Beyler bu ramleri bugün aldım, boğaziçi garantili..
bende msi p35 platinum 1.2 rev var ama ben br türlü işin içinden çıkamadım..
Bendeki anakartın 1066 desteği yokmuş çok şaşırdım .. (o.c. ile var msi'ın sitesinde yazıyor)
şimdi bu ramler boğaziçinin sitesinde 5-5-5-12 2.2v diye yazıyor, ramlerin üstünde 5-5-5-15 2.2 v yazıyor
ben taktım 5-5-5-12-38-12-12-12 ayarladım ama ı ıh pc açılmadı, 5-5-5-15/18 yaptım ama yine olmadı, pc sonsuz döngüye girdi 2-3 kere biosu sıfırladım baştan başladım, sonra ram timinglerini elldiğimiz yeri enable yaptım (disable yapınca ayarlar değişiyo o bakımdan) bi baktım çat açıldı , ama bu seferde timinleri kendi kafasına göre atıyo.. misal, Q6600 işlemcim , 266x9 = 2.4 gnz iken 5-7-7-24 1066 mhz de açıyo, 3.0 ghz de 333x9 da ise 5-7-7-23 te açıyo, 356x9= 3.2 ghz da ise en güzeli olan 5-5-5-18 de açıyor, ama ben bu kendisinin seçipte açtığı değerleri elle girersem yine açmıyor.. ilk defa 1066 ram aldım, ramler çok sağlam ama benim elimdemi patladı bilemiyorum.. 1066 kullanan ya da MSI P35 Platinum kullananlar yardım ederse sevinirim.. türkiye garantili olsun diye bekledim ama şimdi ne yapıcam ? şuan sistemde 2.2v ram voltajı hariç hiç bi yerde voltaj yok , işlemci 3.2 de 5-5-5-18 de evereste göre de şöle ..
yorumları cidden bekliyorum ne yapayım , gerimi yollıyım bi yolumu var mı bi yardım lütfen..
yau kardes o kadar yazi yazdim keske biraz dikkat etseydin ne olurdu aldigin ramlardan bende 4x1 adet var daha 1066 mhz da dual olarak calistiramadim neden anakartin kitapcigina bakmadin keske oradan bakip alsaydin ramlar cok guzel ama yazik etmissin ramlari desteklemeyen anakartta ancak 800 mhz de normal olarak kullanabilirsin ramlarin standart timming ayarlari da 5-5-5-15 . 2.1 yada 2.2 keske anakartin kitapcigina baksaydin ama neyse hayirli olsun diyim elimden gelecek ancak bu
yardim istiyorsan ramlari OC yapacaksan ramlari single calistir yani anakartin ram slotlarina tes sekilde tak sari = sari degil de sari=mavi gibi birini sari renkli olan slota digerini de mavi renkler slota ins yardimci olmusumdur daha sonra da yapacagin normal oc ayarlari
@Anselmo sorun tahminim anakartta. 800 lük bi rami direk 1066 yapabilirim, ama takıyorum auto da direk 1066 görüyo ama timingleri elletmiyo, ona bırakınca da kafasına göre timing koyuyo.
@dark_town ramler şuanda 1066 da ama illa en iyi timingi veren 356x9 = 3.2 ghz yaparsam.. voltaj vermeden çıkıyo bi sorunda yok ama GRID oyununda arada atıyo, bütün oyunlar tamam , 45 derece max gören oyundan neden atarki
ramleri öyle takarsam dual olmayacak?? eğer timingleri oynayabileceksem neden olmasın . Bi de bu P35 lerde nasıl 1066 desteği olmaz YA !!
hocam bu değerler imkansız açılmıyor !! pm de de belirttim zaten.
ben anakarttan diyorum ama, anakartımda 1150 mhz bile görmüşken .. neden şimdi takılıyorum ! ayar sorunum mu var? bişeyleri desable mi yapmam gerekiyor .. elle girince olmuyor olmuyor olmuypr.. anakartın kendi seçtiği değerleri elle girsem bile dahi olmuyor..
herhangibi bi ekstra bi ayar yok boardun pbc versiyonu 1.2 bios versiyonu 1.8 ram zamanlamaları cpuz z deki gibi #epp2 dekinin aynısı slotları 2-4 takmıstım 1 ve 3 te takmıstım fakat yakın olmasın demiştim cpu ya ,hardware oc jumper 333mhz de başka bişide yok oc jumperı neden 333mhze aldın diyorson board 510 fsb üstünde ramlerin dual kanalını asimetrik ayarlıyor günlük oc li olarak kullandıgım için 333mhze aldım zaten 450*500 arası gidip geliyorum sıcaklar bi gecsin 500 fsb devam edicem
ram zamanlamalarını 3*3*3*9 da denedim bi ara 1000mhzde bi sıkıntı cıkmadı lakin ramler el yakıyor ugrasmadım bu sıcaklarda sorun cıkarsın istemiyorum burda mantıklı gelen tek cevap senin için elindeki crucialin senin anakartla uymaması bendeki nasıl uyuyor diyorsan mantıklı olarak ramin revizyonları farklı olabilir ya da anakartında bi sorun var dicem ama başka marka ram denemen lazım
kardes öncelikle aynı anakartı aynı rami kullanıyorum benım bios 1.8 ve jumper lar 333 de 1150mhz yi bile o anakartta gorursun hemde dual olarak bu aralar havalardan dolayı ben 1100mhz ye cektim...
kısaca jumper ları 333 e al anakat ilk acılısta bendede 800 acılmısıtı fakat hic voltaj vermeden 1066-1100(cl5) calıstırabilmen gerekiyor..
benimde bios 1.8 , ve siz dediniz diye jumperları 333 e aldım, tek ram takayım dedim (2. slotta , 1 de de denedim.. ) 5-5-5-15-30-12-12-12 diye elle girdim 2.2v verdim .. save and exit dedim ama sistem yeniden başladı.. öle bekliyor.. önceden sonsuz döngüe girerdi şimdi öle bekliyor ben kapatana kadar.. ramlerin resimleri.. bu arada ramler 1066 da açılıyor ama timingleri görmek bile istemezsiniz.. 5-7-7-24-... ... ...
acılıslar zamanları ve timingleri cok dusuk acar...elle voltajı otomatikte bırakarak 1066/5-5-5-15 e al...dual olarak calısıtırıyor dual olarak tak...bide msı ın logosunu kapat biostan arka planda ne yaptıgını goruyorsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CONSTANTİNE_8905 -- 20 Haziran 2008; 4:17:07 >
bak kardes ben su sekilde kullaniyordum su anda normal kullaniyorum cizgi tagem de birarkadas icin ss vermistim 1066 mhz sorunu vardi ondada
en son hiz olarak ne yaptin dersen ?
1270mhz single olarak yani dual calistirmadim
yazdigim seyde bu arkadas icin
eyv kardes benim icinde baya bir sorun oldu aslinda bu isin tek sorumlusu
ASUS tur bunu herkesin bilmesi lazim daha kart cikmadan DDR2 1066 mhz destekledigini duyuruyor ama tuketiciyi sonradan dusunur gibi bir hal
madem ki bu kart 1066 mhz destegi sunuyorsun ramlarin 1066 mhz da calismasi icin neden zamannda is yapmiyorsun yani bence bu yuzden asus sadece bu olay icin gecerli degil imaj kayber TR de cunku ayni ramlari ben abime yolladim onda da sorun var anakarti da maxuimus formula yapamadigi icin satmis ramlari oldu mu bu olmadi ama sonucta ureticilerin bizleri dusunmesi gerek bence
kolay oc ler kardes ben 1066 @ 1200mhz yaptim ve islemci de 1.86 dan 2.8 e cikardim ucuyor simdi
cpuz un oyle gormesi normal kardes 640 demek 800 mhz demektir carpanlari 2 olarak vermistir orada yani seninki normal 2x 400 olarak hesaplayacaksin o da 800 yapar herkez genel olarak buna takiliyor Smile
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dark_town -- 20 Haziran 2008; 4:36:56 >