Şimdi Ara

Klima taktırmak Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
24.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 93 model 1.3XL Corolla aracımı satmak istiyorum ama şu zamana soranların tamamı kliması varmı diye sordu direk.Klima olmadığı için kimse almak istemiyor.

Şu an 8-8.5 arası gider diyorlar.Ama fiyatını soran yok ki hep klimasını soruyorlar.

Acaba klimamı taktırsam diyorum.Klima taktırmak bana 1000 ytl ye mal olacak.(İzmir 3.sanayide)Hem Corolla lara klima takmak kolay ve kullanımı sorunsuzmuş.Taktıranlar diyor:

"toyotanın klimasız versiyonlarında bile tüm elektrik tesisatı hazırdır, sadece mekanik parçalar takılır. Kullanılan parçalar üniversal değilde orijinal DENSO seçilirse, orijinalinden farkı olmayacağını garanti edebilirim. Anadolu yakasında bu işi gerçek anlamda yapan bir yer var, aynı işlemi bende yaptırdım (98 corolla) bu ikinci senesi ve maşallah sorun yok."

Klimalı fiyatlarına baktım 10.000ytl den aşağı diyen yok.Taktırıp öyle satsam mı ne dersiniz?Satılmıyor meret gidipte 7500 e galeriye vereceğime böyle yapmak daha mantıklı değil mi?

• klimayı taktırıpda daha iyi bir fiyata satabilecekseniz taktırın
  • Taktıran veya bu konu hakkında bilgisi olan yok mu?

Bazıları sakın taktırma,araba çekmez, gitmez, randımanlı olmaz, klima taktıracağına sat klimalısını deyip kafamı karıştırıyorlar
  • 93 corollalara klima taktırınca motor eski tip olduğu için çekişte düşme oluyor bildiğim kadarıyla.bi de 1.3 motor diyorsunuz.o zaman kesinlikle düşer.ama zaten satacağım diyorsunuz.eğer bu işten kar elde edecekseniz taktırın
  • vallaha bence olmaz diye bişii yok.

Fiyat çok uygunmuş
  • ben 2005 palio sattım onda da klima yoktu alan alır uğraşma bence arayan kişilere isterlerse klimalı 1000 ytl farkla verebileceğini söyle
  • Bence riske girme hiç alan ölede alır bölede alır

ee baktın kimse almıyor klima ile isteyen kişilere dersin klima taktırıcam 1000YTL korum üstüne yukarıda weingma'nın dediği gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 8500 liraya 15 yaşında bir araba

kusura bakma dostum ama o paraya sen ancak klimalısını satarsın.
  • Ben arabamı aldığımda klimasızdı herşeyiyle orjinal bir klima Gaziantep'te taktırdım. Klimanın performansından memnunum tabiki orjinal parçlarının olması şart. Zaten toyota orjinal olmayan parçayı kabul etmiyor.
    Benim araba 1,6 16 valf klimanın soğutması güzel Çekişten düşme olayına gelince uzun yolda pek hissedilmiyor klimanın çalışıp çalışmadığı ama çok dik rampalarda klimayı açınca arabanın çekişi çok düşüyor. Tabi bu dediğim rampalar 2.3. vitesle çıkılan bizim yaylanın yolları 1. vitesin görüldüğü yerler bile var.
    1.3 araçta bu durum daha da rahatsız edebilir.

Yalnız klima kullanmak için taktırılmayacaksa 1000 YTL veripte satmak için klima taktırmak bence mantıksız. Klima ayar tutacakmı tutmayacak mı bbunla uğraşacağınıza klimalı satmayı düşündüğünüz fiyattan 1500 YTL aşağı fiyata satın gitsin. satılacak araba için 500 lira kar edecem diye bir sürü uğraşmaya değmez.

• Bence taktırmanın geregi yok cunku ornalinda olmadıgı ıcın asırı yakıt tuketımı olabılır. tabı yıne sahsı fıkrım.
  • [Deleted by Admins]
  • bazı arkadaşlar demiş yakıt tüketiminde artış olur falan

zaten satın alıcak olan kişiler klima istiyormuş bırakın yakıtıda onlar düşünsün

ki o klima olmadan almam deyenlerinde hiç birinin klimayı kullanıcağını sanmıyorum benzin fiyatı böleyken
  • Bencede taktırmayın ama kendiniz kullanıcaksanız bir süre daha taktırabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

8500 liraya 15 yaşında bir araba

Arabanın fiyatını sadece yaşı mı belirler sence corollaların fiyatları hakkında bilgin var mı? Varsa söylermisin 15 yaşında 1.3 xl ne kadar eder???

http://www.araba.com/ara.php?action=search&powerrubrik=36&powersubrubrik=433&pricestart=500&priceend=1000000&powerrenk=0&capacityend=1300&ezstart=1993&ezend=1993&carregion=0&motortyp=3&kmstart=100000&kmend=1000000&sort=yt&resim=0

• ben bu corollaların piyasada çok abartıldığını düşünüyorum,
    abs siz hava yastıksız kmsi kaç binde olduğu belli olmayan
    bu arabalara gösterilen rağbet ne zaman azalacak açıkcası merak ediyorum
  • kışın sat
  • quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

8500 liraya 15 yaşında bir araba

benim 91 model 17 yaşındaki mercedes 5 lira eder o zaman
  • Fiyatlar konusunda çok bi şey söyliyemem ama (verdiğniz link dahil) internette fiyatlar biraz uçuyor.
    Pazarda bu fiyatlar biraz daha düşer bence.

Hatta sanırım bu konu ile ilgili baya detaylı bir topicte vardı.

Sorunuza gelince, bende bir çok arkadaşın fikrine katılıyorum bence de taktırmak için uğraşmayın...
  • hocam klima taktırdığında ise fabrikasyon mu takıdı sonradan mı takıldı diye irdeleyecekler....sen sonradan taktırdım diyeceksin burun kıvıracaklar.......ben bizim milleti anlamıyorım ne emmeye gelir ne gömmeye......Orjinali bozulmasın diye paslanmış çürümeye başlamış araçlarını boyamayanlar var......Böyle bir aracı satmaya kalktığında boyatsan "niye boyattın" derler boyatmassan "yaw bunun boyası solmuş" derler......klima da aynı fabrika taksa ne sonradan takılsa ne önemli olan adam gibi takılması sorunsuz çalışması.....senin sonradan taktırdığın klima arabana değer katmaz diye düşünüyorum...ama taktırırımkeyfini sürerim diye düşünüyorsan senin bileceğim bir iş.....Geçen sene hyundai accent 1999 model yetkiliservis 2.000 ytl para istemişti klima için taktırmamıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: @levent@

hocam klima taktırdığında ise fabrikasyon mu takıdı sonradan mı takıldı diye irdeleyecekler....sen sonradan taktırdım diyeceksin burun kıvıracaklar.......ben bizim milleti anlamıyorım ne emmeye gelir ne gömmeye......Orjinali bozulmasın diye paslanmış çürümeye başlamış araçlarını boyamayanlar var......Böyle bir aracı satmaya kalktığında boyatsan "niye boyattın" derler boyatmassan "yaw bunun boyası solmuş" derler......klima da aynı fabrika taksa ne sonradan takılsa ne önemli olan adam gibi takılması sorunsuz çalışması.....senin sonradan taktırdığın klima arabana değer katmaz diye düşünüyorum...ama taktırırımkeyfini sürerim diye düşünüyorsan senin bileceğim bir iş.....Geçen sene hyundai accent 1999 model yetkiliservis 2.000 ytl para istemişti klima için taktırmamıştım.

En net cevap gelmiş arkadaştan...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.