınızı tahmin ediyorsunuzdur, bu yüzden araç sahibinin çektiği fiyata göre fiyat vermeyin belirlemeyin. aracın piyasa değeri nekadarsa onu verin.... kesinlikle acele etmeyin elden gönlünüze göre, bütçenize göre araba karşınıza çıkcaktır....
    size yemin ediyorum hangi marka model olursa olsun kolay fiyatı şişik veya normal fiyat olsun inanın araç sahiplerini arayan bile yoktur...

ankara piyasasını iyi bilirim, size şunu söyleyim zahmet edip araba pazarına felan gitmeyin. internete öyle güzel arabalar düşüyorki, binici araç sahipleri pazara gitmeye bile tenezzül etmiyorlar...
    arabanın fiyatı pahalı gelse bile 3000-4000tl gibi yinede araç sahibini arayın konuşun.. gözünüzün tuttuğu arabaya biraz verin zaten orta yol bulunur bir sekilde...

mantık yoluyla hareket ederseniz ,bütçenizde el verirse sıfır almak cok daha mantıklı....
    ..............
    burdaki arkadaşlara danışmadan birsey yapmayın derim. herkez elinden geldiğince yardım etmeye mutlaka çalışır..
    burda herkez hersey yaşadı vede gördü...
  • quote:

quote:

devir göstergesi durumundan haberim yoktu bence büyük bi eksiklik. yorumlarınız için teşekkür ederim.

hocam ilk arabanız ise,ilk defa direksiyon basına oturcaksanız mutlaka devir göstergesi olması lazım. ki zaten symbolden başka devir göstergesiz araba yok..
    hatırladığım kadarıyla 2003-2006 modellerde yok, yalnız bu authentik (düşük)donanım için geçerli, evpresion donanımda geçerli değil devir göstergesi mevcut bildiğim kadarıyla..

zaten arkadaşım araba alırken nelere dikkat edilcegiile alakalı uyarı linkini göndermiş. mutlaka göz atın...

öte yandan bütçenize göre, paranıza göre hangi arabaları alçağınızı tahmin ediyorsunuzdur, bu yüzden araç sahibinin çektiği fiyata göre fiyat vermeyin belirlemeyin. aracın piyasa değeri nekadarsa onu verin.... kesinlikle acele etmeyin elden gönlünüze göre, bütçenize göre araba karşınıza çıkcaktır....
    size yemin ediyorum hangi marka model olursa olsun kolay fiyatı şişik veya normal fiyat olsun inanın araç sahiplerini arayan bile yoktur...

ankara piyasasını iyi bilirim, size şunu söyleyim zahmet edip araba pazarına felan gitmeyin. internete öyle güzel arabalar düşüyorki, binici araç sahipleri pazara gitmeye bile tenezzül etmiyorlar...
    arabanın fiyatı pahalı gelse bile 3000-4000tl gibi yinede araç sahibini arayın konuşun.. gözünüzün tuttuğu arabaya biraz verin zaten orta yol bulunur bir sekilde...

mantık yoluyla hareket ederseniz ,bütçenizde el verirse sıfır almak cok daha mantıklı....
    ..............
    burdaki arkadaşlara danışmadan birsey yapmayın derim. herkez elinden geldiğince yardım etmeye mutlaka çalışır..
    burda herkez hersey yaşadı vede gördü...

baktığım symbollerin hemen hemen hepsi 03-06 arası authentique modelleriydi. ilk arabamın devir göstergesiz olması cidden can sıkıcı olurdu muhtemelen. :)
    aslında cliolar çok düşündüğüm arabalar da değildi ilk araç için hatchback daha uygun olacağını düşünüyorum ama o durumda da çok az alternatif kalıyor.

yok hocam henüz araba pazarına gitmedim gitmem de galiba. internette bu kadar çok arabaya ulaşmak varken orda sınırlı sayıda seçenek pek de çekici gelmiyor açıkcası:) bütçem belli fazla üstüne çıkabilecek durumum yok şu an için. o yüzden bu civardaki araçlara bakıyorum. ama 2. yada 3. arabamı mutlaka 0 alacağım.

forum ikinci elde baya bi bilgi sahibi olmama neden oldu. burda herkesten topladığım bilgilerle artık bende nacizane başkalarına bilgi aktarabilecek konuma geldim bazı konularda. aklıma takılan bir soruyu yada gözüme çarpan bir arabayla ilgili görüşleri sorup hepsine yeterli seviyede cevap alabilmek cidden bulunmaz bir nimet. yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
  • hayırlı formlar arkadaşlar.. Benim elimde 12-13 binlira param var. Memurum ve işe gliş gidiş için araba arıyorum aklıma hb clio yatıyo. İlk arabam olucak ve genç oldugum içinde hb aklıma yatıyor :) Bnm sorum cliolardan en çok tutulanı hangısıdır sanırım 2005de bi kasayı değiştirmiş (clio 3 u demıyorum) bu yenı kasalarda ne fark ediyo? Ve 1,4 clio benzinde ve 1,6 lpg de ne kadar yakar bilginiz var mı? birazda seri olsun istiyorum 1,2 si nasıldır ağır mı kalıyo acaba?
  • quote:

hocam ilk araban ve acemiysen bana göre devir göstergesiz arabaya bulaşma..bulabilirsen expresion modellere bak symbolde yok diye symbolden uzaklaş anlamında demiyorum..

hangi araba markası olursa olsun, sıfır veya ikinci el mutlak bu forma uğramadan alma egerbizler varsak :)
    symbol arabamız var diye diğer arabalardan anlamıyoruz anlamınada gelmez...

hatback arabalar ile sedan arabaların boyutu hemen hemen aynı taş çatlasa 20-30cm bir şey oynar. otomobil sektöründe her cmin değeri var ama bizler için pekte önemi yok..
    tabikide psikolojikmen insan etkileniyor...

sanırım araba bakmaya yeni başlamışsın. genelde çok dolaşıp araştıran için cinnet gecirme veya araba almaktan vaz gecenler oluyor.
    piyasada adam akıllı araba yok ve sahipleride şerefsizin önde gideni..
    işin piçligini bilmediğin için herkezi kendin gibi görme..

araba almakta satmakta gerçekten marifet işi. bu gerek aldığında gerek sattığında çok iyi anlayacaksın.
    bütçene göre illaki bir çok alternatif var ama sıfıra en yakın ve az km yapmış arabalar maglüm symbol yada B segmenti arabalar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CabbaR26

hayırlı formlar arkadaşlar.. Benim elimde 12-13 binlira param var. Memurum ve işe gliş gidiş için araba arıyorum aklıma hb clio yatıyo. İlk arabam olucak ve genç oldugum içinde hb aklıma yatıyor :) Bnm sorum cliolardan en çok tutulanı hangısıdır sanırım 2005de bi kasayı değiştirmiş (clio 3 u demıyorum) bu yenı kasalarda ne fark ediyo? Ve 1,4 clio benzinde ve 1,6 lpg de ne kadar yakar bilginiz var mı? birazda seri olsun istiyorum 1,2 si nasıldır ağır mı kalıyo acaba?

2000-2001 de yuvark farlı clio var mevcut belkide 2002 modelde vardır.
    tahminen 2000-2001 model symbol tutulunca Renault biraz makyaj yaptı ve
    2002-2006 modele kadar hep aynı kasayla gitti. o süre zarfında donanımlarda degişiklik olmuştur.

2007-2008 modeller tam anlamıyla makyajlandı gerek aracın dışı gerek içi..

motor seçeneğine gelince piyasadahep 1.4 8 v 75bg bulursun. fakatnadirde olsa 1.4 16v 98bg veya 1.6 16v 110bg de bulma olasılığın var.
    1.4 16v bulma şansın daha çok..
    1.4 16 v 98 bg bulursan araba kafanada yatarsa almanı tavsiye ederim..
    1.2 motoru alırsan benzinciyle akraba olursun : ) düşün artık gerisini...

parasına göre tüm symboller tutuluyor... donanım seviyeside önemli.. hb kasalarda seçenek bulman mümkün..

1.4 8v benzinde eger motor sağlamsa en ekonomik kullancaksan 0,35 kuruş rahat yakar. lpgde 0,27 kuruş yakar

değer söylemek yanlış olur kullandığın yol ve kullanım tarzına göre değir... ben söylüyorum ama kafanda birsey oluşssun diye..
  • quote:

quote:

hayırlı formlar arkadaşlar.. Benim elimde 12-13 binlira param var. Memurum ve işe gliş gidiş için araba arıyorum aklıma hb clio yatıyo. İlk arabam olucak ve genç oldugum içinde hb aklıma yatıyor :) Bnm sorum cliolardan en çok tutulanı hangısıdır sanırım 2005de bi kasayı değiştirmiş (clio 3 u demıyorum) bu yenı kasalarda ne fark ediyo? Ve 1,4 clio benzinde ve 1,6 lpg de ne kadar yakar bilginiz var mı? birazda seri olsun istiyorum 1,2 si nasıldır ağır mı kalıyo acaba?

2002-2006 modele kadar hep aynı kasayla gitti. o süre zarfında donanımlarda degişiklik olmuştur.

motor seçeneğine gelince piyasadahep 1.4 8 v 75bg bulursun. fakatnadirde olsa 1.4 16v 98bg veya 1.6 16v 110bg de bulma olasılığın var.

parasına göre tüm symboller tutuluyor... donanım seviyeside önemli.. hb kasalarda seçenek bulman mümkün..

1.4 8v benzinde eger motor sağlamsa en ekonomik kullancaksan 0,35 kuruş rahat yakar. lpgde 0,27 kuruş yakar

değer söylemek yanlış olur kullandığın yol ve kullanım tarzına göre değir... ben söylüyorum ama kafanda birsey oluşssun diye..

hocam öncelikle verdiğin bu değerli bilgiler için tşk ederim.

dediklerinizden anladıgım kadarıyla motorlar aynı sadece kasa değişmiş :) bazıları megan motorludur diye tabir ediyo o kafamı kariştirdi da :)

Birde 1,6 motorlar hakkında bilginiz var mı acaba? Şu an bi tane hb 1,6 buldum da :)
  • quote:

quote:

1.4 8v lpg de 27kuruş?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhatcn
    1.4 8v lpg de 27kuruş?

ankara opette 2,74
    ortalama 10 litre yaksa 0,27 kuruş eder...

kendi aracımla kıyas ediyorum 1.4 8v ankara yolları ve trafiği..
    maglüm kış aylarında olduğumuz için sıkışık trafikte 7,8lt-8 litreyi görmeye başladım. opet 4.66tlden 8 litre 0,37 kuruşda ben yakıyorum...
    arabada 5 kişi oldugunuda belirteyim..

lpg yi ucuz alıyorsanız vede aracınızda tekseniz bu değerler düşebilirde.. en önemlisi kullanım tarzı ve yol koşullarıda buna etken...

ben kendi aracım ile oranları söledim.
  • quote:

dediklerinizden anladıgım kadarıyla motorlar aynı sadece kasa değişmiş :) bazıları megan motorludur diye tabir ediyo o kafamı kariştirdi da :)

Birde 1,6 motorlar hakkında bilginiz var mı acaba? Şu an bi tane hb 1,6 buldum da :)

yani motor aynı kasa ve donanım farkları oluşmuş...
    megane motoru olup olmadığını bilmem ama 1.6 motorda kronik sorun olduğunu duydum.. pekte övünülecek motor değil..
    sonu bilen arkadaşlar veya hatırlayan arkadaşlar mutlaka cevap yazcaklardır..

1.4 16v 98bglik motor bulursan seni fazlasıyla tatmin eder vede 1.6 dan daha kıymetlidir..
    1.4 8v 75 bgde alabilirsin taş gibi motor tek eksiği performansı.. yakıt konusunda 5 asagı 10 yukarı hepsi aynı...
  • quote:

quote:

1.4 8v lpg de 27kuruş?

ankara opette 2,74
    ortalama 10 litre yaksa 0,27 kuruş eder...

kendi aracımla kıyas ediyorum 1.4 8v ankara yolları ve trafiği..
    maglüm kış aylarında olduğumuz için sıkışık trafikte 7,8lt-8 litreyi görmeye başladım. opet 4.66tlden 8 litre 0,37 kuruşda ben yakıyorum...
    arabada 5 kişi oldugunuda belirteyim..

lpg yi ucuz alıyorsanız vede aracınızda tekseniz bu değerler düşebilirde.. en önemlisi kullanım tarzı ve yol koşullarıda buna etken...

ben kendi aracım ile oranları söledim.

sizin aracinizi bilemem.kullanmadigimiz araclarin yakit tüketimi hakkinda bilgi vermesek daha dogru olur diye düşünüyorum.bizde var 1.4 8v 2000 model symbol en fazla 22-23 kuruş yakiyor Ankara'da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

1.4 8v lpg de 27kuruş?

Ben 1.4 8v + Brc kitle kullanıyorum. Bu tür hesaplarda kuruştan çok litre hesabı yapılması daha doğru olur. Çünkü hem fiyatlar şehirden şehire değişiyor hem de aydan aya zam veya indirim geliyor.

Bendeki simit tank 33 litre alıyor ve full şehir içi en az 320 km beni götürüyor. Kullanım tarzı, yol durumu, araçtaki yük/yolcu sayısı, hava şartları gibi etkenler var. Bende durum böyle. ıcon nickli arkadaşımız uzun dönemli yakıt hesabı tutuyor. Onun paylaşımları da faydalı olacaktır.

Görüşmek üzere,
  • quote:

sizin aracinizi bilemem.kullanmadigimiz araclarin yakit tüketimi hakkinda bilgi vermesek daha dogru olur diye düşünüyorum.bizde var 1.4 8v 2000 model symbol en fazla 22-23 kuruş yakiyor Ankara'da.

hocam zaten ben belirttim herkezin kullanım tarzı ve yol koşulları bir değil ama lpgnin ortalama litresi belli 10 litre. lpg yi kaçtan alır satar bilmem.

ben kendimden örnek vereyim Eryaman -ankamall arası bazen gider gelirim..
    kimi zman arabada 5 kişi varken 6,5lt-7 litre yakarken, kimi zmanda 5,4 leri bile görüyorum....50 kmlik yol.
    ben burda çıkıpta demiyorum ki benim araba şukadar litre yaktı hesaba vurduğumda bukadar yaktı diye....

buna dayanaraktan.
    araba ajentaları broşürlerinde yakıt değerlerini belirtmesn veya satış elemanına sorduğumuzda broşürdekini söylemesin..
    eger bir şey belirtiliyorsa kesin ve net değildir ortalama bu değer yakar diye akıllarda kalması içindir...

siz 0,22 kuruş yaktığınızı söylüyorsunuz lpgnin litresini kaça alıyorsunuzda bu değeri yakalıyorsunuz buda cok önemli faktörlerden biridir..
    aracınız 10 litre yakıyordur lpgyi ucuz aldığınız için misal 2,30tlden sizin az yaktığını düşünüyorsunuz..

diğer arkadasın dediği gibi litre hesabı yapılması en doğru sonuç olur..
  • Arkadaşlar merhaba; son günlerde kaskosu ve ya trafik sigortası bitipde yenileten var mı?Model yılı,hasarsızlık oranı ve özel indirimleri varsa belirtirseniz sevinirim.Bu ara çok uçuk fiyatlar telaffuz ediliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: broadcast33

Arkadaşlar merhaba; son günlerde kaskosu ve ya trafik sigortası bitipde yenileten var mı?Model yılı,hasarsızlık oranı ve özel indirimleri varsa belirtirseniz sevinirim.Bu ara çok uçuk fiyatlar telaffuz ediliyor.

Hocam ben aralığın başında yaptırdım. Konuyla ilgili mesajımı ekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

quote:

Orijinalden alıntı: hilter

Yakında kasko yaptıran var mı aradılar beni kasko+ sigoarta 710 tl..aksigorta sizce nasıl(arabaya 21.500 tl değer biçiyorlar..2007 model..)

Ben geçen hafta yaptırdım Araç 2011 model, LPG isli 35 plaka full kasko, mali mesuliyet maddi 75.000 tl Axa Sigorta 690 lira. 2. Yıl % 40 hasarsizlik indirimi. Fiyatı etkileyen birçok etken var. Ben ana etkenler yazdım. Mali mesuliyeti fiyat az çıksın diye düşük gösteriyorlar onu cuzi bir miktara yukseltmeniz uygun olur.

Trafik de 212 liraydı yanılmıyorsam. Bu da ilden ile ve hasarsızlığa göre yüksek çıkabiliyor.
  • Arkadaşlar merhaba bir tanıdığımın symbolun 2 lambası birden çalışmıyor galiba elektirikte bir problem var kablosu falan mı çıktı nedir,biliyorsunuz bir kere koldan çevirince stoplar yanıyor bunda bir sıkıntı yok yanlız 2. çevirmede lambalar yanımıyor sizce prblem nedir ? ve kabloları nereden kontrol edebilirim ?
  • 
Sayfa: önceki 992993994995996
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.