Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (538. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.484
Cevap
85
Favori
1.953.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: mert karip
    valla ne dersen de dizel arabaya gönlüm pek razı olmuo kafama koydum benzinli benzinli benzinli dizel araba da km ilerledikçe atoyorum 100.000 geçince arıza yapar bakımlarını düzenli yaparsdan belki yapmaz ama içime sinmio

kör kara cahil yorumları dinleme paran varsa benzinli al tabi :D ama kısa mesafelarde duruş kalkışlarda böğürmeden rahat kalkan güçlü bi araba istiyorsan turbolu araba alıcan benzinli hemde :D paran varsa neden olmasın .:D

İç mekan kalitesi, işçilik konfor için Opel Astra sedan. Bagajı, arka diz mesafesi kabin içi genişliği için fluence. Euro ncap tan Kabin güvenliği ve bagaj ve yol tutuş için focus. 2. elde üçüde güçlü arabalar. Aynı araçların dizelleri için vergi avantajı ve ödüllü motoruyla astra sedan 1.3 cdti derim.

dizel düşünmiyorum

bizim iş yerindeki müdüre aldık 2010 astra hb 1.3 adam makina mühendisi aylarca araştırdı onu aldı dizel dizel düşün bence benzinli almak çılgınlık

Bencede motor fıat opel ortak yapımı 1248 cc 200 tork 90 hp avrupalı otomobil otoriteleri tarafından da mükemmel diye ödüllendirilmiş zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: akustik1979

quote:

beyler yolovadan bana cazip bi teklif geldi eğer yolavaya gidersem orda üniversitede önemli bi konuma sahip olucam ve bir lojman vericekler yolavaya gidersem bir kaç sene içinde sıfır araba alma imkanım olucak yavaştan sıfır araba fiyatlarına bakmaya başladım
    YENİ RENAULT FLEUNCE BUSSNES 1.6 16 BENZİNLİ 35.100 TL
    OPEL ASTRA SEDAN ESANTİA 1.6 16 V 33.000 TL
    YENİ FORD FOCUS SEDAN 1.6 16 V TREND 34.405 TL EE NEDİOSUNUZ

İç mekan kalitesi, işçilik konfor için Opel Astra sedan. Bagajı, arka diz mesafesi kabin içi genişliği için fluence. Euro ncap tan Kabin güvenliği ve bagaj ve yol tutuş için focus. 2. elde üçüde güçlü arabalar. Aynı araçların dizelleri için vergi avantajı ve ödüllü motoruyla astra sedan 1.3 cdti derim.

dizel düşünmiyorum

Benzinlilerinde turboluları var. Turbo benzinli seçeneğide düşünebilirsin. bravo, linea 1.4 tjet 205 tork 120 bg 0-100 km 9.6 saniye meganın da impressörü var oda 1.4 130 bg Bence atmosferik motorların ömrü doldu artık 10 sene içinde üretimden kalkacak zaten. Hem çevreyide çok kirletiyorlar çok benzin yakıp az güç üretiyorlar. Devir turbo devri artık iyi düşün bence. Tabi son karar senin. Bizimki sadece yardımcı olmak.

quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

quote:

hocam öğle diyosun ama dizel hoşuma gitmio forumdada yazmıştım dayımın logan mcv sini kullandım dizel 70 bg di ışıklarda 5. viteste gazı diblememe rağmen benzinliler beni tokatladı gerçi bayır çıkarken iyi oluyo ama benzinli arbadan şaşmam araba dediğin benzinli olcak bastımmı gitçek

dizel performans arabası değil zaten q7 değilki bu v6 turbo dizel olsun :D 250 bg :D:D

ayrıca 5. viteste 100 ve 110 üzeri hafif yüklendinmi uçar dizede benzinliden çok üstün aralıkları war yüksek devirli olmasada mesela benzinlide düşük devirde gaz kökleyemezsin dizelde bu çok daha üstün çok kısa sürede araba toplar dizel benzinliden çok daha tatmin edici trafikte özellikle alışmaya gerek yok denemen yeterli 1. viteste çok az gazla verdiği tork zaten tatmin edici bide şu bellediğiniz yokuş iyi çıkar mantığı çıkmaz kardeşim turbolu araba nefes alıyor farkı koyuyor az yakıp yokuş çıkıyor avantajı bu dizelde son gaz biyerlere hızlı gitsen çok bassan bile az yakar benzinlide içer

valla ne dersen de dizel arabaya gönlüm pek razı olmuo kafama koydum benzinli benzinli benzinli dizel araba da km ilerledikçe atoyorum 100.000 geçince arıza yapar bakımlarını düzenli yaparsdan belki yapmaz ama içime sinmio

Kardeş şimdi Ankarad İstanbulda 400 bin km yi taksici deviren dizel albealar var multıjet turbo dizel bunlar illaki enjektör, triger zinciri falan değişimi oluyor okadarda olsun artık. Millete bakma sen 100 binden sonra dizel ölür boş laf onlar kullanmayı bilirsen hiç bişey olmaz. uzağa gitmeye gerek yok ozzy arkadaşımız 170 bini devirdi arabada tık yok. bende aracımı değiştirdiğimde az motor hacminden maksimum gücü ve minimum yakıtı veren dizel üniteleri veya benzinli turboları tercih edeceğim.

Kardeş şimdi Ankarad İstanbulda 400 bin km yi taksici deviren dizel albealar var multıjet turbo dizel bunlar illaki enjektör, triger zinciri falan değişimi oluyor okadarda olsun artık. Millete bakma sen 100 binden sonra dizel ölür boş laf onlar kullanmayı bilirsen hiç bişey olmaz. uzağa gitmeye gerek yok ozzy arkadaşımız 170 bini devirdi arabada tık yok. bende aracımı değiştirdiğimde az motor hacminden maksimum gücü ve minimum yakıtı veren dizel üniteleri veya benzinli turboları tercih edeceğim.

o turbo denilen lanet yaratık zaten o hazı veren şey :D benzinliye bininnce pedala yüklen sonuna kadar araba bağırıyor gidişat yok özellikle 4-5 kişi binince benzinlide araba kalkana kadar motor 1 yaş daha yaşlanıyor dizelde çok az daha gaza dokunuyosun bağırtmadan yola devam böyle ufak tefek farkları war benzinli araba dizelden araba doluyken kat kat fazla yakıyor o gün bi diş benzin kaldı poloda gider eve geri gelir petrol ofisinden yakıt alırız dedik neredeyse yolda kalıyordu hemen ışık yandı zar zor kendimi benzinliğe attım 1.4 araba 22 kuruşla 25 kuruş arası yakıyor neredeyse benzinliye binilmez

bide şöyle bi hesap yap benim araba 4 gün sonra 2. yılına giricek bende kalma süresi yani 2 yıl önce satın aldım :D kaç km yaptım diye sor
    173000 de araba -126000 de aldım 47000 şimdi bu araba ortalama bi depoda kış yağmur çok kişi felan 800 km yapmış olsa 47000 / 800 = 58,75 depo yapar bunuda mazot bi ara 2.3 tü bi arada 3 tl ortalamasını alırsak 2.65 ama mazot 2.70 le 3 arasıyken daha çok km yaptım ya en az deki 2.7
    2.7 *45 =121,5 bu parayı 58.75 le çarp 7140 tl civarı para yapar ben 2 yılda 7140 tl lik mazot yaktım :D mesela şimdi benzinli aldım :D

deposu kaç lt ? oda 45 olsa yakıt ortalaması 3.2 desen 144 bi depoyla 600 km gitse 78,3 depo = 11279 tl yapar :D çık dizelin 7140 farkını 4140yapar fark bu paraya deki en kötü ennn kötü turbon patladı ki tamir oluyor zamanında fark edilirse ama patladı de 2000 tl ona gitti bide enjektörler pert :D tamir ediliyor 300 tlye felan belki daha az ama deki onlarda pert :D 2000 de o 4000 al sana yakıt farkı üstelik güçlü turbolu araba kullandın aynı hesaba geldi niye benzinli almayayımki dedin ama bu 47000 km de oldu 4000 tl yakıt karı :D

genel bakışş 50000 kmde sana benzinliden 4000 tl civarı para kaldı bu 170000 de 12700 tl para yapar arabamı satsam bu kadar eder dizel demekki 7 yılda bu araba 12700 tl benzinliden az yakmış ya deki ozan abarttın öyle hesap mı olur al kendin yaz deki yarısı 7 yılda 6350 tl iyi para :D

dediğim gibi toplamda 12700 kazandıysa dizelin benzinliye göre turbosu enjektörleri lastikleri ve genel bakımları hatta trigerleride kat işin içine , 7 yıl boyunca bedavaya geliyor haksızmıyım !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzzy222 -- 17 Ağustos 2010; 8:47:05 >
    Umarım forumdan yararlanırım.
    Saygılar.
    2013 FİAT LİNEA ACTUAL PLUS MULTİJET 95 HP
  • quote:

Orijinalden alıntı: genesisss

Merhaba Arkadaşlar,
    Ben de symbol cü oldum.
    Umarım forumdan yararlanırım.
    Saygılar.

Hoşgeldiniz, vaktiniz varsa forumu ilk sayfalardan itibaren ara ara okumanızı tavsiye ederim. Eski sayfalarda faydalı bilgiler ve paylaşımlar mevcut.

bayler benzinliden şaşmam ne olursa olsun benzinli arabanın sessizliği o seriliği çok hoşuma gidiyor dizel belki düşünebilirim bi de daha durun şu yolava işnde hala bi ses soluk çıkmadı

sende bizim davut abi gibi ha adamın altına sıfır audi a6 3.0 v6 verdiler kaymak gibi adam dizel diye sevmiyor tutturmuş bi benzinli gazlı brodway alacam diye bari sen yapma ya :D

ama şu bi gerçekki almanyada dizel arabalara 2. sınıf olarak bakılıyor

quote:

o turbo denilen lanet yaratık zaten o hazı veren şey :D benzinliye bininnce pedala yüklen sonuna kadar araba bağırıyor gidişat yok özellikle 4-5 kişi binince benzinlide araba kalkana kadar motor 1 yaş daha yaşlanıyor dizelde çok az daha gaza dokunuyosun bağırtmadan yola devam böyle ufak tefek farkları war benzinli araba dizelden araba doluyken kat kat fazla yakıyor o gün bi diş benzin kaldı poloda gider eve geri gelir petrol ofisinden yakıt alırız dedik neredeyse yolda kalıyordu hemen ışık yandı zar zor kendimi benzinliğe attım 1.4 araba 22 kuruşla 25 kuruş arası yakıyor neredeyse benzinliye binilmez

bide şöyle bi hesap yap benim araba 4 gün sonra 2. yılına giricek bende kalma süresi yani 2 yıl önce satın aldım :D kaç km yaptım diye sor
    173000 de araba -126000 de aldım 47000 şimdi bu araba ortalama bi depoda kış yağmur çok kişi felan 800 km yapmış olsa 47000 / 800 = 58,75 depo yapar bunuda mazot bi ara 2.3 tü bi arada 3 tl ortalamasını alırsak 2.65 ama mazot 2.70 le 3 arasıyken daha çok km yaptım ya en az deki 2.7
    2.7 *45 =121,5 bu parayı 58.75 le çarp 7140 tl civarı para yapar ben 2 yılda 7140 tl lik mazot yaktım :D mesela şimdi benzinli aldım :D

deposu kaç lt ? oda 45 olsa yakıt ortalaması 3.2 desen 144 bi depoyla 600 km gitse 78,3 depo = 11279 tl yapar :D çık dizelin 7140 farkını 4140yapar fark bu paraya deki en kötü ennn kötü turbon patladı ki tamir oluyor zamanında fark edilirse ama patladı de 2000 tl ona gitti bide enjektörler pert :D tamir ediliyor 300 tlye felan belki daha az ama deki onlarda pert :D 2000 de o 4000 al sana yakıt farkı üstelik güçlü turbolu araba kullandın aynı hesaba geldi niye benzinli almayayımki dedin ama bu 47000 km de oldu 4000 tl yakıt karı :D

genel bakışş 50000 kmde sana benzinliden 4000 tl civarı para kaldı bu 170000 de 12700 tl para yapar arabamı satsam bu kadar eder dizel demekki 7 yılda bu araba 12700 tl benzinliden az yakmış ya deki ozan abarttın öyle hesap mı olur al kendin yaz deki yarısı 7 yılda 6350 tl iyi para :D

dediğim gibi toplamda 12700 kazandıysa dizelin benzinliye göre turbosu enjektörleri lastikleri ve genel bakımları hatta trigerleride kat işin içine , 7 yıl boyunca bedavaya geliyor haksızmıyım !!!

Valla hesabı yapmışsın bizede iyi fikir olur dizel düşünenler için iyi bir hesaplama olmuş teşekkürler

Orijinalden alıntı: icon33

quote:

Orijinalden alıntı: gokmen_82

Arkadaşlar 2001 model clio symbol rna aracım var. 103 binde lpg li. yürüyen aksamında problem yok. fiyatı ne eder sizce. satmayı düşünüyorum. çünkü gelecek ay bozcaada ya göreve başlayacağım araç orada çürüyecek. fikri olan var mı acaba.

Sıfır araç satan bir bayiden aracınıza takasta ne verdiklerini öğrenirseniz (satma amaçlı demeyin yalnız. sıfır araç almak istiyor gibi davranın.) piyasa fiyatı takasta saydıkları fiyatın 1000-1500 tl üstüdür. Bu rakamlardan ilan açılabilir.

benzer bir araç ilanı 9750'den ilan tarihi 31 mayıs 2010 2,5 aydır bekliyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-2001clio-symbol-1-4rna-ihtiyactan/detay

bir başka ilan 10750'den bir aydır bekliyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-renault-clio-sifirdan-farksiz-2001-sembol-kilimali-hatasiz-alani-uzmez/detay

bu da 14000 den kasım 2009 dan beri bekliyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-araba-gibi-araba-arayana-clio/detay

quote:

bir de yakın arkadaşım 24 ay taksitle 12 binlira vermek istiyor araca. mantıklı mı sizce. gerçekten kararsız kaldm

10 bine ilan açıp hemen bugün satılsa gelen parayı da vadeli olarak yatırım hesabına yatırılmış olsa ne gelirdi?

http://www.kuveytturk.com.tr/tr/BireyselBankacilik_HesapTurleri_HesaplamaTablosu.aspx

10 binin yıllık 657 tl net getirisi var iki yılda 1300 TL 10 bin+1300=11300 TL

Arkadaşınız aylık 500 tl taksitle 24 aylığına aracı almak istiyordu. 24*500=12000 TL

Arkadaşınızın taksitleri aksatmak gibi bir sorunu yoksa vadeli satmak daha uygun gibi duruyor.

Teşekkür ederim. Çok detaylı bilgi vermişsiniz. Zahmet olmuş size. Sanırım ben de sizin dediğiniz gibi taksitle vereceğim arkadaşa

Orijinalden alıntı: hell_to_hell

arkadaşlar hep merak etmişimdir bu clio ile symbol arasında ne farklar var sedanlarından bahsediyorum ..mesela clioların euro ncap crash testi var symbollerin yok çoğu kişi symbol adi malzemeden üretiliyor clio daha iyi diyor doğru mudur ?

"kimse üzerine lütfen alınmasın" diyerek şöyle bir giriş yapayım : türkiye'de araç kullanan / araçlara ilgi duyan kişilerin çok büyük bir kısmı araçların geliştirme, üretim, pazarlama aşamalarını ve ortak parça / ortak üretim konularını net olarak bilmediği için (bilmek zorunda da değiller ama bilmiyorlarsa lütfen sussunlar.) , "detaylı bir gerekçesi" ya da "detaylı bir ispatı" olmayan piyasa yorumlarına kesinlikle kulak asmayan biri oldum yıllar içinde.

şimdi hell_to_hell arkadaşımızın sorusuna gelelim.

cevabı buradan aktaralım :http://tr.wikipedia.org/wiki/Renault_Symbol

"... Güvenlik standartları konusunda üzerinde en fazla spekülasyon yapılan Renault modeli olan Symbol'ün, Rusya'da 2002 senesinde gerçekleştirilen bağımsız çarpışma testlerine göre Clio II ile aynı standartlarda güvenlik sunduğu ve EuroNCAP değerlendirme skalasına göre 4 Yıldız'a eşdeğer yapıda olduğu bilinmektedir. (Bilgi için :http://www.autoreview.ru/new_site/year2002/n17/crush_test/1.htm ) ..."

(bu wikipedia makalesinde başta sadece ilk 2 satır vardı. durumun bu kadar boş olduğunu görünce geçen yıl sayfayı ben düzenlemiştim.)

sıra bu tür yorumları ("symbol adi malzemeden üretiliyor clio daha iyi" gibi yorumlar) yapanlara bir hatırlatma yapmaya geldi :

soru 1- bu 2 aracı üreten kim ve markalar ayrı mı ?

cevap 1- renault. markalar ayrı değil.

soru 2- aynı ya da benzer platformları taşıyan araçlarda sac kalınlığı ve karoser işleme prosedürleri değişir mi ?

cevap 2- değişmez. ek olarak üretici firmalar sac ihtiyaclarını toptan karşıladıkları için aynı sac türü bütün segmentlerde kullanılabilir.

soru 3- aynı veya birbirine çok yakın segmentlerde sunulacak araçlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş mekanik ve teknik yapılar değişir mi ?

cevap 3- çok az bir miktarda değişir. çünkü bunların ar-ge maliyetleri yüksektir. aynı mekanik ve teknik yapılar birden çok modelde kullanılarak maliyet düşürülmeye çalışılır. diğer yandan bu model çoğaltma ile markanın model seçeneği genişletilmiş, müşteriye daha fazla seçenek ve seçme özgürlüğü sunulmuş olur.

soru 4- aynı ya da benzer platformları taşıyan araçlarda "marka veya sunulan kalite taahhüdü değişmedikçe" iç mekan malzeme kalitesi ve konfora yönelik detaylar değişir mi ?

cevap 4- değişebilir. ancak ciddi bir fark yoktur. sadece bazı küçük detaylar maliyet düşürme amaçlı olarak projeden çıkarılabilir. (polen filtresi, izolasyon malzemeleri gibi teknik yapıya girmeyen parçalar.) ancak siz üretici olarak aynı platformu farklı markalar altında satacak iseniz malzeme kalitesi gözle görülür şekilde değişir. örneğin, seat leon - vw golf - audi a3 üçlüsü. bu üç araç da "vw group a platformu" üyesi olmasına rağmen marka kalitesi açısından "farklı kalitede hazırlanmış iç mekanlar" ile satışa sunulur. bu üçlünün teknik ve mekanik yapıları ise neredeyse birbirinin aynısıdır.

soru 5- aynı ya da benzer platformları taşıyan araçların montaj prosedürü değişir mi ?

cevap 5- kesinlikle değişmez. değişen sadece montaj sırasında monte edilen parça sayısıdır. prosedürün her model için değiştirilmesi demek üretim maliyetinin tavana vurması demektir ki hiçbir firma bunu yapmaz.

yardımcı olması dileği ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mde -- 18 Ağustos 2010; 0:52:04 >
    söylediklerini epeydir tartışıyoruz yeni symboller 4 yıldızlıdır zaten eski bizim kasaların öyle bir araştırması yok bildiğim kadarıyla bunları autodrom da sürüş sertifikası alırken renault çalışanından öğrenmiştik onun yalancısıyız ve adam en çok çağraz fren abs uygulamasından şikayetçiydi abs diyor başka bişey demiyor absnin yağmurda karda kuruda nasıl durduğunu felan öğretiyorlar :D

bilgiler için teşekürler ama ben symbolü çok seven birisi olarak arabama yol ve gidişat konusunda çok güveniyorum ama kazalarda sıfır güven bunu kabul etmelisiniz o 4 yıldız size yandan giren 60 km ve üzeri hızda vuran bir arabanın yolcu kabininin ta içeri kadar göçüp vurulan tarafın diğer tarafla birleşmesini engellemiyor önden arkadan vurmalarda bagaj ve motor kısmı parçalanıyor motor yarıya iniyor bagaj çok daha çabuk eziliyor ama yanlardan şansınız yok

mesela bi meganda özellikle yenilerinde göbekten dalmalarda araba mümkün olduğunca sağa ve sola savruluyor ezilme daha az ama sonuçta vurulan taraftakiler çarpma şiddetiyle % 50 ölüyor sıkışma olmuyor sadece mesela

clio symbol olsun sadece symbol olsun gayet güzel arabalar ama kaza yapmayalım yaptırtmayalım
    bugünde muayneye giriyor disklerden geçmez diye korkuyoruz hadi hayırlısı 172252 km de idi gidişat iiydi genel olarak içine zarar gelmemiş sadece el freni biraz kendinden geçmiş tutuyor ama bırakınca kol bi acaip olmuş sallanıyor sökmeye çalışmışlar heralde 38 gündür kirada araba dün halini görünce üzüldüm moralim bozuldu köye felan gitmişler heralde bagaj zemini hep nohut toz toprak her tarafı toz pislik soğudum artık binemem zaten o arabaya

araba dün halini görünce üzüldüm moralim bozuldu köye felan gitmişler heralde bagaj zemini hep nohut toz toprak her tarafı toz pislik.

Önceki aracımı bir kış günü kaportacıya bırakmak zorunda kalmıştım. Özellikle bagajını tertemiz edip kullanırdım içinde toz bile olmazdı. Benim öyle temiz baktığım arabayı kaportacı, evine talaş taşımak için kullanmış, bagajın her yeri talaş artıklarıyla doluydu. Ustaya: binmeye biniyorsun emanet arabayı özel işinde de kullanmışsın bari temizle de öyle ver ayıptır dedim. 10 TL lik bir yıkamacı masrafından kaçıyor insanlar ne biçim bir millet olmuşuz yazık.

Orijinalden alıntı: icon33

quote:

araba dün halini görünce üzüldüm moralim bozuldu köye felan gitmişler heralde bagaj zemini hep nohut toz toprak her tarafı toz pislik.

Önceki aracımı bir kış günü kaportacıya bırakmak zorunda kalmıştım. Özellikle bagajını tertemiz edip kullanırdım içinde toz bile olmazdı. Benim öyle temiz baktığım arabayı kaportacı, evine talaş taşımak için kullanmış, bagajın her yeri talaş artıklarıyla doluydu. Ustaya: binmeye biniyorsun emanet arabayı özel işinde de kullanmışsın bari temizle de öyle ver ayıptır dedim. 10 TL lik bir yıkamacı masrafından kaçıyor insanlar ne biçim bir millet olmuşuz yazık.

aynen arbanınn bagajını temiz tutarım bide ilk aldığımda symbol ü bagaj çantası almıştım çok şık duruyor bi ara fotarıfını eklerim

aracım dün geldi genel durumuna baktık :D vuruk kırık çizik yoktu adam bi arka hoparlörün bagaja bişeyler koyarken canını almış :D gitti güzelim pioneer
    bugünde muayneye giriyor disklerden geçmez diye korkuyoruz hadi hayırlısı 172252 km de idi gidişat iiydi genel olarak içine zarar gelmemiş sadece el freni biraz kendinden geçmiş tutuyor ama bırakınca kol bi acaip olmuş sallanıyor sökmeye çalışmışlar heralde 38 gündür kirada araba dün halini görünce üzüldüm moralim bozuldu köye felan gitmişler heralde bagaj zemini hep nohut toz toprak her tarafı toz pislik soğudum artık binemem zaten o arabaya

ozzy ben sana ne dedim olummmmmmmmmm arabayı eşşeğe biner gibi kullanır lar acımazlar demiştim ama sen beni dinlemedin yazık günah cliona ben bu yüzden babm dışında kimseye araba vermem babm bazen arabayı arkadaşına verio kav ga ediyoz sen benim arabanmı nasıkl verirsin die hemen gidiom verdiği kişiye ver diyom lan arabayının anahtarını babam dio ayıp değimi bende ayıp olursa olur beni ilgilendirmaz
    2013 FİAT LİNEA ACTUAL PLUS MULTİJET 95 HP
  • quote:

ozzy ben sana ne dedim olummmmmmmmmm arabayı eşşeğe biner gibi kullanır lar acımazlar demiştim ama sen beni dinlemedin yazık günah cliona ben bu yüzden babm dışında kimseye araba vermem babm bazen arabayı arkadaşına verio kav ga ediyoz sen benim arabanmı nasıkl verirsin die hemen gidiom verdiği kişiye ver diyom lan arabayının anahtarını babam dio ayıp değimi bende ayıp olursa olur beni ilgilendirmaz

patron bişey olmaz :D 1 aylık kazan 1400 kaat bişey olmaz ya muayne yapıldı geçti araba diskler kötüydü ama yinede geçti aracın hiç bi sorunu yok düşünsene 1 ay binmedim arabanın diskler bakımı muayne eksoz emulsiyonmudur nedir işte hepsi bedavaya geldi hatta 8000 km sonraki triger bile salla ya temizlerim hafta sonu araba bende ramazan dolayısıyla isteyen olmuyor yatıyor 1 haftadır bende aldım getirdim bayrama kadar durucak gibi
    bi şöyle tertemiz ederiz ya
  • Geçen hafta İstanbuldan geldim 820 km yol yapmışım 4 kişi ve aracın bagaj ağzına kadar doluydu Ankaraya kadar klima nerdeyse susmadı otabanda yer yer 130 bastım yol bilgisayarı 100 km de 5,9 u gösteriyordu tükettiğim yakıtta 50,6 litreyi yani nerdeyse 1 depo benzinle 800 km yol yaptım aşağı yukarı 0,22 kuruş bundan iyiside can sağlığı aracımı seviyorum ekonomik bir araç vergisinin 2.taksidi de 202 lira :)) (para kalmadı yatıramadım..)
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.